Принтирай Поръчай

МИЛАНО – МАРСИЛИЯ – О-В ЛАНСАРОТЕ – О-В ТЕНЕРИФЕ – О-В МАДЕЙРА – МАЛАГА – РИМ – ГЕНУА

 

Програмата е четиринадесетдневна и включва две нощувки със закуски в района на Милано, всички трансфери (летище – хотел – летище и хотел в района на Милано – пристанище Савона – хотел в района на Милано), единадесет нощувки на борда на круизен кораб Costa Pacifica в каюти категория Classic с включени пристанищни такси, водач–придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион). Лети се с авиокомпания „България Ер” (с включени летищни такси, един ръчен багаж до 8 кг и един чекиран багаж до 23 кг).

ПЪРВИ ДЕН – 24.10.2019 – 10:20 ч. – отпътуване от летище София за Милано с директен полет на „България Ер”. 11:30 ч. - кацане на летище Малпенса. Трансфер от летището до центъра на Милано. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Настаняване в хотел в околностите на Милано. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 25.10.2019 – Закуска. Трансфер от хотела до пристанището в Савона. Качване на борда на кораба. 17:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 26.10.2019 – Марсилия –  престой от 08:00 до 17:00 ч. Възможност за пешеходна обиколка на Марсилия с екскурзовод на български език – квартала на Старото пристанище, Катедралата, булевард „Канебиер”, разходка с влакче до базиликата „Нотр-Дам-дьо-ла-Гард“ (цената на билета за влакчето до базиликата, е включена в пакетната цена на екскурзията). Екскурзията е с доплащане 89 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 17:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 27.10.2019 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

ПЕТИ ДЕН – 28.10.2019 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

ШЕСТИ ДЕН – 29.10.2019 – Аресифе (о-в Лансароте, Канарски о-ви) –  престой от 13:00 до 19:00 ч. Лансароте е най-необичайният сред Канарските острови, привличащ туристите най-вече със своите вулкани – има повече от сто кратера на острова, които се крият сред пластове лава и вулканична пепел. Обявен от ЮНЕСКО за биосферен резерват, Лансароте е успял да се развие икономически, запазвайки се от масовия туризъм, за разлика от останалите острови на архипелага. Това е място, което се харесва всекиму с вулканичните си пейзажи, с тюркоазените води на морето и с културното си наследство, дължащо се на големия художник, скурптор и архитект Сезар Манрике, роден в Аресифе. Възможност за обиколка на южната част на остров Лансароте с екскурзовод на български език – посещение на традиционното селище Уга, известно с производството на вино; продължаване по „Пътя на вулканите“ с посещение на националния парк Тиманфая (входната такса за парка е включена в цената) – биосферен резерват поставен под защитата на ЮНЕСКО; Ислоте дел Хиларио, където ще се проведе геотермална демонстрация; панорамно преминаване покрай El Janubio - солните мини на Лансароте; Лос Хервидерос – интересните скалните образувания, оформени под влиянието на морските вълни и силата на въздушните течения; винарския район Ла Герия; посещение на винарната Botega с дегустация на известни вина от острова; посещение на музея Сезар Манрике, където са изложени произведения на известния художник и скулптор (входната такса за музея Сезар Манрике е включена в цената). Екскурзията е с доплащане 155 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 35 участника. Завръщане на борда на кораба. 19:00 ч. – отплаване. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 30.10.2019 – Санта Круз де Тенерифе (о-в Тенерифе, Канарски о-ви) –  престой от 08:00 до 17:00 ч. Тенерифе е най-големият сред Канарските острови. Възможност за разглеждане на националния парк Тейде и курортния град Пуерто де ла Круз с екскурзовод на български език – преминава се през региона Ла Есперанса, който пресича планинската верига на острова; разглеждане на националния парк Тейде с неговите сюрреалистични вулканични пейзажи; скалните образувания „Рокес де Гарсия“; посещение на курорта Пуерто де ла Круз – запленяващ със своята атмосфера и старинна архитектура. Екскурзията е с доплащане 99 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 35 участника. Завръщане на борда на кораба. 17:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – 31.10.2019 – Фуншал (о-в Мадейра) –  престой от 08:00 до 17:00 ч. Магическият остров Мадейра, наричан често „перлата на Атлантика“ извисява вулканичния си силует над вълните на около 900 км югозападно от Лисабон и привлича туристите с мекия си климат, с разнообразието и красотата на своите пейзажи, с очарованието на полутропическата си растителност, благодорение на която през цялата година той прилича на разцъфнала градина. Столицата на острова, Фуншал, подрежда амфитеатрално белите си къщи по склоновете на хълма, който се спуска към брега на океана. Разходката из града, развиващ се между морето и планината, доставя огромно удоволствие. Истинска наслада е да блуждаеш из прекрасните улици на центъра на града, да влезеш в катедралата от XV век или в някой от многобройните музеи, или пък да се отдадеш на разходка из прекрасните паркове и градини в западната част на града. Възможност за обиколка на Фуншал с екскурзовод на български език – посещение на историческия център, стария град, църквата, рибния пазар, пазара „Меркадо дос Лаврадорес“, посещение на фабрика за бродерии, ботаническата градина (с включена входна такса), откъдето се открива запленяваща панорама към града. В ботаническата градина освен характерните за острова орхидеи могат да се видят и много тропически и субтропически растения от цял свят. Следва посещение на винарска изба с дегустация на традиционни за острова вина (с включена входна такса). Екскурзията е с доплащане 129 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 35 участника. Завръщане на борда на кораба. 17:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 01.11.2019 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

ДЕСЕТИ ДЕН – 02.11.2019 – Малага –  престой от 08:00 до 13:00 ч. Възможност за обиколка на Малага с екскурзовод на български език – разглеждане на Алказаба – историческа крепост от XI век, крепостта Гибралфаро, от където се разкрива спираща дъха гледка към града и неговия залив; Ла Малагета – прочутата арена за корида; Градското кметство; Съдебната палата; Централната поща; кратка спирка на площад „Мерсед“, където се намира родната къща на Пабло Пикасо (входните такси за крепостите Алказаба и Гибралфаро са включени в цената). Екскурзията е с доплащане 95 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 35 участника. Завръщане на борда на кораба. 13:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 03.11.2019 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – 04.11.2019 – Чивитавекия –  престой от 09:00 до 20:00 ч. Възможност за програма с екскурзовод на български език – посещение на античното римско селище Остия Антика (с доплащане 115 лв. за възрастни и 95 лв за деца до 17 год, входната такса за археологическия комплекс е включена в цената). По време на екскурзията до Остия Антика ще имате възможност да се възхитите на впечатляващите антични останки на града на фона на велуренозелените силуети на средиземноморските борове. Остия се намира на устието на река Тибър и според легендата на това място е акустирал кораба на Еней. Античният град е основан VII век преди новата ера и неговите останки оформят един от най-ценните археологически комплекси в околностите на днешния Рим. Обиколка на комплекса с екскурзовод на български: Порта Романа, Пиацале дела Витория, Терме ди Нетуно, Виа дела Фонтана, Каза Диана, Терме дей Сете Сапиенти, базиликата и др. Възможност за програма с екскурзовод на български език - „Класически Рим” (ако не сте заявили посещение на Остия Антика)*: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия (с доплащане 89 лв.). Факултативните програми са с предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 25 участника. Трансфер до пристанище Чивитавекия. Завръщане на борда на кораба. 20:00 ч. – отплаване. Нощувка.

Забележка: Избира се една от двете допълнителни екскурзии - или „Класически Рим”, или посещение на античното римско селище Остия Антика.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 05.11.2019 – Савона – 08:00 ч. – напускане борда на кораба. Отпътуване за Генуа. Пешеходна обиколка на Генуа с екскурзовод на български език – старото пристанище, двореца Сан Джорджо (отвън), катедралата "Сан Лоренцо" (отвън), Палацо дукале, „Пиаца де Ферари, къщата на Христофор Колумб, Порта Сопрана, „Пиаца Сан Матео“, дворците по „Виа Гарибалди“ (отвън), които са в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. В късния следобед - отпътуване за Милано (около 150 км). Настаняване в хотел в околностите на Милано. Нощувка.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 06.11.2019 - Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване от Милано, Малпенса в 12.15 ч. Пристигане в София в 15.15 ч.

 

КАТЕГОРИЯ

A: ВЪТРЕШНА КАЮТА

B: КАЮТА С ПРОЗОРЕЦ

C: КАЮТА С БАЛКОН

Цена на възр. в двойна каюта

2760 лв.

3032 лв.

3462 лв.

Цена на трети възр. в каюта

2178 лв.

2178 лв.

2178 лв.

Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр.

1599 лв.

1599 лв.

1599 лв.

Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр.

2760 лв.

3032 лв.

3462 лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

Хотели, които използваме при съответната ценова категория - виж "ХОТЕЛИ" по-горе

Забележки: 

Деца с един възрастен в двойна каюта не ползват намаление;

Цените за всички останали видове настаняване се предоставят при запитване;

Такса обслужване (около 10 евро на човек на ден) се заплаща на борда на кораба персонално от всеки турист;

Цените са валидни до изчерпване на каютите по заложените в пакета цени.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ „БЪЛГАРИЯ ЕР”;

ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;

1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ ДО 8 КГ;

1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;

ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;

ТРАНСФЕРИ ХОТЕЛ – ПРИСТАНИЩЕ  – ХОТЕЛ В РАЙОНА НА МИЛАНО;

2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ТРИЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ В РАЙОНА НА МИЛАНО;

11 НОЩУВКИ НА БАЗА ПЪЛЕН ПАНСИОН С КРУИЗЕН КОРАБ COSTA PACIFICA - НАСТАНЯВАНЕ В КАЮТИ КАТЕГОРИЯ CLASSIC – БОГАТ АСОРТИМЕНТ ОТ ХРАНА ЗА ЗАКУСКА, ОБЯД И ВЕЧЕРЯ + ВОДА И ЧАЙ ОТ ДИСПЕНСЪР ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ;

1 ИЛИ ПОВЕЧЕ ГАЛА ВЕЧЕРИ С ИЗИСКАНО ГУРМЕ МЕНЮ И ПОДБРАНА СЕЛЕКЦИЯ ОТ ПРОДУКТИ (ИЗИСКВА ВЕЧЕРНО ОБЛЕКЛО);

МНОЖЕСТВО ЗАБАВЛЕНИЯ НА БОРДА НА КОРАБА;

ПРОГРАМА С АТРАКТИВНИ ИГРИ;

ФИТНЕС ЦЕНТЪР С НАЙ-СЪВРЕМЕННО ОБОРУДВАНЕ;

ПРИСТАНИЩНИ ТАКСИ;

ЕКСКУРЗОВОДСКА ПРОГРАМА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ В МИЛАНО И ГЕНУА;

ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ КЪМ ПЕРСОНАЛА – ОКОЛО 10 ЕВРО НА ЧОВЕК НА ДЕН (ЗАПЛАЩА СЕ НА МЯСТО);

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА;

НАПИТКИ, ОСВЕН УПОМЕНАТИТЕ КАТО ВКЛЮЧЕНИ;

КАЗИНО;

ПОЛЗВАНЕ НА ТЕЛЕФОН, ИНТЕРНЕТ;

СПА УСЛУГИ, ФРИЗЬОР, МАНИКЮР И ПЕДИКЮР, ФИТНЕС ИНСТРУКТОР;

МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЕ 10 000 ЕВРО – 2 ЛВ НА ЧОВЕК НА ДЕН;

ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ 2% - 3% ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА В ЗАВИСИМОСТ ОТ МОМЕНТА НА СКЛЮЧВАНЕ;

РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

ЗАБЕЛЕЖКА

За пътуването Ви е необходима валидна лична карта или паспорт.

Забележка: За пътуването Ви е необходима валидна лична карта или паспорт.

Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети.

Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през февруари 2019 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Абсолютно забранено е на кораба да се внасят ножове и други остри предмети. При наличието на такива, същите се конфискуват.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

 


Поръчай