Принтирай Поръчай

ВАКАНЦИЯ ПО ГРЪЦКИ

АСПРОВАЛТА - СВЕТА ГОРА - КАВАЛА

Природата в района на Аспровалта е като парченце от рая - около града ще откриете над 30 км плажове, а фонът е доминиран от зелени хълмове и от 2000-метрови планински върхове. Орфанският залив е едно от най-чистите места по гръцкото Егейско крайбрежие - повечето плажове тук имат син флаг.


                   Очаквайте Нови Дати за 2018 година!


1 ден

Отпътуване от Варна в 03:00 часа, от Бургас в 05:00 часа. Преминаване на българо-гръцката граница при КПП К.П.Войвода-Свиленград. Попътна спирка за обяд и разходка в Александруполис. Привечер пристигане в Аспровалта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска. Свободно време за плаж и разходки. Нощувка.

3 ден

Закуска. Свободно време за плаж или  или по желание:  екскурзия до Атон – обиколка с корабче около Света гора – 30 евро на човек.

В 08:00 часа тръгване от хотела за Уранополи – последното село преди границата със Света гора. Круизният кораб плава покрай Западното крайбрежие на Света Гора и на разстояние 500 метра (допустимото разстояние) от брега на независимата монашеска република. По време на вълнуващото пътуване Света Гора се разкрива с цялото величие на красивата си природа. Пейзажа варира с малки долини и клисури в гористи планини, разнообразени от голи стръмни скали и редки изгледи към малки, закътани плажове. Планинската природа от една страна и морето от друга страна утвърждават впечатлението за един изолиран, различен и странен свят, избран от отшелниците за тяхна монашеска държава. Виждат се  8 големи манастира, както и няколко пристанища, между които и пристанището на българския Зографски манастир. Връщане на пристанището в 13:20. Свободно време за обяд и шопинг в Уранополи. Връщане в хотела в Аспровалта. Свободно време. Нощувка.

4 ден

Закуска.

08 :30 Отпътуване за Кавала.  Туристическа програма:  разглеждане на забележителностите на този уникално красив гръцки град- паметника на Мохамед Али, родната му къща, Акведукта, Византийската крепост,  Имарета, църкавата Панагия с черната Богородица и други. Свободно време за обяд и шопинг.

13:45 Отпътуване за България.  Пристигане привечер в Бургас и Варна.

 

 

Цената е на човек и включва:

-          Транспорт с комфортен автобус 3* по маршрута Бургас - Александруполис-Аспровалта – Кавала - Бургас;

-          3 нощувки със закуски в двойна стая в хотел SAINT GEORGE HOTEL 4* ;

-          1 вечеря в ресторанта на хотела – първата вечер (без напитки);

-          Екскурзоводско обслужване на български по време на пътуването;

-          Пешеходна обиколка на Кавала;

-          Медицинска застраховка „Асистанс” в чужбина;

-          Пътни такси;

 

  Цената не включва:

-          Екскурзия до Атон – обиколка с корабче около Света гора, с екскурзовод на български език  – 30 евро на човек; 

-          Разходи от личен характер и други входни такси неопоменати в програмата;

 

 

Екскурзията се осъществява при минимум 35 човека.

Допълнителната екскурзия се осъществя при минимум 20 човека.

АСПРОВАЛТА:
Аспровалта е много добра идея за почивка на гръцкото крайбрежие. Недалече от България (само на 300 км) и еднакво близо до Солун и Кавала (на около 80 км). Плажът е дълъг над 10 км, със ситен пясък, оценен със син флаг за екологична чистота. Морето е чисто, плитко, с пясъчно дъно. Курорта се състои от малки семейни хотелчета и пансиони.  По протежението на цялата плажна ивица се редуват множество таверни и ресторанти, от които вечер се разнасят уханията на прясна печена риба, каквато гърците умеят да приготвят перфектно. Чадърите и шезлонгите не се заплащат – ползват се срещу дребна консумация на вода или кафе. Основната търговска улица е заета предимно от малки магазинчета, продаващи от сувенири и плажни принадлежности до обувки и различни видове качествени трикотажни стоки, повечето местно гръцко производство! И най-важното: всичко това на изключително достъпни цени!

 

Условия за записване:

30 % депозит при записване, доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Необходима е валидна лична карта или валиден задграничен паспорт, за лица под 18г. нотариално заверена родителска декларация даваща право на детето да пътува само, медицинска карта за престой в чужбина, точен адрес и телефон.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

 

 

 

 

 

 

-ТК


Поръчай
 • Белград и Ниш с възможност за разглеждане на Сремски Карлови и Нови Сад
 • 3 дни /2 нощувки + закуски
 • 25.01.2018г
 • 155 лв.
УИКЕНД В ТРИТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ГРАДА В СЪРБИЯ! ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС!
155 лв.
 • КАВАЛА – ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ-МЕТЕОРА-СОЛУН
 • 3 дни/ 2 нощувки
 • 02.02.2018
 • 229 лв.
ФЕВРУАРИ в СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ КАВАЛА-ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ-МЕТЕОРА-СОЛУН, ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС!
229 лв.
 • София - Палма де Майорка или Малага
 • редовни полети
 • от 149 Евро еднопосочен и от 219 Евро двупосочен билет
Палма де Майорка и Малага на атрактивни цени с България Ер!
от 149 Евро еднопосочен и от 219 Евро двупосочен билет
polkokmokmokmpokmpokm