Принтирай Поръчай

Изумруденият о-в Корфу

Корфу – Дворецът "Ахилион" – Керкира – Палеокастрица – Сидари – Каналът на любовтаЯнина – Бургас


ОЧАКВАЙТЕ НОВИТЕ ДАТИ ЗА 2018 ГОДИНА!

 

ПРОГРАМА:

 

1 ДЕН

Отпътуване от Бургас от бул. „Демокрация”, спирката на Трета поликлиника. Спирки по пътя за почивка.

Привечер пристигане в град Янина - живописната столица на областта Епир, романтично разположена на бреговете на езерото Памвотис. В езерото Памвотида се намира остров Ниси (острова, на който е избягал Али Паша за да се спаси от византийците, там е заловен и обезглавен) – има обиколна алея, която ви дава възможност да обиколите целия остров. До Ниси се стига с лодка, която е част от обществения транспорт. По средата му има цитадела (там е обсаден Али Паша). Специалитетът на острова са жабешките бутчета. По средата на града в замъка на Али Паша в Йоанина се намира джамията на Али Паша – в момента там се помещава общинския исторически музей, в който се съхраняват много произведения на народното изкуство, оръжия и мечове от периода на Османската окупация на областта. Йоанина е известна и със сребърните си изделия. Вечеря. Нощувка. 

 

2 ДЕН 

Закуска. Отпътуване за пристанището на град Игуменица и пътуване с ферибот до остров Корфу /Керкира/, 2-рият по големина от красивите йонийски острови, наричан още „Островът на нимфите”/около 2 часа/. Както всеки гръцки остров, и този е свързан с древногръцката митология и по-точно с богът на моретата и океаните Посейдон, който бил влюбен в Керкира, дъщеря на речния бог Азоп и нимфата Менопа. Корфу има богата история, за него през вековете са се водели непрекъснати борби. Владян е от римляните, Византия, ВенецияФранция, Англия. Именно затова островът е прочут със забележителната си архитектура, но най-вече със запазените венециански крепости на главния град, като очарова и с пищната си растителност, скалистите си заливчета, пясъчните си плажове и мек климат. Корфу става гръцко владение едва през 1864 година и един от най-посещаваните гръцки острови по всяко време на годината.

Туристическа програма в Корфу (минимум 4 часа.): посещение на двореца "Ахилион" /XIX в./, разположен в селището Гастури, на около 10 км южно от Керкира. Дворецът е лятната резиденция най-известната принцеса в света - австрийската Императрица Елизабет Баварска, известна като Сиси и е построен в чест на древногръцкия герой Ахил. Посещават се градините и вътрешността - разкошните покои и "тихото гнездо" на легендарната принцеса, покоите на Кайзера, капелата и т.н. Не включва входна такса - 5 евро. Продължаване за град Корфу /Керкира/. По пътя фотопауза на полуостров Канони - това е мястото с най-красива панорама към Понтикониси, т.нар. Миши остров, като легендата разказва, че на този корабоподобен остров са останките на кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал като върнал Одисей в Итака. Посещение на манастира "Богородица Влахерна". Следва пешеходна обиколка, която започва от най-големия площад в Гърция, наречен "Еспланада" - сърцето на град Керкира. В града има две крепости - Венецианска и Византийска и напомня на на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, създадена по подобие на Парижката улица Риволи, Кметството, портата Свети Георги и дворецът "Св.Св. Михаил и Георги" (отвън), където понастоящем се помещава Музеят на азиатското изкуство, църквата "Свети Спиридон", закрилник на острова, католическата катедрала. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело. По желание - разходка с корабче в залива на Корфу и представление с морски лъвове – продължителност 1 час. Вечеря в хотела. Нощувка. 

 

3 ДЕН

Закуска. Целодневна екскурзия: Палеокастрица - един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира "Палеокастрица" - великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Свободно време за плажПо желание- разходка с лодка до пещерите на Палеокастрица. Отпътуване за Сидари. Фотопауза при Канала на любовта. Свободно време в Сидари. Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН

Закуска. Отпътуване за България. Завръщане в Бургас  късно вечерта около 23.00 ч.

Цени:

 

Отстъпки:

При записване 90/60/30/15 дни преди отпътуване  отстъпка в размер съответно 10%/7%/5%/3%  от цената.

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

Цената включва: 

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* (1 в Янина и 2 на остров Корфу).  Вечерите са без включени напитки
 • Турситическа програма на Корфу
 • Пешеходна обиколка на столицата- град Корфу / Керкира /.
 • Посещение на двореца Ахилион
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Пътни такси и фериботни такси и билети

Цената не включва: 

 • Разходите от личен характер
 • Разходка с корабче в залива на Корфу и представление с морски лъвове (продължителност 1 час) при минимум 10 туристи. (предлага се през месеците май, юни, септември и октомври) -15 €
 • Доплащане за единична стая - 80 лв.
 • Входните такси за музеи и други туристически обекти двореца „Ахилейон”- 5 €, Старата крепост (4 €), комбиниран билет за Aрхеологическия музей, Старата крепост и Mузея на азиатското изкуство (около 8 €)
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 5000 евро; за лица до 65 год. по 2 лв. на ден; за за лица над 65 год. по 4 лв. на ден; за лица над 75 год. по 6 лв. на ден;

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването. 

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Гърция: - парична единица - евро; - няма допълнителни визови и санитарни изисквания

 

Забележки:

*  Настаняването в автобуса е по ред на записване.

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията;

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


Поръчай
 • Бургас/Варна - Истанбул - Бургас/Варна
 • 4 дни/3 нощувки
 • 14.12.2017
 • 180 лв.
ИСТАНБУЛ - ПЕРЛАТА НА БОСФОРА! АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ ОТ БУРГАС И ВАРНА!
180 лв.
 • БУРГАС - КОМОТИНИ – ДРАМА – ФИЛИПИ - ПЕЩЕРАТА "АЛИСТРАТИ" – КАВАЛА - ПОРТО ЛАГОС - БУРГАС
 • 2 дни/ 1 нощувка
 • 02.12.2017
 • 125 лв.
ПОТВЪРДЕНА! ПРЕДКОЛЕДНА ДРАМА, АЛИСТРАТИ, КАВАЛА! ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС!
125 лв.
 • Слънчев бряг
 • 1 нощувка
 • очаквайте нови дати
 • 0 лв.
Хотел Нобел 4* Слънчев Бряг!
0 лв.
polkokmokmokmpokmpokm