Принтирай Поръчай

Остров Санторини и Атина - екскурзия със самолет и автобус, на български език!


София – Санторини – Атина – София

Топ цена: 529 BGN ПО ПРОМОЦИЯ ЗА ДАТА 27.05.2018

5 дни

Екскурзия с автобус и самолет

Цена на ден от 120 BGN

 

Остров Санторини е рай за туристите, удивителната комбинация от древна история, дълго слънчево лято, кристалночисто море, страхотни плажове, прекрасен климат, уникална архитектура и гостоприемни жители. Всичко това превръща острова в мечтана туристическа дестинация и едно от най-посещаваните места в Средиземноморието.

Ден 1

София - Санторини


Събиране на летище София в 10:00 ч. за директен чартърен полет в 12:00 ч. за остров Санторини. Кацане на летището на остров Санторини в 13:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за плаж. Привечер по желание и предварителна заявка трансфер до град Иа за наблюдаване на най-красивия залез в света (около 4 ч.). Нощувка.

 

Ден 2

Санторини


Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание екскурзия с корабче (около 6 ч.) до островите Неа Камени, където може да се види кратерът на все още действащия вулкан; Палеа Камени с неговите горещи минерални извори, подходящи за плуване; Тирасия – красив остров с традиционната цикладска атмосфера, където има възможност за плаж или посещение на главния град Манолас, който може да бъде достигнат пеш или на магаре – традиционен начин на придвижване на Санторини. Нощувка.

 

Ден 3

Санторини


Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка обиколка на о-в Санторини (около 6 ч.): посещение на Пиргос – селище, изградено по склона на планината Пророк Илия, с къщи, подредени около останките от венецианска крепост; пешеходна разходка във Фира – столицата на Санторини, която отразява влиянието както на цикладската, така и на венецианската култура: търговската улица, двете катедрали (православна и католическа); възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на праисторическа Тира или Музея на фолклора; посещение на Имеровигли – традиционно цикладско селище, изградено по ръба на вулканичния кратер, наричано „терасата на Егейско море” поради прекрасната гледка, която се разкрива към калдерата. Нощувка.

 

Ден 4

Санторини - Атина


Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка екскурзия до Акротири, Червения плаж и Емборио (около 4 ч.): Акротири е едно от най-значимите и интересни исторически селища не само в района на Егейско море, но и в целия свят. Възможност за посещение на археологическия обект, който днес е известен с прозвището „Гръцкият Помпей”; Червеният плаж е най-известният плаж на остров Санторини, който представлява тясна ивица от червеникави камъчета и пясък под високи червени скали; Емборио е китно градче с типичната за Цикладите архитектура и останките на впечатляваща венецианска крепост. В 15:30 ч. отпътуване от остров Санторини към Атина с ферибот. Пристигане в Атина около полунощ. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

 

Ден 5

Атина - София - 850 km


Закуска. Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод (минимум 2 ½ ч.): Арката на Адриан – триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът – някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад „Синтагма”. Разглеждане на Акропола. Отпътуване за България в 12:30 ч. Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil” (бул. „Сливница”, след кръстовище Орион), автогара „Сердика”, площад „Александър Невски” около полунощ.

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

27.05.2018

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

ПРОМОЦИЯима места

529.00 лв.

07.07.2018

ПОТВЪРДЕНА ДАТАима места

715.00 лв.

29.09.2018

ПОТВЪРДЕНА ДАТАима места

629.00 лв.

06.10.2018

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места

629.00 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - остров Санторини за директен чартърен полет с авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси

Ръчен багаж до 5 кг и чекиран багаж до 20 кг

Транспорт с комфортен туристически автобус по маршрут остров Санторини - Атина - София (климатик, видеосистема, минибар)

1 нощувка със закуска в хотел "Best Western Candia" 3* или подобен в Атина

3 нощувки със закуски в хотел "Anthea Villas" 3* (ex "Villa Vergina hotel" 3*) или подобен на остров Санторини

Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод

Фериботни такси и билети

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Водач от България.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Ползване на каюта на ферибота на отиване към Атина

Вечери

Екскурзия до Акротири, Червеният плаж и Емборио

Обиколка на остров Санторини

Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасия

Посещение на град Иа

Входна такса за кратера на вулкана на о-в Неа Камени (2,5 EUR)

Входна такса за Праисторическия музей (6 EUR) и Археологическия музей (6 EUR) в столицата Фира

Входна такса за Акропола (20 EUR)

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!);

 

НАСТАНЯВАНЕ
Посочените цени са на турист за съответното настаняване.
07.07.2018 г.
Двойна стая със спалня (не се гарантира) 699 лв.
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) 699 лв.
Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 2 до 11,99 г. 649 лв.
Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен 664 лв.
Единична стая 888 лв.
06.10.2018 г.
Двойна стая със спалня (не се гарантира) 599 лв.
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) 599 лв.
Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 2 до 11,99 г. 549 лв.
Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен 564 лв.
Единична стая 788 лв.
13.10.2018 г.
Двойна стая със спалня (не се гарантира) 599 лв.
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) 599 лв.
Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 2 до 11,99 г. 549 лв.
Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен 564 лв.
Единична стая 788 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
3 вечери в традиционна таверна в близост до хотела на остров Санторини - при минимум 10 туристи 85.00 лв.
Посещение на град Иа за наблюдение на най-красивия залез в света - при минимум 10 туристи от 20.00 лв. до 40.00 лв.
Обиколка на о-в Санторини с посещение на Пиргос, столицата Фира и Имеровигли - при минимум 10 туристи от 25.00 лв. до 50.00 лв.
Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасиа (без включена входна такса за кратера) - при минимум 12 туристи от 35.00 лв. до 70.00 лв.
Полудневна екскурзия до Акротири, Червения плаж и Емборио (без включена входна такса за Акротири) - при минимум 10 туристи от 20.00 лв. до 40.00 лв.
Доплащане за място в каюта за 2-ма туристи към билета за ферибота на турист на отиване към Атина (за всички дати) - след потвърждение до 5 дни преди датата на отпътуване 85.00 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. 0.00 лв.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.
Резервации: депозит при резервация - 35% от стойността на ексурзията плюс стойността на допълнителното заявените услуги, доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
Анулации: от деня, следващ деня на записването до 31 ден преди датата на заминаване - 35% от основната цена на екскурзията; от 30 ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации. В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
Часово време: България 12 ч.; Гърция 12 ч.
Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Пътуването се провежда при минимум 30 записани туристи.

НАСТАНЯВАНЕ

 

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

 

27.05.2018 г.

 

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

529 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

529 лв.

Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 2 до 11,99 г.

479 лв.

Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен

494 лв.

Единична стая

718 лв.

 

 

07.07.2018 г.

 

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

715 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

715 лв.

Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 2 до 11,99 г.

665 лв.

Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен

680 лв.

Единична стая

904 лв.

 

 

29.09.2018 г.

 

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

629 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

629 лв.

Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 2 до 11,99 г.

579 лв.

Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен

594 лв.

Единична стая

818 лв.

 

 

06.10.2018 г.

 

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

629 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

629 лв.

Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 2 до 11,99 г.

579 лв.

Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен

594 лв.

Единична стая

818 лв.ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
3 вечери в традиционна таверна в близост до хотела на остров Санторини - при минимум 10 туристи 85.00 лв.Посещение на град Иа за наблюдение на най-красивия залез в света - при минимум 10 туристи от 20.00 лв. до 40.00 лв.Обиколка на о-в Санторини с посещение на Пиргос, столицата Фира и Имеровигли - при минимум 10 туристи от 25.00 лв. до 50.00 лв.Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасиа (без включена входна такса за кратера) - при минимум 12 туристи от 35.00 лв. до 70.00 лв.Полудневна екскурзия до Акротири, Червения плаж и Емборио (без включена входна такса за Акротири) - при минимум 10 туристи от 20.00 лв. до 40.00 лв.Доплащане за място в каюта за 2-ма туристи към билета за ферибота на турист на отиване към Атина (за всички дати) - след потвърждение до 5 дни преди датата на отпътуване 85.00 лв.За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. 0.00 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.Резервации: депозит при резервация - 35% от стойността на ексурзията плюс стойността на допълнителното заявените услуги, доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.Анулации: от деня, следващ деня на записването до 31 ден преди датата на заминаване - 35% от основната цена на екскурзията; от 30 ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации. В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).Часово време: България 12 ч.; Гърция 12 ч.Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Пътуването се провежда при минимум 30 записани туристи.


Поръчай
 • ЗАЛЦБУРГ-СТРАСБУРГ-ПАРИЖ-ДОЛИНАТА НА ЛОАРА–ЖЕНЕВА–ВЕВЕ–МОНТРЬО- ШИЙОН–МИЛАНО
 • 9 дни /7 нощувки
 • 02.09.2018г.
 • 739лв.
ЗАЛЦБУРГ-СТРАСБУРГ-ПАРИЖ-ДОЛИНАТА НА ЛОАРА–ЖЕНЕВА–ВЕВЕ–МОНТРЬО- ШИЙОН–МИЛАНО
739лв.
 • СОЛУН, МЕТЕОРА, АТИНА, ПЕЛОПОНЕС, ОЛИМПИЯ, ДЕЛФИ, ПЕЛА, ВЕРГИНА
 • 6 нощувки
 • 01.09/22.09
 • 620 лева
ЕКСКУРЗИЯ ДО ДРЕВНА ГЪРЦИЯ, С ОЛИМПИЯ OT СОФИЯ
620 лева
 • Бургас - Ямбол - Стара Загора - София - КПП Кулата – Солун – Верия – Янина – Арта – Месолонги – мос
 • 8/9 дни / 7 нощувки
 • 21.09.2018
 • 759 лв. ранни записвания
НОВО! ПОЧИВКА НА ЙОНИЙСКО МОРЕ, П-В ПЕЛОПОНЕС - КАЛОГРИЯ БИЙЧ ОТ БУРГАС!
759 лв. ранни записвания