Принтирай Поръчай

МИАНМАР

Пътуване като никое друго

 

Храмове от злато и коприна от лотосови листа...По време на това пътешествие очите и сърцата ви ще се напълнят с впечатления, които няма да съберете никъде другаде по света. Тропическа зеленина и будистко спокойствие, по река Иравади ще изтекат всичките ви грижи. А за десерт – почивка под щедрото слънце на Изтока. И още много може да се разказва за Мианмар, но по-добре го вижте през собствения си поглед...! 

 

Продължителност: 11 дни/ 9 нощувки/9 закуски/ 2 обяда/ 9 вечери

 

                             Период на пътуване:   

                   21.11.2019 г. – 01.12.2019 г.

       22.01.2020 г. – 01.02.2020 г.

 

Маршрут: София - Мандалай - круиз по реката майка – „Irrаwaddy” -  Баган –Салай – Инле – Нгапали – Янгон – София

Къде ще спим?

Две от нощувките са в Мандалай, две са в Баган, една в Инле, три в Нгапали, една в Янгон

Кои забележителности се посещават?

Мандалай - пагодата Махамуни, двореца Мандалай, манастирът Швенандау, манастирът Атумаши, пагодата Кутодау 

Мингун - храма Пахтодауги, пагодата Хсинбуйме, камбаната на Мингун 

Амарапура

река Иравади 

Баган - Nyaung-U, храма Ананда, храмът Мануха, пагодата Швезигон 

Инле

Нгапали – плаж и почивка 

Янгон - Пагодата Сюле, Кметството на Янгон, Паметникът на независимостта, Парк Махабандола, пазар Bogyoke Aung San.

Ще има ли водач от България?

Наш представител и екскурзовод ще придружава групата по време на цялото пътуване

 

Какъв е полетът до Мианмар? 

Полетът е с авиокомпания Qatar Airways, печелила редица международни награди заради комфорта напътуване, който предоставят. На отиване има прекачване в Банкок, а на връщане полетът е само с едно прекачване в Доха.

Има ли включен багаж в цената?

Има един брой ръчен багаж до 8 кг. и един брой чекиран багаж до 30 кг. Изискаване на всички авиокомпании е в ръчния багаж да не се носят остри предмети и течности надвишаващи 100  мл. 

Колко голяма е групата?

Групата ще бъде 15 – 20 туриста, което означава, че групата ще се придвижва бързо, могат да се посетят недостъпни за голяма група места и ще имате повече свободно време според личните ви интереси;

Степен на трудност:

Ниска. Не е необходима предварителна подготовка, но доброто здравословно състояние винаги е препоръчително.

Необходими ли са визи?

В Мианмар има визов режим за български граждани. Попълването на формуляра ще бъде направено от служител на Елфи Турс. Визата е електронна и при пристигане се слага печат.

 

 

Програма на пътуването

 

Ден 1: София – Доха  

Отпътуване от летище София в посока Мандалай. 

Ден 2: Доха - Банкок - Мандалай (вечеря)

Пристигане в Мандалай. При пристигането си в Мандалай ще бъдем посрещнати от местния екскурзовод, с който ще се  отправим към пагодата Махамуни, където се намира най-древното изображение на Буда, изработено от бронз в Мианмар, ще си изработим традиционни молитвени златни листчета в двореца Мандалай, манастирът Швенандау, известен като „Златният палат”, известен с уникалните си дърворезби. Ще посетим пагодата Кутодау, наречена на най-голямата книга в света и върха Мандалай, за да видим красивата гледка към града. Вечеря. Нощувка в Мандалай.

Ден 3: Амарапура - река Иравади  (закуска, вечеря)

След ранна закуска в хотела, ще се отправим към  круизната лодка, за речен тур по река Иравади. Плаване към Мингун /около 1 час в посока/. В Мингун посещение на недовършения храм Пахтодауги, необичайната пагода Миятендан, и камбаната на Мингун – втората по големина бронзова камбана в света, запазена цяла, с тегло от 90 тона. Връщане в Мандалай. Разглеждане на Амарапура, някога столица на Мианмар и построен през 1783г., на 11 км от Мандалай. Днес можем да намерим развалини на градската порта, двореца и гробниците на старите царе. Ще посетим и манастира Маха Гандайон (Дом на хиляди монаси) и най-дългия тиков мост в света U Bein Bridge (1,2км. пешеходен мост покриващ езерото Taungthaman). Вечеря. Нощувка в Мандалай.

Ден 4: Мандалай - Яндабо - Баган (закуска, обяд, вечеря)

След ранна закуска в хотела, ще се отправим към  круизната лодка, за речен тур по река Иравади. Качваме се на борда в 5:30 ч. Следват свежи напитки за добре дошли и кратки разяснения за предстоящите забележителности. Круизът по долното течение на ще ни разкрие процеса на изработване на керамика с глина от речния бряг. Ще видим и прочутото дърво на брега на реката, под което се подписва договорът между Великобритания и Мианмар през 1826г. Обяд на борда.

Пристигане в Баган около 17ч. Трансфер, вечеря и нощувка в хотел в Баган.

Ден 5: Баган (закуска, вечеря)

Закуска. Разглеждане на Баган. От IX-ти до XIII-ти век градът е бил столицата на древното царство Баган. По време на просперитета на царството между ХІІ-ти и ХІІІ-ти век, в самото поле на Баган са построени над 10 000 будистки храмове, пагоди и манастири, от които над 2200 оцеляват и до наши дни. Ще посетим известните храмове в Баган и Nyaung-U, храма "Ананда" с четирите си огромни стоящи статуи на Буда, както и множеството по-малки скулптури разположени в цялата интериорна галерия. Забележителностите продължават с посещения в храмът Мануха, построен през 1059г, Dhammayangyi Temple, пример за изящно строителство, както и други известни пагоди, като например пагодата Швезигон, построена от крал Анаурата в началото на XI век. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Баган.

Ден 6: Баган – Инле (закуска, обяд, вечеря)

Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Хехо (Инле).

Началото на деня ни ще започне с лодка по езерото Инле, където ще разгледаме типичните плаващи градини, местните методи за риболов и великолепна природа. Ще посетим най-известната пагода Phaung Daw Oo, в която се намират пет малки статуи на Буда, които са покрити със златни листа, до толкова,че техните оригинални форми не могат да се видят, селото Нампан, в което се намира общност от високо квалифицирани текстилни занаятчии. Тук се произвежда една от най-редките тъкани в света – коприната от лотосови листа, растящи в езерото. Продължаваме с посещение на работилница за производство на лодки и работилница за пури. Вечеря и нощувка в хотел в Инле.

Ден 7: Инле – Тхандве - Нгапали  (закуска, вечеря)

Закуска в хотела.Трансфер до летището за полет до Тхандве.

Пристигане на летище Тхандве (Thandwe) и трансфер до Нгапали. Плажът в Нгапали е един от най-девствените плажове в света, намира се на 7 километра от град Тхандве. Смята се, че плажът Нгапали  е кръстен на град Неапол в Италия. За разлика от днешните плажове на Азия, Нгапали е спокоен и не е претъпкан с хора. Има само естествена красота на синьо море, бял пясък и слънце. С три-километровата си пясъчна ивица и кристално чистата вода на Индийския океан, Нгапали е едно от най-красивите места в Мианмар. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Нгапали.

Ден 8: Нгапали (закуска, вечеря)

Релакс, релакс и само релакс! Отдайте се на плуване, шнорхелинг, слънчеви бани, риболов, колоездене или просто разходка по брега! Вечеря. Нощувка в Нгапали.

Ден 9: Нгапали (закуска, вечеря)

Релакс, релакс и само релакс! Отдайте се на плуване, шнорхелинг, слънчеви бани, риболов, колоездене или просто разходка по брега! Вечеря. Нощувка в Нгапали.

Ден 10: Тхандве – Янгон (закуска, вечеря)

Трансфер до летище Тхандве за полет до Янгон. Ще направим обиколен тур в центъра на Янгон: Пагодата Сюле - разположена в сърцето на града, смята се, че там се намира косъм на Буда, Кметството на Янгон, Паметникът на независимостта - голям обелиск, охраняван от статуи на митични лъвове и Парк Махабандола. След това ще посетим известния пазар Bogyoke Aung San, най-популярният пазар в Янгон, където можете да закупите традиционни мианмарски платове, лакирани изделия, антични предмети, картини, бижута и скъпоценни камъни като рубини, сапфири и други скъпоценни камъни. Последната ни спирка ще е пагодата Шведагон, наричана още „златната пагода” издигаща се на 100 метра височина. Според древни свиделства е построена преди 2500 година, повреждана многократно от земетресения, най-тежкото през 1768 г, когато целия връх на пагодата се срутва. Това светилище съхранява реликви от няколко Буди. Вечеря. Нощувка.

Ден 11 Янгон – Доха – София (закуска)

Ранен трансфер до летище Янгон за полет до София.

 

Редовни цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Двама възрастни и трети на допънително легло
10.10.2019 г. 4798 лв. 6080 лв. 14194 лв.
21.11.2019 г. 4798 лв. 6080 лв. 14194 лв.
22.01.2020 г. 4798 лв. 6080 лв. 14194 лв.

Промо цена

 

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Двама възрастни и трети на допънително легло
10.10.2019 г. 4498 лв. 5780 лв. 13294 лв.
21.11.2019 г. 4498 лв. 5780 лв. 13294 лв.
22.01.2020 г. 4498 лв. 5780 лв. 13294 лв.


Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.

 

 

 

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Банкок - Янгон – София, с включен чекиран багаж 30 кг и летищни такси с АК Qatar Airways
 • 1 полет с включени летищни такси Банкок – Мандалай, с включен чекиран багаж 20 кг
 • 3 вътрешни полета с включени летищни такси: Баган – Хехо, Хехо – Тхандве, Тхандве – Янгон
 • Трансфери по програмата;
 • 9 нощувки в хотели 4* както следва:  2 нощувкит в Мандалай, 2 в Баган, 1 в Инле, 3 в Нгапали, 1 в Янгон,
 • 9 закуски;
 • 8 вечери;
 • Местни екскурзоводи на английски език;
 • Водач/ преводач на български език по време на пътуването
 • Круизен билет по река Иравади без местен екскурзовод по време на круиза;
 • Разходка с лодка по езерото Инле;
 • Входни такси за посещение на забележителности;
 • Задължителни държавни такси;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“.

Цената НЕ включва:

 • виза за Мианмар – 50 евро (заплаща се задължително в България);
 • такса обработка на документи за виза – 40 лева (заплаща се задължително в България);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – около 50 евро за целия тур и не включва заплащане на пиколо в хотел, обслужване от сервитьори в ресторанти и други;
 • храна, освен описаната по програма
 • застраховка „Отмяна на пътуване“
 • разходи от личен характер;

Резервация:

 • Депозит от 1500 лева при резервация;
 • Доплащане - 40 дни преди отпътуване;
 • Копие на задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител е необходима нотариална заверка от единия или двамата родители и две копия на акта за раждане!

Допълнителна информация: 

 • Офертата важи при минимум 15 туриста;
 • Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;
 • Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Тайланд и Мианмар.
 • При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

Полетно разписание:

QR 228 SOFDOH 1300 1750  

QR 830 DOHBKK 2005 0705+1

PG 709 BKKMDL 1155 1320

QR 919 RGNDOH 0800 1130  

QR 225 DOHSOF 1550 2100  

Примерни хотели по програмата:

Yangon  Sedona Yangon hotel 4*

www.sedonahotels.com.sg/yangon

Bagan Myanmar Treasure resort 4*

www.myanmartreasureresortbagan.com

Mandalay      Eastern Palace hotel 4*

www.easternpalacehotels.com

Inle lake        Amata Garden resort 4*

www.amatainleresort.com

Ngapali  Amata Garden resort 4*

www.amataresort.com

Срокове за анулации и неустойки:

 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
 • под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;

 


Поръчай
 • София - Доха - Банкок - остров Ко Чанг - Ангор Ват
 • 12 дни / 9 нощувки с български придружител от страна на TO- любител пътешественик из тайните кътчет
 • 26.02-08.03.2020
 • 2 691,00 BGN
ТАЙЛАНД и КАМБОДЖА - 12 дни - Мистичният остров Ко Чанг и Ангор Ват! Промо цена до 31.12.2019 годин
2 691,00 BGN
 • Киев-Бургас-Киев
 • очаквайте нови дати
 • от 155 евро за двупосочен билет
ЧАРТЪРНА ПРОГРАМА БУРГАС-КИЕВ-БУРГАС
от 155 евро за двупосочен билет
 • София – Франкфурт - Рейкявик
 • 7 дни / 5 нощувки
 • 26.05-01.06.2020
 • от 4332 лв.
ЕКСКУРЗИЯ В ИСЛАНДИЯ - „Ледената земя” !
от 4332 лв.