Принтирай Поръчай

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЦЮРИХ – ЛЮЦЕРН – ИНТЕРЛАКЕН – БЕРН – ЛОЗАНА – ЖЕНЕВА – ВЕВЕ - МОНТРЬО

„ШВЕЙЦАРИЯ”: 
Цюрих – Люцерн – Интерлакен – Берн – Лозана – Женева – Веве - Монтрьо

8 дни / 7 нощувки
с тръгване от Варна, Бургас, Пловдив и София

От дата

До дата

Цена

31/08/2019

07/09/2019

850,00 лв.

 

1-ви ден:

 

Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 04.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 06.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Сърбия за Хърватия – почивки по пътя. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Любляна. Нощувка.

2-ри ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване към Австрия. Пристигане в провинция Тирол. Посещение на парк-музей „Кристалният свят на SWAROVSKI” и прилежащия магазин. Отпътуване за Инсбрук – петият по големина град в Австрия, разположен в подножието на Алпите. Свободно време за пешеходна разходка в стария град – площад Мария Терезия; старото Кметство с градската кула; “Златният покрив”; катедралата „Св.Якоб“; двореца „Хофбург“ (отвън), църквата „Хофкирхе” с мавзолея на император Максимилиян (отвън). Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

3-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване към Интерлакен. По пътя почивки и свободно време: Вадуц – столицата на Княжество Лихтейнщайн; Цюрих – най-големия и най-богат град на Швейцария, столица на финансите - улица „Банхофщрасе“, паркът „Линденхоф“, църквата „Св.Петър“ с най-големия часовников циферблат в Европа и катедралата „Фрау Мюнстер“; Люцерн –красиво, спокойно градче, омагьосващо със своите тесни калдъръмени улички и покрити мостове, разположено на брега на езерото „Четирите Кантона" - площада на лебедите, „Хиршенплац” (Площада на елените), „Вайнмаркт“ (Пазара на вино), покрития мост „Шпойербрюке“ (Моста с мелниците), Йезуитската църква, покрития мост „Капелбрюке“. Пристигане в Интерлакен – световноизвестен и привлекателен курорт, разположен на височина 570 м в сърцето на Швейцария между две планински езера – Бринцер и Тунер. Настаняване в хотел 2*. Нощувка.

4-ти ден:

 

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Берн (UNESCO), чиято емблема е мечката, свързана с легендата за основаването на града. Свободно време за пешеходна разходка в старата част на Берн: улиците Марктгасе и Крамгасе, Кметството, Часовниковата кула, Катедралата „Св.Винсент“, домът на Айнщайн, Розовата градина, сградата на Парламента. Отпътуване.  Свободно време в Лозана – седалище на Международния олимпийски комитет, живописно разположена под стърчащите върхове на Алпите: Катедралата, замъкът Сен Мер, стария Епископски дворец, църквата Св. Франсоа. Настаняване в хотел 3* в района на Лозана/ Женева. Нощувка.

5-ти ден:

 

Закуска. Отпътуване към Женева – вторият по големина град в страната след Цюрих и е един от най-важните градове в международната дипломация. Свободно време за разходка из стария град – булевард Русо, катедралата „Сен Пиер“, кметството,  паметникът на Реформацията, английската градина край езерото със забележителния фонтан и цветния часовник. Отпътуване за Веве – истинският „дом“ на шоколадите „Нестле“. Свободно време: големият пазарен площад Гранд плас, паметника на Чарли Чаплин, свързан с последните дни от живота на великия актьор, прекарани в съседното селище Корсие. Продължаване за Монтрьо – перлата на Швейцарската ривиера. Посещение на най-впечатляващия и най-често сниман замък в Швейцария „Шато де Шийон“. Връщане в хотела. Нощувка.

6-ти ден:

 

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Милано – столицата на областта Ломбардия: Кастело Сфорцеско, Дуомо, театралният музей на Ла Скала, Галерията Виктор Емануел II. Настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.

7-ми ден:

 

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване и кратък престой в красивата словенска столица – Любляна. Късно вечерта настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Нощувка.

8-ми ден:

Ранна закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване, почивки по пътя на 3 часа и пристигане в София и Пловдив късно вечерта, в Бургас и Варна около и след полунощ.

Стандартна цена:

Дата

Цена възрастен в двойна/тройна стая:

от София

от Пловдив

от Бургас

от Варна

18-25.05.2019 г.; 06-13.07.2019 г.; 31.08-07.09.19 г.

825.00 лв.

835.00 лв.

850.00 лв.

879.00 лв.

   ОТСТЪПКИ:
* Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %
* Отстъпка за дете до 12 г. - 70 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО

Цената включва:

-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни и гранични такси; паркинг;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Инсбрук;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 2* в района на Интерлакен;
-> 2 нощувки със закуска в хотел 3* в района на Лозана/Женева;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 2* в района на Милано;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Загреб;
-> водач от агенцията по време на пътуването.

Цената НЕ включва доплащания за:

-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 10 000 € за лица на възраст до 69.99 г. – 16.00 лв.; за лица 70-84.99 г. – 32.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат; 
-> единична стая – 280.00 лв.;     
-> ползване на двойна седалка – 380.00 лв.;
-> пешеходна обиколка на Берн с местен екскурзовод и индивидуални слушалки – 30 лв./15 €;
-> пешеходна обиколка на Женева с местен екскурзовод и индивидуални слушалки – 30 лв./15 €;
-> пешеходна обиколка на Милано с местен екскурзовод и индивидуални слушалки – 24 лв./12 €;
-> входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.

Допълнителна информация:

* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами не придружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен валиден документ за самоличност се изисква да се носи и оригинал и копие на нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина и копие на акт за раждане. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, пълният комплект документи се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 20 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията. Заявени по време на пътуването допълнителни мероприятия и услуги се заплащат в евро в случай, че има възможност да бъдат предоставени;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
* Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Парична единица: Словения, Австрия – евро 1 € = 1,95583 лв.; Швейцария: – швейцарски франк: 1 CHF = 1.82 лв.; 
* Входни такси: Инсбрук: градската кула 3 €; Хофбург 9 €; Хофкирхе 7 €, парк-музей „Кристалният свят на Сваровски“ - възрастен 19 €, дете 6-13.99 г. 7,50 €; Женева: Музей на Червения кръст 15 CHF; кулите на катедралата „Св.Петър” 5 CHF; Цюрих: Художествена галерия 22 CHF; Лозана: Музей на изкуството 10 CHF; Олимпийския музей 18 CHF;
* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата


Поръчай
 • Добрич – Варна – Бургас – Свиленград – Александруполис – Керамоти – о-в Тасос – Кавала – Порто Лаго
 • 4 дни/ 3 нощувки
 • 05.09.2019
 • 265 лв.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ТАСОС ОТ РАЗЛИЧЕН ЪГЪЛ! АВТОБУСНА ПРОГРАМА ОТ БУРГАС!
265 лв.
 • Пловдив – София – Любляна – Лугано – Люцерн – Лугано – Люцерн – Женева – Лозана – Цюрих – Инсбрук –
 • 6 дни/4 нощувки
 • 02.09; 07.10
 • от 699 лв.
ШВЕЙЦАРСКА ПРИКАЗКА! АВТОБУСНА ПРОГРАМА С ОТПЪТУВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ!
от 699 лв.
 • МАДРИД – ТАНЖЕР - КАЗАБЛАНКА – РАБАТ - МАРАКЕШ – ПЕЩЕРАТА ХЕРАКЪЛ – ШЕФШАУЕН
 • 6 дни/5 нощувки
 • 02.10.2019 г.
 • 799 лв.
МАРОКО - 6 ДНИ, НАЙ-ДОБРАТА ЦЕНА НА ПАЗАРА!
799 лв.