Принтирай Поръчай

СКОРО ОЧАКВАЙТЕ НОВИТЕ ДАТИ ЗА 2018 ГОДИНА!!!

 

ПРОГРАМА:
1 ДЕН: Бургас – Белград – 780 км

02:00ч Отпътуване от Варна от ул. „Антим I”

04:00ч Oтпътуване от Бургас, бул. „Демокрация”, спирката на Трета поликлиника по маршрут Бургас - Стара Загора - София - Белград.

Слeдобед пристигане в Белград и Автобусно пешеходна програма в Белград с местен екскурзовод на български език. Посещава се храм „Св. Сава“, който след завършването му ще е най-големият православен храм (беседа), преминаваме през квартала на богатите, улицата с посолствата. През един от четирите моста се отправяме към „новия Белград”- високи модерни сгради. През друг мост се преминава към старата част на град, откъдето се открива невероятна гледка към  крепостта Калемегдан, църквата „Св. Петка“, църквата „Св. Ружица“ и др. За около 3,5 часа ще се потопите в дневния и нощния живот на белградчани. Ще видите следите от войната през 1991г. Ще се насладите на красотата и на величието на  мостове над реките Сава и Дунав. Настаняване в хотел 2/3*. Свободно време.Нощувка. 

 

2 ДЕН: Белград – Загреб - 380 км.

Закуска. Свободно време или Разходка с корабче по реките Сава и Дунав. По време на разходката с корабче, ще имате възможност да видите мястото, където река Сава се влива в река Дунав. Ще се насладите на града от друга гледна точка, ще видите красивата природа около бреговете на реките, различни заведения и нощни клубове, където младежите обичат да се забавляват. Вижда се и известният кварталът Земун. Продължителност мин. 1 час./ По желание, срещу допълнително заплащане./

Цена: 10 евро.

Отпътуване за Загреб. Следобед пристигане в столицата на Хърватия. Настаняване в хотел 2/3* в Загреб. Следва Автобусно-пешеходна екскурзия с пълна туристическа програма с местен лицензиран екскурзовод на руски език, включваща посещение на Катедралата, централния площад “Бан Йелачич”, Стария град: Каптол и Градец; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос. По време на обиколката ще видите различни сгради в австро-унгарски стил, музикалната академия, театъра, приличащ много на нашия театър ”Иван Вазов”, множество красиви паркове. Ще се насладите на изумителната смесица от комунистически постройки и величествени барокови сгради. Свободно време на площад „Бан Йелачич”. Връщане в хотела. Нощувка.


3 ДЕН: Загреб-Плитвице-Дубровник - 620 км.

Закуска. Отпътуване за „Плитвички езера” – най-красивият и известен хърватски национален парк, който е и в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Районът представлява шедьовър на природата – уникална система от 16 езера, свързани помежду си от живописни водопади, обградени от хълмове, планини и пещери. Езерата се разглеждат с панорамно влакче и корабче, които са включени в цената на входната такса. Националният парк „Плитвички езера” се посещава от около един милион туристи годишно. /Заплаща се входна такса./

Следобед отпътуване за гр. Дубровник - един от бисерите на света наричан Перлата на Адриатика. Този неописуемо красив средновековен град е запазил същия онзи вид, който е оформян от 12 до 17 век. Настаняване в хотел 2/3*. Вечеря. Нощувка.

 

4 ДЕН: Дубровник

Закуска. Пешеходна обиколка на Дубровник с местен лицензиран екскурзовод. В Стария град се посещават площад Лужа, двореца Спонца, църквата Свети Влахо, колоната на Орландо, малкия и големия фонтани на Онуфрий, Готическия Княжески дворец, Катедралата Света Богородица и др. Свободно време за обяд.

Следобед възможност за екскурзия с корабче до остров Локрум обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял и свободно разхождащи се пауни из острова. / По желание, заплаща се билет за корабчето / Продължителност около 2 часа.

Обзорна обиколка на Зупски залив. Разглеждане на туристическия град Цавтат -  известен като древния Епидавър на Адриатика, основан от древните гърци през 6 в.пр.н.е. Свободно време за разходка по крайбрежната улица отрупана със сувенирни магазинчета, кафенета и рибни ресторанти. Свободно време.

Привечер връщане в хотела. ВечеряНощувка.

 

5 ДЕН: Дубровник – Котор - Будва 100 км. 

Закуска. Отпътуване за Черна Гора. Екскурзионната програма започва с лицензиран екскурзовод от пристанището Каменари в Херцегския залив. Посещава се романтичното градче Пераст – някогашния съперник на Котор, известен с това, че през 18 в. век руският цар Петър I е пращал поданиците си да учат тук морско дело. С корабче се достигна до единствените два острова. Св. Джордже, на който се намира построения през 12 в. Бенедиктински манастир /недействащ/, и който някога е служел за гробище на жителите на Пераст. Тук се намира и гробът на местните Ромео и Жулиета – легендарния свещеник Фране и неговата любов Катица /неосъществена/. В непосредствена близост е и единственият изкуствен остров в Средиземно море - Госпа од Шкрепиела (в превод Богородица от скалата). Островът е построен около малък къс скала, където според легендата е намерена икона на Богородица от рибари /вероятно изпаднала от плячкосан от пиратите търговски кораб/. Когато рибарите изнесли иконата на брега, образът на Богородица избледнявал, но когато се връщали обратно към мястото, той отново се появявал. Това било знак, че тук трябва да бъде издигнат храм в чест на Богородица. Затова жителите на околностите започнали да нахвърлят камъни около скалния къс и така в продължение на 300 г. те успели да осигурят достатъчно място за построяване на малка църква.

От Херцегския залив се навлиза в Которския залив - най-южния фиорд на Европа, образуван при потъването на речен каньон в Адриатическо море. Той е с гигантски размери: обиколката му е около 60 километра, навлязъл е в сушата цели 32 км. Драматичната красота на Которския залив е подсилена от пръстен стръмни скалисти планини (1900-метровата планина Ориен и на 1700-метровата Ловчен), заобикалящи фиорда.

Следва посещение на Котор ( под егидата на ЮНЕСКО ) - може би най-магическото място на Балканите - мистично, едновременно южно и сурово, с планина, която стремително пада в морето, меланхоличен стар град и смесица от балканска и средиземноморска кухня, от история и нрави. Пешеходна разходка в Стария град на Котор с екскурзовод - църквата Св. Николай Чудотворец, църквата Св. Лука, Св. Мария, Католическата катедрала Свети Трифон. Свободно време за самостоятелно изкачване на крепостта до най-високата кула, от където се открива невероятна гледка към пристанището в Которския залив.

Следобед по продължение на южното черногорско крайбрежие се тръгва към другия средновековен  гр. Будва. Пешеходна обиколка на старата част на Будва с местния екскурзовод, едно от най-старите селища в Европа. Разглеждане на Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата „Света Троица”, църквата „Свети Иван” (VII в.).

Привечер настаняване в хотел в Будва. Вечеря. Нощувка. 

 

6 ДЕН: Будва – Бургас - 1000 км. 

Ранна закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на манастир ”Морач” -построен в периода 1251-1252 година от княз Стефан, син на Вукан и внук на Стефан Неман - основател на сръбската средновековна династия. Стенописите на главната църква са от 1260 година. През 15 век манастирът запустява и се срутва, но е възстановен през 1570 година. През 18 век е средище на съпротивата и борбата на морачане и околните области срещу турците, докато през 1820 година не влиза в състава на свободна Черна Гора. Фреските от ХІІІ век, изобразяващи живота на пророк Илия в притвора са изумителни. Природата около манастира е като в приказка. Пристигане в Бургас -  късно вечерта/ след 24:00ч/

 

Пакетната цена включва:

 • транспорт със собствен комфортен автобус 3*/4* по маршрута;  
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Белград; 
 • 1 нощувка със закуска в хотел  3* в Загреб; 
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел/студио 2/3* в района Дубровнишката ривиера;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2/3* в Будва
 • Панорамна автобусно-пешеходна обиколка на Белград с местен лицензиран екскурзовод
 • Панорамна автобусно-пешеходна обиколка на Загреб с местен лицензиран екскурзовод
 • Посещение на Плитвички езера
 • Местен лицензиран екскурзовод за пешеходната обиколка на Дубровник;
 • Автобусна панорамна обиколка на Дубровнишката ривиера с местен лицензиран екскурзовод
 • Посещение на средновековните Котор и Будва в Черна гора с местен лицензиран екскурзовод
 • Придружител / водач на агенцията по време на пътуването; 
 • Пътни, гранични, паркинг

 

Цената не включва:                                                                         

 • Разходи от личен характер
 • Входни такси за обекти и мероприятия посещавани по желание:
 • В Дубровник - Двореца на княза- 80 НRK; Крепостните стени – 108 НRK, деца до 18 г. – 30 HRK; Доминикански манастир – 30 НRK, деца - 20 HRK; Старата аптека във Францисканския манастир – 25 HRK, деца - 15 HRK; лифт в Дубровник – 108 HRK, дете 4-12 г. – 50 HRK; Съкровищница в Катедралата – 20 HRK, деца 8 HRK; корабче до Остров Локрум – 80 HRK
 • Плитвичките езера - 110 HRK /входна такса + влакче + корабче/, деца под 7 г. – безпл., деца 7–18 г. – 55 HRK, студенти – 80 HRK (студентите ползват намаление при представяне на международна студентска карта); 
 • Разходка с корабче по р.Сава и Дунав. – 10 евро
 • Входна такса за Котор – 1 евро
 • Разходка с корабче до о-в „Богородица от скалата” – 5 евро
 • Доплащане за единична стая – 150 лв
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 5000 евро; за лица до 65 год. по 2 лв. на ден; за за лица над 65 год. по 4 лв. на ден; за лица над 75 год. по 6 лв. на ден;

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Отстъпки:

При записване 90/60/30/15 дни преди отпътуване  отстъпка в размер съответно 10%/7%/5%/3%  от цената.

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Допълнителна информация:

Необходими документи:  валиден документ за самоличност: Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

 

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

 

В Сърбия се плаща само в сръбски динари, 1 € ~ 120 сръбски динара (RSD) ;  

в Хърватия – куна (HRK) - 1 € ~ 7.58 HRK;

Босна и Херцеговина – босненска марка (BAМ) - 1 € = 2 BAМ; 

Черна Гора - €; Няма допълнителни визови и санитарни изисквания

 

Часово време: България: 12.00 ч. – Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора: 11.00 ч. 

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 

 

#35


Поръчай
Array