Принтирай Поръчай

Съкровищата на Япония - с водач от България!


София – Мюнхен – Токио – Фуджи – Токио – Нико – Токио – Киото – Нара – Киото – Осака – Мюнхен – София

Топ цена: 3089 EUR

9 дни

Екскурзия със самолет

Цена на ден от 344 EUR

 

Наричат я страната на изгряващото слънце! Разположена на повече от 6800 острова, Япония е изключително интересна и завладяваща страна с уникална култура!

Ден 1

София - Мюнхен


Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Виена в 13.35 ч. с полет на авиокомпания "Austrlian Airlines". Пристигане във Виена в 14.10 ч. Излитане от Виена в 17.45 ч. за Токио. (за дата на отпътуване 03.09.2019)
Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Мюнхен в 14.15 ч с полет на авиокомпания „Lufthansa“. Пристигане във Франкфурт в 15.40 ч. Излитане от Мюнхен в 17.55 ч. за Токио. (за дата на отпътуване 12.11.2019)

 

Ден 2

Токио


Кацане в Токио в 11.55 ч. (за дата 03.09.2019 г.) / Кацане в Токио в 13.05 ч. (за дата 12.11.2019 г.). Посрещане от представител на обслужващата агенция. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел “Grand Prince Takanawa” **** (или подобен). Свободно време. Нощувка.

 

Ден 3

Токио


Закуска. Туристическа програма с местен екскурзовод в Токио - икономическо, културно и политическо сърце на страната, чието 12-милионно сърце (с предградията 18 млн.) винаги бие в забързан ритъм: сградата на правителството на Токио с изкачване до наблюдателната площадка на 202 м височина, откъдето се открива красива гледка към града; посещение на Мейджи Шрайн – най-известният шинтуистки храм от "ерата на прогреса", посветен на император Мейджи и съпругата му императрица Довагер Шокен; Омотесандо - една от най-живописните улици, наричана Токийското "Шан-з-Eлизе" със сградите архитектурни шедьоври на Луиз Вутон, Прада, Тодз, Диор, Зара; квартал Хараджуку – известно място, където се събират любителите на модата и където са разположени множество магазини, както на западни моделиери, така и от местното модно направление, носещо името на квартала. Обяд в местен ресторант. Туристическата програма следобед продължава с фото-пауза при Императорския дворец. Посещение на известния храм „Сенсо-джи“ - най-старият будистки храм (628 г), известен като Асакуса Канон Темпъл, посветен на богинята на милосърдието Канон. Входът му е типично японски с двата огромни червени фенери, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце. Преминаване през Гинза - една от най-скъпите улици в света, където са магазините на всички модни фирми и търговската улица „Накамисе“, където се предлагат традиционни местни храни и сувенири. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 

Ден 4

Токио - Фуджи


Закуска. Екскурзия до планината Фуджи и националния парк Хаконе. Фуджи е свещена планина и символ на Япония. Тя е най-високата планина в страната и спящ вулкан от 250 г. Изкачване с лифт по време на което се откриват великолепни живописни гледки към долината Овакудани. Отпътуване за Хаконе. Разходка с туристическо корабче в езерото Аши – кратерно езеро, появило се е преди около 3000 години, което днес привлича множество туристи заради заобикалящия го живописен пейзаж (при подходящи метеорологични условия). Обяд в местен ресторант. Връщане обратно в Токио. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 

Ден 5

Токио - Нико


Закуска. Свободен ден в Токио или по желание целодневна екскурзия до Нико (ЮНЕСКО) с обяд. Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода си мислиш "Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико". Разглеждане на шинтоисткият храм Тошогу Шрайн - великолепен дворец от 17-ти век и мавзолей на първия Токугава Шогун; пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеон и светилището. Пътуване по зигзагообразния път Ирохозака с 20 завои, всеки един от които носи име от японската азбука, наречена харигана. Престой на езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай и на водопада Кегон - един от най-красивите в Япония. Слизане по другия път с 28 завои, които носят имената на останалите символи от японската азбука. Нощувка в Токио.

 

Ден 6

Токио - Киото


Закуска. Изпращане на багажа (1 бр. на турист) с отделен транспорт до Киото. Трансфер до ж.п. гарата в Токио. Отпътуване за Киото с високоскоростен влак Шинкансен (пътуването отнема 2 ч. и 20 мин.) - култовият ''влак-стрела'', който развива 320 км / ч и оперира от 1964 г. Пристигане в Киото. Туристическа програма: посещение на будисткия храм „Кинкаку-джи“ (Храмът на златния павилион) – една от най-известните забележителности на Япония. Участие в емблематичната за страната чаена церемония. Обяд в местен ресторант. Посещение на храма Киомизу, построен изцяло от дърво и предлагащ великолепна гледка към Киото и на старинния квартал Гион - района на гейшите. Настаняване в хотел “New Miyako” **** (или подобен). Нощувка.

 

Ден 7

Киото - Нара - Киото


Закуска. Отпътуване за старата столица Нара. Туристическа програма в Нара: храмът "Тодаиджи", с най-голямата статуя на "Великия Буда"; гробницата "Касуга" - главната гробница на Фуджилара, един от най-могъщите кланове в Япония; паркът на Нара - дом за стотици свободно бродещи елени, считани за вестоносци на боговете в шинтоизма. Посещение на шинтоисткото светилище „Фушими Инари“, посветено на богинята Инари, където също така е сниман и филма „Мемоарите на една гейша“. Връщане обратно в Киото. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

 

Ден 8

Киото - Осака


Закуска. Отпътуване за Осака. Туристическа програма с местен екскурзовод в Осака: посещение на Замъкa на Осака, изиграл важна роля при обединението на Япония през 16 век; посещение на наблюдателната платформа в Umeda Sky Building, която се издига на 170 м височина и открива панорамна гледка към целия град. Фото пауза в известните квартали Умеда и Дотонбори. Настаняване в хотел ''Rihga Royal'' **** (или подобен) в Осака. Нощувка.

 

Ден 9

Осака - Мюнхен - София


Закуска (сух пакет). Трансфер до летището на Осака.
Отпътуване в 09.30 ч. за Мюнхен с полет на авиокомпания “Lufthansa”. Пристигане на летището в Мюнхен в 14.20 ч. Отпътуване в 20.05 ч. за България с полет на авиокомпания “Lufthansa”. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 22.55 ч. (за дата на отпътуване 03.09.2019 г.)
Отпътуване в 10.00 ч. за Мюнхен с полет на авиокомпания “Lufthansa”. Пристигане на летището в Мюнхен в 13.50 ч. Отпътуване в 15.25 ч. за България с полет на авиокомпания “Lufthansa”. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 18.15 ч. (за дата на отпътуване 12.11.2019 г.)

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

03.09.2019

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

 

има места

€3089.00

12.11.2019

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места

€3159.00

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Виена - Токио на авиокомпания "Austrian Airlines" за дата на отпътуване 03.09.2019 г. / София - Франкфурт - Токио на авиокомпания "Lufthansa" за дата на отпътуване 12.11.2019 г. и Осака - Мюнхен - София на авиокомпания "Lufthansa" (за 03.09.2019 г. и 12.11.2019 г.) в икономична класа с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 23 кг

Всички посочени в програмата трансфери

Транспорт по програмата с автобус / минибус

Билет за високоскоростния влак Шинкансен по направление Токио - Киото

4 нощувки със закуски в хотел "Grand Prince Takanawa" 4* (или подобен) в Токио

2 нощувки със закуски в хотел "New Miyako Hotel Kyoto" 4* (или подобен) в Киото

1 нощувка със закуска в хотел ''Rihga Royal'' 4* (или подобен) в Осака

3 обяда (на 3-тия, 4-тия и 6-тия ден от програмата) и 3 вечери (на 3-тия, 4-тия и 7-мия ден от програмата)

Посещение на чаена церемония в Киото

Трансфер на багажа (големия куфар) от хотела в Токио до хотела в Киото

Описаната туристическа програма с лицензирани местни екскурзоводи

Входни такси за обектите описани в програмата

Водач-преводач от България

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Целодневна екскурзия до Никко

Напитки по време на обедите и вечерите

Бакшиши: 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място)

Слушалки за туристическата програма по време на цялата екскурзия (заплаща се задължително на място)

Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание

Градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).


НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

03.09.2019 г.

Хотели 4*

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

€3089

Хотели 4*

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

€3089

Хотели 4*

Единична стая

€3424

 

12.11.2019 г.

Хотели 4*

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

€3159

Хотели 4*

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

€3159

Хотели 4*

Единична стая

€3494


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Цената на екскурзията е определена при валутен курс 1 JPY = 0,017 лева. При промяна на курса с повече от 6% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.

Часово време: България - 12ч., Япония - 19ч.

Валута в Япония: японска йена (JPY);

Валутен курс: 100 JPY = 1.606 лева;

Валутен курс: 1 USD = 113.39 JPY

Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.

Екскурзията се осъществява при минимум 16 записани туриста.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Задължителни ваксинации за български граждани на се изискват.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, които желаят да посетят Япония за срок не по-дълъг от 90 последователни дни, не се нуждаят от входна виза, за да пътуват. Необходимите документи за пътуване са валиден паспорт и двупосочен самолетен билет, които следва да бъдат представени пред имиграционните власти при пристигане в Япония. Освен тях, властите имат право да поискат от пътуващия да докаже, че разполага с достатъчно налични средства, които да покрият разходите по престоя му в страната, както и документи, потвърждаващи целта на пътуването му (програма на пътуването, ваучер за закупен туристически пакет или др.).Пътуването се провежда при минимум 16 записани туристи.


Поръчай
 • Шанхай – Тонгли- Суджоу - Пекин – Сиан - Луоянг - Шаолин – Гуилин – Лонгшенг – Янгшуо – Кантон – Х
 • 16 дни/ 14 нощувки + 13 закуски + 12 обяди + 12 вечери
 • 19.09.19
 • от 5878 лв.
ДА ПОКОРИШ ДРАКОНА - ГРАНД ТУР НА КИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО! ПРОМО ЦЕНА!
от 5878 лв.
 • ТОКИО – КАМАКУРА – НИКО – ТАКАЯМА – ШИРАКАВА ГО – КИОТО – НАРА – ОСАКА – ТОКИО
 • 8 нощувки/ 11 дни/ 8 закуски/ 2 обяда / 1 вечеря
 • 30.03 – 09.04.2020
 • 6450 лв. до 01.12
ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ! РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!
6450 лв. до 01.12
 • София – Истанбул – Техеран – Исфахан – Язд – Шираз – Пасаргад – Персеполис – Шираз – Истанбул – Соф
 • 10 дни / 7 нощувки + ранно настаняване при пристигане
 • 21.09 – 30.09.2019
 • 3228 лв.
ИРАН - МАГИЯТА НА ДРЕВНА ПЕРСИЯ! ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА С ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ!
3228 лв.