Принтирай Поръчай

ИЗРАЕЛ – ПЕТРА ЙОРДАНИЯ - СВЕТИТЕ МЕСТА

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ


ДАТA: 14.10.2018 г. ЦЕНА: 990 лв.

1ви ден: Бургас – Тел Авив /Летище Бен Гурион/

Отпътуване от летище Бургас в 7.30 ч с полет на АК RYANAIR’’ /продължителност 2ч.20 мин/.Пристигане в Тел Авив на летище „Бен Гурион” в 9.50 ч. Посрещане .

Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположения град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Аленби. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Моисей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира и е погребан там. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Моисей. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

2-ри ден: Петра - Шобак - Аман


Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) - построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на

поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Аман. Вечеря и нощувка в Аман.


3-ти ден: Аман - Джераш - Кумран - Мъртво море

Закуска. Tуристическа обиколка в столицата на Хашемитското кралство Йордания - Аман. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектуреншедьовър Джераш (древният Гераса) - основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр. н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Отпътуване за границата и преминаване в Израел. . Възможност за посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет. Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море.Отпътуване за Витлеем. Нощувка ,вечеря –хотел 3*


4-ти ден: Витлеем - Йерусалим

Закуска. Туристическа програма във Витлеем, посещение на Базиликата „Рождество Христово, разглеждане на яслите , в които е роден Исус . Свободно време . Панорамна обиколка на Йерусалим: Елеонският хълм, от който Исус се възнесъл към небесата, с панорами към стария град и златния купол на Храмовия хълм; руската църква "Мария Магдалена"; Гетсиманската градина, която е сред култовите места свързани със страстите Христови с "Църквата на всички нации"; църквата с гроба на Дева Мария в долината Кедрон; хълмът Цион - придобил символично значение за възраждането и независимостта на евреите. Пешеходна разходка в стария град на Йерусалим  гробът на цар Давид; стаята на Тайната вечеря; Арменският квартал с катедралата "Св. Якоб" – най-големият и свещен храм за всички арменци в Израел; римското КардоЕврейският квартал със синагогата "Лев Харува"; Стената на плача – останала от Втория храм, който е бил най-свещеното място за всички евреи; разходка по "Виа Долороса" – улицата, по която Исус е вървял с кръста си към Голгота; Мюсюлманският квартал със старият пазар; Християнският квартал – лутеранската протестантска църква; гръцката православна църква; организирано посещение на Божи гроб и Голгота. Получаване на поименен сертификат за хаджийство. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 21:40 ч. с полет на АК ‘’RYANAIR ‘’. Пристигане на летище Бургас 23:59 ч.

Дата 14.10

Записване до 31.09

Редовна цена:1090 лв.

Промо Цена: 990 лв

Цената включва: 

 • Самолетен билет Бургас– Тел Авив – Бургас с АК RYANAIR”, с включен кабинен багаж до 10 кг.  
 • Летищни такси
 • Трансфери по програмата
 • 3 нощувки със закуски в хотели 3*
 • 3 вечери
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването
 • Екскурзовод на български език

 

Цената не включва:

 • Допълнителен багаж по разценки на авиокомпанията
 • гранична входно-изходна такса за границата между Йордания и Израел -  45 $ + 15 $ за двете държави. Заплаща се на границата от всеки турист.
 • входни такси за посещаваните обекти.
 • бакшиши – 15-20 долара на турист (заплащат се в Израел)
 • разходи от личен характер

Туристическо обслужване  във  Витлeем и Йерусалим  – 40  евро на човек

 

Предоставя Ви се възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

Необходим е валиден задграничен паспорт /6 месеца след датата на отпътуване/

 За  лица под 18г. нотариално заверена родителска декларация даваща право на детето да пътува само или с единия си родител, медицинска карта за престой в чужбина, точен адрес и телефон.

Записването става с внасянето на депозит – 50 % от стойността на пътуването в офисите на фирмата или при оторизиран представител - с подписване на договор, общи условия на пътуването.

 

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация.


Поръчай
 • София – Мадрид – Кордоба – Севиля – Тарифа – Танжер – Фес – Мекнес – Казабланка – Рабат – Танжер –
 • 9 дни/8 нощувки
 • 04.11.2018
 • 1599 лв.
МАДРИД, АНДАЛУСИЯ И МАРОКО! СЪС САМОЛЕТ И ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ!
1599 лв.
 • Бургас - Тел Авив - Бургас
 • 4 дни/ 3 нощувки
 • 07.10.2018г.
 • 699 лв.
ИЗРАЕЛ – СВЕТИТЕ ЗЕМИ! САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС!
699 лв.
 • София – Истанбул – Хавана – Истанбул – София
 • 10 дни / 7 нощувки
 • 21.11 - 30.11.2018г
 • от 4290 ЛВ.
ПОЧИВКА В КУБА - ХАВАНА И ВАРАДЕРО!
от 4290 ЛВ.