Принтирай Поръчай

ПРОГРАМА:

1-ви ден: Излитане от летище Бургас с директен чартърен полет. Кацане на летище Пулково  в Санкт Петербург.  Автобусна обзорна екскурзия на Санкт Петербург, с разглеждане на ансамблите на Дворцовия и Исакиевския площади, Стрелката на Василиевския остров, Марсово поле, Петропавловската крепост; Дома на Петър I; крайбрежните и островите по делтата на река Нева и др.. Обяд (късен). Настаняване в хотела. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Пешеходен ден! 

Посещение на ЕРМИТАЖА /Зимният дворец/– Гордостта на Русия. Той е най-големият художествен и културно-исторически музей не само в Русия, но и в Света със своята огромна колекция от над 3 милиона произведения. В колекцията на музея има само оригинали. Запознаване с парадните зали на зимната императорска резиденция и шедьоврите на световното изкуство.

Посещение на Исакиевския събор- една от най-големите и красиви куполни сгради от 19 век в света. Височината му достига 101 метра, площта 4000м2 и събира до 12 000 човека. Художественото оформление на катедралата включва множество картини, статуи, скулптури и мозаечни произведения, поразителни съчетания от цветни камъни и позлата, а също така и една от най-големите стъклописи с площ от 28м2.

Обяд (късен). Свободно време. Нощувка.

Възможност за допълнителни екскурзии по желание:

* Разходка с корабче по реките и каналите на „Северната Венеция” - Преоткрийте красотата на Санкт Петербург с разходка с корабче под многобройните мостове, които в града са повече от 400. Това са и гигански метални подвижни мостове, и каменни „гърбави”, и изящни висящи над малките реки и канали, всеки имащ своята история.

 

3-ти ден: Закуска.

Автобусна екскурзия до Петерхоф - Бившата лятна резиденция на Петър Велики. Палати и златни фонтани от XVIII в. привличат туристите, които остават омаяни от красотата му. Пищни градини заобикалят огромната резиденция — музей, проектиран от френски, италиански, руски, холандски и немски архитекти.  Паркът се състои от долен и горен парк, фонтани, система от канали и басейни, ландшафт паркове. В градините на двореца има множество фонтани и каскади. По поръчка на царя, любител на забавленията и остроумните шеги, някои фонтани са монтирани в дърветата и на различни уединени места. Техните механизми се задействат чрез настъпване на камък или преместване на лост. 

Обяд. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка. 

Възможност за допълнителни екскурзии по желание:

*Посещение на „Цирк на лед” – представлява синтез между фигурно пързаляне и омагьосващи трикове на цирковото изкуство. Трупата е първата по рода си в света и повече от 50 години спира дъха на зрителите със своето майсторство, красота и прецизност

* Нощна автобусна екскурзия "Тайните на Санкт Петербург" с включено наблюдение на неповторимия емблематичен спектакъл за Белите нощи – вдигането на масивните мостовете над р.Нева, съчетан с уникалните цветове на бисерното сияние по времето на Белите нощи. 

4-ти ден: Закуска. 

Автобусна екскурзия до царското село /гр.Пушкин/ и Екатерининския дворец /извънградската резиденция на Екатерина Велика/  - Посещение на Дворцовия ансамбъл „Царско село” и разглеждане на Екатерининския Дворец – бисер на руския барок. Той е забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство! БОНУС – посещение на знаменитата „кехлибарената стая”.  

Обяд. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

Възможност за самостоятелно посещение на Казанския катедрален храм – един от символите на града, в който се съхранява чудотворната икона на Казанската Света Богородица.  

Възможност за допълнителни екскурзии по желание:

* Посещение на "Юсуповски дворец” Уникален архитектурен ансамбъл от 18-20 в., имение на известния дворянски род Юсупови в Санкт Петербург с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, домашен театър, наречен „енциклопедия” на петербургския аристократичен интериор. Тук са се провеждали най - бляскавите балове в града.

 

5-ти ден: Закуска. Свободен ден.

По желание целодневна екскурзия до гр.Гатчина с посещение на Дворцово-парковия комплекс Гатчина – едно от най-добрите произведения на романтическия стил с вълшебни пейзажи. Намиращ се сред високи дървета, на неголям хълм, около приказно красиво езеро,  Гатчинския пейзажен ансамбъл впечатлява с многобройните си канали, мостове и красиви езера. Уникален и единствен по рода си ансамбъл. Своеобразни атракции за посетителите представляват кокетните беседки и съзвездието от малки архитектурни форми, изкусно разпръснати из целия парк. Ако искате да се поглезите, може да се повозите на лодка, при това тържествено придружавани от "царски боляри и придворни", досущ както е било навремето. Ще имате възможност  и да посетите знаменития Гатчински дворец, да се впуснете в едно истинско увлекателно пътешествие из великолепните парадни зали на двореца, през тайствени подземни тунели, изкопани още през 18век и извеждащи от двореца до изключително живописното Сребърно езеро.

Обяд. Свободно време. Нощувка.

 

6-ти ден: Закуска. Освобождаване на стаите.  Трансфер до летището. Връщане с директен полет за България, Летище Бургас.

Цена: 1 899 лева

 

Цената включва:

- Самолетни билети: Бургас - Санкт Петербург - Бургас, с включени летищни такси (към 15.01.2019г); 

- 5 нощувки с 5 закуски в хотел 3* в Санкт Петербург; 5 обяда

- Трансфери: аерогара-хотел-аерогара в Санкт Петербург;

- Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург;

- Посещение на Ермитажа, с включена входна такса;

- Посещение на Исакиевския събор с включена входна такса;

- Екскурзия до Петерхоф с включена входна такса за градините;

- Екскурзия до Царско село с включено посещение на Екатерининския дворец;

- Екскурзоводски услуги на български език;

- Водач от фирмата.

 

Цената не включва:

- Туристическа руска виза - 120лв., със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);

- Медицинска застраховка;

- Допълнителни екскурзии по желание;

- Разходи за градски транспорт  и от личен характер

Забележка:

- Цената на пътуването е базирана на група от минимум 20 човека. В случай, че този брой не е набран, най-късно до 20 дни преди началото на екскурзията всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената;

- Цената на летищните такси подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет;

- Възможно е да има промяна в часовете на полетите. Авиокомпанията си запазва правото на съответните промени;

- Агенцията не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен или закъснял багаж;

- Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата

 

Необходими документи: 

- При записване за екскурзията е необходимо да се представи ксерокопие на задграничен паспорт, със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България

- Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител;


Условия на записване: 

- Депозит – 800лв; Доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.


Поръчай
 • МАДРИД – ТАНЖЕР - КАЗАБЛАНКА – РАБАТ - МАРАКЕШ – ПЕЩЕРАТА ХЕРАКЪЛ – ШЕФШАУЕН
 • 6 дни/5 нощувки
 • 02.10.2019 г.
 • 799 лв.
МАРОКО - 6 ДНИ, НАЙ-ДОБРАТА ЦЕНА НА ПАЗАРА!
799 лв.
 • София - Москва - София
 • 5 дни/ 4 нощувки
 • 06.05.2019г
 • 1570 лв.
9 МАЙ В МОСКВА - День Победы!
1570 лв.
 • София – Лисабон – Понта Делгада - Лисабон –София
 • 8 дни/ 7 нощувки
 • 19.09-26.09.2019
 • 1879 лв.
АЗОРСКИ ОСТРОВИ И ЛИСАБОН! САМО СЕГА НА ТОП ЦЕНА! МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!
1879 лв.