Принтирай Поръчай

ДАТИ: 

 

16-17.03.2019

06-07.04.2019

04-05.05.2019

08-09.06.2019

06-07.07.2019

03-04.08.2019

14-15.09.2019

05-06.10.2019

02-03.11.2019

Бургас-Хасково-Перперикон-Златоград-Кърджали-Бургас

2 дни /1 нощ.

 

1 ден: 07:00ч. – Отпътуване от Бургас, бул.“Демокрация“ спирката на Трета поликлиника. Пристигане в Хасково. Посещение на - „Монумент Св. Богородица“- най-високата в света статуя на Пресвета Дева Мария с Младенеца се издига с почит, любов и признателност към Божията майка. Монументът е открит през 2003 г. с водосвет от митрополит Арсений. През 2005 г. е вписан в книгата Световните рекорди на Гинес, а от 2009 г. е и в листата на Стоте национални туристически обекта на България. Автори на статуята са Петьо Александров, Никола Стоянов и колектив. Изработена е от полимер-бетон и тежи 120 тона. Общата височина на монумента е 32,8 м, а притегателното му излъчване се допълва от изградения вътре в основата му параклис. Отпътуване и посещение на природния феномен „Каменни гъби”.

Отпътуване за Перперикон. Разглеждане на археологическия комплекс, който представлява грандиозно мегалитно светилище. Предполага се, че това е древнотракийско светилище на Дионис, придобило широка известност в античността. Площта на целия комплекс е около 12 кв.км. Самото светилище Перперикон се извисява на скален връх с надморска височина 470 м. В подножието му се намира село Горна крепост. Край него тече златоносната река Перперешка, оформила плодородна долина с дължина около 10 км и широчина 3-4 км, създала великолепни условия за живот от дълбока древност.

Следобяд пристигане в Златоград и настаняване в 2/3* хотел. Свободно време и възможност за вечеря в някоя от традиционните механи в града. Нощувка.

 

2 ден: Закуска. Разглеждане на етнографския ареален комплекс Златоград – един музей на открито, който в същото време е част от ежедневния живот на града. Комплексът включва етнографски музей, занаятчийски работилници и експозиция с водни съоръжения. Открит през 2001г.

Отпътуване към Кърджали. Посещение на манастирът „Св.Успение Богородично”. Той е изграден по инициатива  на Отец Боян Саръев с дарителски средства и е един от малкото новопостроени в България. Ценна реликва за манастира е съхраняваната в него частица от светия Кръст Господен. Тя е открита през 2002г. при археологически разкопки в подножието на Перперикон.

Посещение на Историческия музей, където се съхраняват над 120 000 паметници на културно-историческото наследство  на Източните Родопи. Музеят се помещава в красиво здание, разположено сред  парк. От особено значение са богатите колекции от праисторически, антични и средновековни материали, предмети от бита, изкуството и множество монети. Вниманието привличат и етнографските колекции от земеделски и занаятчийски оръдия на труда, от медни съдове, накити, облекло, произведения на народното приложно изкуство и на градския бит. Част от ценното културно наследство в музея са колекциите от икони и предмети свързани с просветните, църковни и национално освободителните борби на българите от този край.

Цени

тръгване от

Бургас

Айтос

Карнобат

Ямбол

Нова Загора

Ст.Загора

ЦЕНА

89,00 лв.

84,00 лв.

84,00 лв.

79,00 лв.

79,00 лв.

79,00 лв.

час

7:00

7:30

8:00

8:30

9:00

9:30

място

ул. Демокрация

Кръговото

Лукойл

бензин. "OMV"

бензин. "OMV"

"Лукойл" на разклона на Загоре

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Златоград
  • Екскурзоводско обслужване

 

Цената не включва:

  •    Входни такси за посещаваните обекти около
  •    Разходи от личен характер
  •    Доплащане за единична стая - 10 лв.

 

Входни такси:  

Перперикон – 6 лв./ възрастни; 3 лв./ ученици и пенсионери

Истор.музей Кърджали- 5лв за възрастни, ученици,студенти и пенсионери- 2лв

Етнографски комплекс Златоград- възрастни 2лв, учащи и пенсионери 1лв

Входните такси са ориентировъчни!

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 15 пълноплащащи туриста;

 

Забележки:

* Настаняването в автобуса е според реда на записване

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.

* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


Поръчай
Array