Принтирай Поръчай

ДАТИ:  01.11–04.11.2018

ПРОГРАМА:

 

1 ДЕН:  Бургас – Лефкада–1090 км

Отпътуване от Бургас от ул.”Демокрация” спирката на трета поликлиника - София- ГКПП Солун - Превеза - о-в Лефкада. Спирка в град Янина - живописната столица на областта Епир, романтично разположена на бреговете на езерото Памвотис. В езерото Памвотида се намира остров Ниси (острова, на който е избягал Али Паша за да се спаси от византийците, там е заловен и обезглавен) – има обиколна алея, която ви дава възможност да обиколите целия остров. До Ниси се стига с лодка, която е част от обществения транспорт. По средата му има цитадела (там е обсаден Али Паша). Специалитетът на острова са жабешките бутчета. По средата на града в замъка на Али Паша в Йоанина се намира джамията на Али Паша – в момента там се помещава общинския исторически музей, в който се съхраняват много произведения на народното изкуство, оръжия и мечове от периода на Османската окупация на областта. Йоанина е известна и със сребърните си изделия . Пристигане вечерта на о-в Лефкада, един от седемте Йонийски острова,  до който се стига чрез специално изграден  тунел под морето (с обща дължина 1570 м). Островът е известен с едни от най-красивите плажове и обагрени в синьо-зелено кристално чисти морски води. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

 

2 ДЕН - Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка - отпътуване за остров Лефкада за еднодневен круиз с корабче (с включен обяд на кораба): посещават най-красивият плаж на острова - Порто Кацики, с възможност за скачане и плуване в Йонийско море; о-в Кефалония-най-големият от групата Йонийски острови- посещение на най-северното му  пристанищно градче Фискардо и свободно време за почивка и обяд в някоя от многобройните таверни; остров Итака - разходка в едноименния град на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси и по възможност навлизане в пещерата Папаниколи за снимки, където по време на Втората Световна война адмирал Латридис крие подводницата си; трите острова на семейство Онасис - Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури - където е роден и творил големият гръцки автор Аристотелис Валаоритис, известен със своята вечнозелена растителност. По желание - посещение на бузуки-таверна с жива музика и вечеря – срещу допълнително заплащане. Нощувка.

 

3 ДЕН - Закуска. 08:00 ч. Свободно време или по желание и предварителна заявка - панорамна обиколка на остров Лефкада, който е заобиколен от морето и морско езеро и е един от известните резервати на Йонийско море; пешеходна разходка в столицата Лефкада - Централният площад; църквата "Св. Спиридон", построена през 1685 г. от венецианците; Кметството; църквата "Св. Мина" и Катедралата. Подобно на Венеция, градът има свой дървен «Мост на въздишките или на влюбените». Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на фолклора и Музея на грамофоните. Посещение на близкия манастир "Панагия Фанеромени", където има музей на църковното изкуство и който е най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида. Отпътуване за крепостта "Св. Мавра", построена по заповед на французите през 14 век. Свободно време за разглеждане на крепостния комплекс. Нощувка.

 

ДЕН Закуска. 08:00 ч. Отпътуване за България. По пътя спирка на античния град Никополис– най-важният град в областта до 18-19 век. Той е основан от Октавиан Август – 1-ият Римски Император след победата му над Марк Антоний и Клеопатра. Превеза– прекрасен курорт на Йонийското крайбрежие, разположен на два изключително красиви залива и с много богата история. Пристигане в Бургас късно вечерта.

 

Цени

 

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

 

 

ЦЕНА

275

310

305

270

270

265

 

 

ориентировъчен час на отпътуване

02:00 ч

22:00ч

23:30ч

02:30ч

03:00ч

3:30ч

 

 

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMV на автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

 

 

трансфер

 

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

 

 

 

 

 

 

 

 

тръгване от

Сливен

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

София

 

 

ЦЕНА

265

265

260

260

245

245

 

 

ориентировъчен час на отпътуване

4:00ч

5:00ч

6:00ч

6:30ч

7:30ч

6:30ч

 

 

място на отпътуване

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

стадион В.Левски

северна Тангента бензин. до Метро

 
Цените са в лева!

 

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

Цената включва:

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания-3*/4*
 • три нощувки със закуски в хотел 3* на о-в Лефкада;
 • Посещение на гр. Янина
 • Посещение на град Превеза и натични град Никополис
 • Екскурзоводско обслужване по пътя;
 • пътни и гранични такси.

 

Цената НЕ включва:

 • входовете на музеите и манастирите: по 3 € за всеки обект
 • Целодневен круиз 7 Йонийски острова с корабче до островите Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Скорпиди, Спарти и Мадури при минимум 20 туриста: 30 €
 • Автобусна обзорна екскурзия на Лефкада-10€ при минимум 20 туриста  
 • Доплащане за гръцка бузуки-таверна с жива музика: 30 €;   
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.
 • Доплащане за единична стая – 30.00 лв. на вечер. 
 • Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0,5 евро на турист на ден в хотел 1*/ 2*;1,5 евро на турист на ден в хотел 3*;  3 EUR на турист на ден в хотел 4*;  4 EUR на турист на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел или се събира предварително от екскурзовода в автобуса!)

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Гърция: - парична единица - евро; - няма допълнителни визови и санитарни изисквания

 

 

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията;

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промянa.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от раб


Поръчай
 • Загреб – Баварските Алпи – Баварските Замъци -Линдерхоф – Хоеншвангау – Нойшванщайн – Боденското ез
 • 6 дни/5 нощувки
 • 12.12; 21.12
 • 626 лв.
БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС!
626 лв.
 • Добрич – Варна – Бургас - Свиленград – Димотико - Кавала
 • 4 дни / 3 нощувки със закуски и вечери
 • 29.12- 01.01.2019
 • от 480 лв.
НОВА ГОДИНА В КАВАЛА С АВТОБУС ОТ ВАРНА И БУРГАС!
от 480 лв.
 • Варна – Анталия – Сиде – Анталия – Кония – Кападокия – Анталия – Варна
 • 8 дни/7 нощувки
 • 24.10;
 • 340 евро
АНТАЛИЯ И КАПАДОКИЯ - ЗЕМЯ НА ФЕНОМЕНИ! ПОЛЕТ ОТ ВАРНА!
340 евро