Принтирай Поръчай

Дата: 01.04.2017 г                                           Цена:359.00лв.

1 ДЕН-Отпътуване от Варна - 14:00ч, ул. Антим І; Бургас - 16:30ч, бензиностанция OMV до Метро; Стара Загора - 18:15ч, разклона на Автомагистрала Тракия; Пловдив - 20:00ч, бензиностанция Shell на Автомагистрала Тракия; София - 22:00ч, бензиностанция OMV на бул. Сливница посока Калотина, по маршрут ГКПП Калотина - Ниш - Белград - Будапеща - Прага. Нощен преход

2 ДЕН- Ранния следобяд кратка спирка в столицата на Словакия-Братислава.Разходка в старата част на града-Катедралата „Св.Мартин”,площада на Кметството с фонтана на рицаря Ролан,двореца на Архиепископа и др .Вечерта  пристигане в чешката столица- Прага. Настаняване в хотел в района на Прага.Нощувка.

3 ДЕН-Закуска.Програма в Прага с местен екскурзовод /доплащане 15,00 евро за обиколка + слушалки/.Пешеходен тур /около 3 часа/ от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през картала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Свободно време в Стария град.По желание в 18,00ч.вечеря и разходка по р.Вълтава/доплащане 20,00 евро. Нощувка.

4 ДЕН-Закуска.По желание еднодневна екскурзия до столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба” – гр. Дрезден /доплащане 45,00 евро – включва транспорт, пътни такси, местен екскурзовод и обиколка в Дрезден /.Обиколка с местен екскурзовод в старата част на града. По желание посещение на бароковия дворец „Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело – „Сикстинската Мадона” /входните такси на посещаваните в свободното време музеи не са включени в цената на екскурзията/. Връщане в Прага вечерта. Нощувка.

5 ДЕН- Закуска.По желание еднодневна екскурзия до замъка Хлубока и Чески Крумлов/доплащане 30,00 евро ,без включени входни такси/ - един от най-известните и посещавани замъци в Чешката република, издигнат на северния край на езерото Будейовице,  на остър нос над река Вълтава още през 13 век. Замъка придобива сегашния си вид през 1871г. благодарение на семейство Шварценберг, и по точно на съпругата на тогавашния владетел-Елеонора. По нейно желание е направен проект от архитекта Франц Беер на готически замък в стил Ундзор. За изграждането на прекрасния замък са били необходими около 40 години строителни дейности. Старият замък е напълно разрушен, а на негово място е изградена живописна сграда в готически стил с прекрасна английска градина. Общият брой на помещенията е 140, като за посетители са отворени 20 от тях. Интериорът на замъка е изключително пищен и дори разточителен, имайки в предвид особено ценните дърворезби, за изработката на които са похарчени огромни средства и усилия.Следобад престой в Чески Крумлов - едно от най-красивите градчета на Чехия, изградено по поречието на река Вълтава, над който доминира замъка Крумлов храд (също известен и под името Шварценберг). Чески Крумлов е град, известен най-вече със своята архитектура - сградите му са в средновековен, ренесансов, бароков стил и в стил рококо, стария град e включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в Прага вечерта. Нощувка.

6 ДЕН- Закуска.Сутринта отпътуване за австрийската столица – Виена. Панорамна обиколка на „Дунавската перла” с местен екскурзовод на български език /доплащане 10,00 евро/ – цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведерепостроен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбургофициалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чумата - поставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679 г.; катедралата ”Св. Стефан”най - голямата и прочута катедрала в Европа и др. Вечерта настаняване и нощувка в Будапеща.

7 ДЕН- Закуска.В 09.30ч.програма в Будапеща с местен екскурзовод /доплащане 10,00 евро/–Площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници; Националната галерия; хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала ”Св. Матияш”наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др./без влизане/.Свободно време по ”Ваци” – пешеходна улица, с най - популярните кафенета в града, разположена успоредно на река Дунав.Отпътуване за България.

8 ДЕН- Пристигане рано сутринта в София,Бургас и Варна по обяд

 

В ЦЕНАТА, калкулирана при 40 туриста, СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • транспорт с автобус 3*,
 • 1 нощувка +  закуска в Будапеща в хотел 2/3* в двойни/тройни стаи;  
 • 4 нощувки + 4 закуски в района на Прага в хотел 3* в двойни/тройни стаи
 • водач по време на пътуването

 

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • административни и пътни такси – 15,00 евро / задължително доплащане/
 • туристическа програма в Будапеща с местен екскурзовод – 10,00 евро;задължително доплащане/
 • туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки – 15,00 евро; задължително доплащане/
 • еднодневна екскурзия до Дрезден– 45,00 евро;
 • еднодневна екскурзия до замъка Хлубока и Чешки Крумов – 30,00 евро,не включва входна такса за замъка
 • туристическа програма във Виена с екскурзовод на български език – 10,00 евро;задължително доплащане/
 • входните такси на посещаваните обекти - /комплекса Цвингер /Галерията на Старите майстори – 10-11,00 евро /, входна такса за зомъка Хлубока - 250 CZK / около 10,00 евро/
 • *корабче по р. Вълтава с включена вечеря – 20,00 евро;
 • доплащане за единична стая – 50,00 евро

 

Цената е валидна за настаняване в двойни и тройни стаи.Ако няма възможна комбинация се заплаща задължително настаняването в единична стая.

 

 

*ВСИЧКИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИ минимум 25 записани туриста.  

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: валиден задграничен паспорт или валидна лична карта, здравна карта, за лица под 18г. - нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад граница.

 

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

 

#21


Поръчай
 • Варна - Бургас - Будапеща - Прага - Дрезден
 • 8 дни/5 нощувки
 • 17.07.2017 г.
 • 355 лв.
ЕКСКУРЗИЯ БУДАПЕЩА-ВИЕНА-ПРАГА! ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС И ВАРНА!
355 лв.
 • София – Прага – Карлови Вари – Замъкът "Хлубока" – Чески Крумлов – Прага – София
 • 4 дни / 3 нощувки
 • 13.04; 04.05; 25.05
 • 635 лв.
✈♛ ПРАГА СЪС САМОЛЕТ ✈♛ ГАРАНТИРАНИ ЦЕНИ и МЕСТА! ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВА
635 лв.
 • Загреб – замъка Предяма – Постойна Яма – Любляна – Плитвички езера – Белград
 • 5 дни/4нощувки
 • 04-08.05.2017 г.
 • 389 ЛВ.
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЗАГРЕБ-ЛЮБЛЯНА-ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА! ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС!
389 ЛВ.