Принтирай Поръчай

САФАРИ в КЕНИЯ & ТАНЗАНИЯ

4 РЕЗЕРВАТА и 2 ДЪРЖАВИ в Африка

ЕДНО НЕВЕРОЯТНО ПРЕЖИВЯВАНЕ в ДИВАТА ПРИРОДА

02 ноември – 12 ноември

8 нощувки/ 9 дни

02 Ноември                     София – Найроби

Отпътуване за Кения на 02 Ноември 2018 г от летище София и кацане в Найроби на 03 Ноември 2018 на Jomo Kenyatta International Airport в Найроби.

ДЕН 1: НАЙРОБИ

Пристигане на летището в Найроби, визови формалности и среща с представител на местния ТО и водачите – шофьори на джиповете Ланд Крузер. Трансфер до хотел Villa Rosa Kempinski www.kempinski.com/en/nairobi/hotel-villa-rosa/. Настаняване в хотела, почивка или свободно време за разглеждане на града. Вечеря /срещу допълнително заплащане – 30 $ на човек/. Нощувка.

 

ДЕН 2:  ЕЗЕРО НАЙВАША /NAIVASHA/

Закуска и отпътуване за езерото Найваша. Настаняване в Lake Naivasha Sopa Resort/Lake Naivasha - http://www.sopalodges.com/lake-naivasha-sopa-lodge/overview. Настаняване.

Обяд и разходка с лодка до Crescent island – един от най- красивите паркове в Кения и най- дълбоко пазените тайни на езерото Найваша. Макар и да е полуостров, до остров Crescent island се стига основно по вода. Бреговете на острова изобилстват от различни видове птици, включително пеликани, корморани и орли- рибари, които не могат да останат незабелязани с ловните звуци, които издават. В резервата се намират повече диви животни на акър площ, в сравнение с който и да е Кенийски парк – цели стада свободно живеещи гну, водни патици, зебри и газели. Полустровът не е ограден, така, че да дава възможност за естествена миграция на животните от сушата към полуострова и обратно. Хипопотамите се взират в посетителите през нощта и отпочиват във водата през деня. Жирафите, които са се родили на острова винаги се връщат там, за да родят своите малки и понякога могат да се видят 3 поколения на едно място. Хиените идват да ловуват тук, основно през нощта, но не са постоянно пребиваващи на острова. Цели групи биволи идват и се връщат на сушата, но са под постоянен мониторинг.

От върха на хълма се открива 360 градусова панорама на езерото, а малко преди залез слънце, картината на спокойно пасящите стада диви животни на фона на отраженията на водата е спираща дъха гледка.

Обратно в лоджа, вечеря и нощувка. Lake Naivasha Sopa Resort е разположен в естествен природен парк, на брега на езерото Найваша, където семейства жирафи прекосяват ливадите пред самите къщички рано сутрин и привечер, а при здрач, поляните са обитавани от малки газели и антилопи, които кротко си пасат пред изумените погледи на гостите на лоджа. Недалеч от самия лодж е и естественото езеро с хипопогамите.

 

ДЕН 3:  НАЙВАШАРЕЗЕРВАТ МАСАЙ МАРА

Закуска в лоджа и отпътуване за Резервата Масай Мара, който се намира на приблизително 258 km западно от езерото Найваша. Резерватът Масай Мара е естествено продължение на Серенгети в Танзания и се счита от множесвото туристи и любители на дивия живот в природата, като най- съществената спирка за разглеждане и посещения в цяла Африка.  Когато западните туристи си помислят за сафари – именно Масай Мара излиза в представите им с необятните пасища и акациеви гори, обитавани от големи стада зебри, лъвове и чакали, които са свързани помежду си по естесвен начин, оцелявайки между живота и дебнещите смъртни опастности.

Пристигане в Масай Мара и настаняване в Mara Serena Lodge http://www.serenahotels.com/serenamara/en/default.html,   обяд в ресторанта на лоджа и следобедно сафари. Обратно в лоджа, вечеря и нощувка.  

 

ДЕН 4:  РЕЗЕРВАТ МАСАЙ МАРА

Закуска и пълен ден в Резервата Масай Мара и Триъгълника Мара. Мара представлява само 4 % от екосистемата Серенгети, но необятната савана, виещите се реки и издигащите се стъмни склонове, предлагат една от най- известните и емоционално наситени територии, изпълнени с диви животни.  Мара е естествена обител на повече от 95 вида бозайници: слонове, хипопотами, биволи, жирафи, многобройни видове Южно Африкански антилопи, в т.ч. – топи, hartebeest,  bushbuck, waterbuck; Grant’s и Томсън, газели, зебри, импали, бабуини, павиани, синя маймуна, червено- опашата маймуна, Vervet маймуна,дървесен даман.Мара е едно от малкото места, където може да се види бял и/или черен носорог в естествена среда. Освен това, в Мара могат да се видят над 550 вида птици, 5 от които, са от застрашени от изчезване видове.

Бидейки една територия с огромно изобилие на тревопасни животни, които се размножават и развиват в естествена среда, Мара се явава притегателна територия и ловен терен за известните „големи котки“ с най- голяма популация на лъвове. Резервата предлага едни от най- добрите възможности да се види ЛЕОПАРД на живо, в естествена среда. Другите видове хищници, които обитават територията на Масай Мара са гепарди, чита, хиени, чакали, които лесно се виждат около всяко убито тревопасно от неговите естествени врагове.

Резерватите Масай Мара и Серенгети предлагат прекрасни възможности през периода октомври – ноември да се видят ГОЛЕМИТЕ 5 в естествена среда – СЛОН, БИВОЛ, ЛЪВ, НОСОРОГ, ЛЕОПАРД.

Целодневно сафари с опции за целодневен излет и сух пакет за обяд, или сутрешно и следобедно сафари и връщане в лоджа за обяд.

Една от най- невероятните възможности, които се предлага на любителите на дивата природа и дивите животни е Полет с балон над резервата при изгрев слънце – срещу допълнително заплащане между 400  - 450 usd на човек.

Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 5:  РЕЗЕРВАТ МАСАЙ МАРА в КЕНИЯРЕЗЕРВАТ СЕРЕНГЕТИ в ТАНЗАНИЯ

Закуска и трансфер до летище Серена в самия резерват /около 2,5 км от лоджа/ за полет от Масай Мара /Кения до Резервата Серенгети/ Танзания.

Ако искате да видите огромно разнообразие от диви животни, то Серенгети е вашето място. Равнините са дом на „петте големи африкански животни“, както са ги нарекли ловците, идвали на сафари в годините след откриването на региона: лъвове, леопарди, носорози, слонове и кафърски биволи. Разбира се, те са само малка част от представителите на животинското царство, които обитават Серенгети – сред останалите са зебри, гепарди, жирафи, маймуни, хиени, чакали, хипопотами, газели, антилопи… Добавете към тях и многобройни птици, влечуги, насекоми, както и типичната за саваната растителност, която не може да бъде видяна другаде

Посрещане на л-щето Seronera на Серенгети и сафари по пътя към лоджа /около 18 км/. Настаняване в  Serengeti Serena Lodge /www.serenahotels.com/ и обяд. 

 След обяда – сафари. Връщане обратно в лоджа. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 6:  РЕЗЕРВАТ СЕРЕНГЕТИ – ТАНЗАНИЯ

Закуска и сутрешно сафари в Серенгети. Връщане за обяд в лоджа и следобеден излет. Вечеря. Нощувка

Името на местността Серенгети произхожда от масайски език и означава „безкрайни пасища”. Паркът се разпростира на цели 12, 950 квадратни километра. В южната част на Серенгети са разположени тревни равнини,в централната му част са акациеви гори, а на запад са черноглинени равнини. Малки реки, езера и блата са пръснати по цялата площ на резервата.

Времето в Серенгети обикновено е топло и сухо. Дъждовният сезон продължава от месец март до май. Цялата площ на Националния парк се облива във зеленина след дъждовете, но постепенно се изсушава, което ограничава растежа на растенията и насърчава животните да мигрират в търсене на постоянни води. Така изглежда една красива природна картина, успяла да съхрани своята цялост и дивност.

Биоразнообразието в природния парк се състои от 70 големи бозайници и около 500 вида птици. Серенгети е дом на „ПЕТТЕ ГОЛЕМИ”: слонове, носорози, биволи и кралете на животинското царство –лъв и леопард. Обитаван е и от хиени и гепарди.

 

ДЕН 7:  РЕЗЕРВАТ СЕРЕНГЕТИ – РЕЗЕРВАТ НГОРОНГОРО

Закуска и отпътуване за Резервата НГОРОНГОРО

Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан (калдера), намиращ се в северната част на Танзания, в района на Серенгети. Диаметърът на кратера е 20 километра, което го прави най-големия вулканичен кратер на Земята. Според учените огромният вулкан е изригнал преди около 2 500 000 години и е угаснал преди около 250 000 години, а мощните взривове са унищожили върха му и са оформили кратер със съвършена форма на купол. Смята се, че след затихване на вулканичната дейност и оформянето на Нгоронгоро, неговите размери са били приблизително като тези на Килиманджаро. С угасването си обаче кратерът започва да пропада, като днес стените му се издигат стръмно на височина 600 метра от дъното му, което се е превърнало в обширна долина с площ 260 кв.км. Тази долина представлява резерват и е едно от най-гъсто населените места с диви животни в Африка, някои от които редки видове.

 

През 1959 г. кратерът Нгоронгоро (което на местния език означава Голяма дупка) е обявен за резерват, а през 1979 г. става част от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. При създаването си резерватът е част от парка Серенгети, в който живеят и масаите – по-късно обаче, когато възникват редица конфликти, британските власти преместват племето в новосъздадения резерват. Днес Нгоронгоро е разположен между националния парк Серенгети и националния парк при езерото Маниара в Танзания. Южните и западни граници на резервата представляват вулканични хълмове (едноименният кратер и по-малко известният Empakai), а от югоизток резерватът граничи с Голямата рифтова долина (простираща се от Мозамбик до Сирия). Всички тези геоложки особености на района са и основната причина за биологичното разнообразие на фауната в резервата – една природна „случайност”, превърнала се в чудо.

Пристигане за обяд в Ngorongoro Serena Lodge /около 150 км /. http://www.serenahotels.com/serenangorongoro/en/default.html. Настанавяне и следобедно сафари.

 

Обратно в лоджа за вечеря и нощувка.

ДЕН 8 :  САФАРИ В КРАТЕРА НА НГОРОНГОРО

Закуска в лоджа и целодневно сафари в КРАТЕРА на РЕЗЕРВАТА НГОРОНГОРО със сух пакет за обяд.

Нгоронгоро е най-големият вулкански кратер на Земята. Дъното на кратера с площ от 260кв.км е едно от най-гъсто населените места с диви животни в Африка.

В резервата Нгоронгоро живеят около 50 вида едри бозайници (близо 25 000 индивида, сред които лъвове, слонове, носорози, хипопотами, антилопи, маймуни и др.) и над 200 вида птици (щрауси, патици, токачки).

В гористата част живеят маймуни и слонове, край езерото грациозно крачат фламинго, а в откритата савана царствено небрежно се разхождат лъвовете.

Връщане обратно в лоджа за ВЕЧЕРЯ. Нощувка.

ДЕН 9: Закуска и отпътуване за Килиманджаро, ОБЯД по пътя за летище и полет за София в късния следобед.

ДЕН 10: Обратно на Българска територия и Край на услугите.

 • Ø Пакетна цена на човек при записани минимум 15 рах:
 • 3 770 usd, платими по курс купува на БНБ в датата на плащане на депозит и финално плащане, или в долари по сметка на ТО – организатор.
 • Доплащане за единично настаняване – 560 usd

 

Услуги, включени в цената:

 1. 1 нощувка със закуска в Найроби в хотел Villa Rosa Kempinski;
 2. 3 – дневно сафари в КЕНИЯ /езерото Найваша и Национален Парк Масай Мара/ с шофьори – водачи на Тойота Ланд Крузър с подвижен покрив за наблюдение и фотографии и обслужване на английски език;
 3. 1 нощувка в Naivasha Sopa Resort , Кения, на база пълен пансион /закуска, обяд и вечеря/ БЕЗ включени напитки – поръчват се и се плащат на място.
 4. 2 нощувки в Mara Serena LodgeРезерват Масай Мара, Кения, на база пълен пансион /закуска, обяд и вечеря/ БЕЗ включени напитки – поръчват се и се плащат на място.
 5. 4 – дневно сафари в ТАНЗАНИЯ /Национален Парк Серенгети и Резерват Нгоронгоро/ с шофьори – водачи на Тойота Ланд Крузър с подвижен покрив за наблюдение и фотографии и обслужване на английски език;
 6. 2 нощувки в Serengeti Serena Lodge- Резерват Серенгети, Танзания, на база пълен пансион /закуска, обяд и вечеря/ БЕЗ включени напитки – поръчват се и се плащат на място.
 7. 2 нощувки в Ngorongoro Serena Lodge Резерват Нгоронгоро, Танзания, на база пълен пансион /закуска, обяд и вечеря/ БЕЗ включени напитки – поръчват се и се плащат на място.
 8. По 1 бутилка вода на човек на ден по време на сафарито;
 9. Обяд на път за летище Килиманджаро последния ден от програмата;
 10. Всички такси за входове в резерватите по програма;
 11. Разходката с лодка до острова на езерото Найваша;
 12. Всички трансфери по програмата;
 13. Полет Масай Мара – Серенгети – лимит на багаж – до 15 кг в меки чанти за пътуване!
 14. Застраховка Medical Assistance;
 15. Водач – представител на Туроператора, придружаващ групата през цялото пътуване при минимум 15 рах.

 

Цената не включва:

 1. Международни полети София – Найроби и Килиманджаро – София – приблизителна цена 650 евро на човек с летищни такси, към момента на изготвянето на офертата;
 2. Вечеря в Найроби – 30 usd на човек срещу допълнително заплащане;
 3. Разходи от личен характер – пране, телефони и др;
 4. Бакшиши;
 5. Алкохолни и безкохолни напитки по време на сафарито;
 6. Допълнителни, неописани в програмата екскурзии и мероприятия;
 7. Полет с балон над саваната в Масай Мара – редовна цена 450 usd; в зависимост от броя на желаещите да се запишат за балона – приемащият ТО предлага до 10% намаление от цената;
 8. ВХОДНА ВИЗА за КЕНИЯ – 50 USD – плаща се и се издава на летище при влизане в държавата;
 9. ВХОДНА ВИЗА за ТАНЗАНИЯ – 50 USD – плаща се и се издава на летище при влизане в държавата;
 10. По желание на клиента – Линтур предлага допълнителна Застраховка „Отказ от пътуване“

 

Описание на разрешения багаж по програмата, пред вид полета от Масай Мара/ Кения до Серенгети/ Танзания:

Условия за резервации, анулации и плащания: 

 1. НАЗЕМНО ОБСЛУЖВАНЕ – КЕНИЯ и ТАНЗАНИЯ /пакетна цена/ : 
 •  
  •  
   1. първа вноска – депозит 30 % от сумата на пакета = до 31 май 2018!
   2. втора вноска – остатък от сумата на пакета = 60 дни преди датата на пътуване

 

 1. САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ:              
 1.                                                        I.            депозит от 100 евро при потвърждение на резервацията
 2.                                                      II.            Пълно плащане – 40 дни преди датата на пътуване

 

 1. СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ :
 1.                                 I.            Самолетни билети:
 2.                               II.            Наземно обслужване – КЕНИЯ и ТАНЗАНИЯ /ПАКЕТНА ЦЕНА/:
 • смяна на имена и анулации /до 20% от заявения брой пасажери = 3 рах/ - без неустойка – до 60 дни преди датата на пътуване.
 • Анулации до 30 дни преди датата на пътуване – неустойка до размера на депозита = 100 eur
 • Анулации след издаване на билетите – пълна сума на билета – неустойка;
 • При анулация от 60 до 45 дни преди дата на пътуване неустойка в размер на 25 %
 • При анулация от 44 до 31 дни преди дата на пътуване – неустойка в размер на 50 %
 • При анулация от 30 до 0 дни преди дата на пътуване – неустойка в размер на 100 %

Допълнителна информация:

 

1.Разрешен багаж по полетите –  до 15 кг на човек;

2.Облекло – леки и удобни дрехи от естествени материали. Препоръчително е всеки да носи пуловер или ветровка за вечерните и ранните часове, особено в планинските райони, където температурите падат около 10 – 12 градуса.

3.Часова зона – Кения е GMT + 3 ч и съответно + 1 час спрямо България;

4.Бакшиши – Препоръчителни бакшиши от 5 $ – 10 $ на човек на ден за водачите на джиповете. Бакшиши за портиери, носачи и сервитьори е по 1 $ на багаж/ поръчка в бар или ресторант.

5.Лекарства и здраве:

 • позволено е внасянето на всякакви лекарства от хора, които са на специална терапия;
 • поради голямата запрашеност по време на сафаритата не се препоръчва носенето на лещи. Препоръчително е носенето на защитни слънчеви очила.
 • Други препоръчителни предпазни мерки – слънцезащитни кремове, шапки, балсам за устни, репеленти, спрейове срещу ухапвания от инсекти, мокри кърпички за лице и ръце и санитарни принадлежности;

6.Пари

 • Официалната парична единица в Кения е Кенийски шилинг, а в Танзания – Танзанийски шилинг.
 •  Препоръчителна валута е USD (банкноти не по- стари от серия 2000).
 • Кредитни карти се приемат в повечето магазини, ресторанти и хотели, но НЕ  и от местните търговци по пазарите, където може да се пазарува в местна валута или долари в брой;
 • Вземете със себе си и по- дребни банкноти – по 1, 21 5, 10 и 20 usd за закупуване на сувенири, вода и бакшиши;

7.Електричество

 • Ел. Мрежа в Кения и Танзания е 220 волта, тип UK three- pin plugs /английски тип щепсел с 3 пина/. Препоръчително е всеки да се снабди с адаптер – английска ел.система.
 • Препоръчва се носенето на джобно фенерче, особено по време на сафарито, резервни батерии за фотоапарати и фенерчета, бинокъл за наблюдение, фотокамери;
 • В някои от лоджовете електроснабдяването е прекъсвано през определени интервали от време на денонощието, обикновено по време на сафаритата, както и през късните часове на нощта;

8.Интернет – в Кения и Танзания има добро 3 G покритие. В повечето хотели и ресторанти има WiFi, който е безплатен на много места в районите на общо ползване, лобита на хотели, барове и места за хранене.

9.Забрани

 • Забранено е правенето на снимки в районите на летища, държавни и правителствени учреждения, както и военни бази. Препоръчително е туристите да се съобразяват с правенето на снимки на местни хора, като очакването е да се поиска разрешение за заснемане и в повечето случаи хората очакват бакшиш, за да се съгласят на снимка.
 • Незаконно и неразрешено е износа на всякакви продукти от диви животни;

10. Храна и напитки – Храната и напитките в обособените ресторанти и хотели е чудесно приготвена и напълно безопасна за консумация. Препоръчва се пиенето само на бутилирана вода.

11.Допълнителни регулации:

 • Абсолютно е забранено пипането и храненето на дивите животни по време на сафаритата, тъй като това ги откъсва от естествения им хабитат. Освен това, ако бъдат провокирани, дивите животни могат да станат агресивни!
 • Не са разрешени разговорите на висок тон, смехове и викове, по време на сафаритата, както и слушането на силна музика;
 • Заповедите на водачите трябва стриктно да се изпълняват;
 • Не се гледа с добро око на оскъдното облекло, а нудизмът е забранен;
 • Местното население е изключително бедно и поради това, даването на бакшиши е много добре посрещано от местните;

Поръчай
 • Сингапур, Куала Лумпур, о-в Бали
 • 14 дни /11 нощувки
 • 08.11.18
 • 4234 лв.
СИНГАПУР, КУАЛА ЛУМПУР,О-В БАЛИ! ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ!ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА!
4234 лв.
 • София/ Варна - Истанбул - Кейптаун - Ливингстън - водопада Виктория - Йоханесбург - Претория - Иста
 • 12 дни/ 9 нощувки
 • очаквайте нови дати
 • 8987 лв.
ЮЖНА АФРИКА С ВОДОПАДА ВИКТОРИЯ!
8987 лв.
 • Картахена; Кристобал; Коста Мая; Косумел; Маями; Пуерто Лимон;
 • 15 дни/ 13 нощувки
 • 17.11.2018
 • 3776 лв.
Круизен пакет ЦЕНТРАЛНА АМЕРИКА И КАРИБИ
3776 лв.