Принтирай Поръчай

НОВА ГОДИНА МЕЖДУ ЕВРОПА И АЗИЯ

ЧАНАККАЛЕ – ТРОЯ – АСОС – ОДРИН – ЛОЗЕНГРАД

                        Дата: 29.12.2019                              Цена: 405 лв.                                       

Ден1: Отпътуване рано сутринта от Варна /ул. Антим I – 06:00ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел „Мираж“ – 08:30ч./. По обяд пристигане в гр. Одрин – най-популярната шопинг дестинация. Градът е основан в близост до мястото, където се сливат трите реки Марица, Тунджа и Арда от римския император Адриан, откъдето идва и старото му историческо име – Адрианопол. Центърът на града, изобилства от базари, магазини забележителности от османския период, които са прославили Одрин. Посещение на търговски център „Erasta“. Свободно време за разходка в центъра на Одрин. По желание посещение на джамия „Селимие“ и „Музеят на здравето“. Отпътуване за Чанаккале и преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море, разделящ азиатската от европейската част на Турция. Пристигане в Чанаккале – съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености. Настаняване в хотел „Акол”, разположен в център на града в близост до Стария град, пристанището и забележителностите на града. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: Закуска. Туристическа обиколка с лицензиран екскурзовод на български език /заплаща се допълнително/, посещение на военноморския музей /без включена входна такса /, крепостта Чименлик, свободно време в Стария град и търговските улички. По желание екскурзия до античните градове Асос и Троя с местен екскурзовод /заплаща се допълнително/ - една вълнуваща среща с древността. Асос е селище, датиращо от 7 в. пр.н.е. – тук сред свещената планина Ида, все още се виждат внушителните колони и останки от древния храм на Атина Палада, откъдето се разкрива невероятна гледка към живописно нарязаното крайбрежие на Егейско море и остров Лесбос. Големият мислител и философ Аристотел прекарва тук няколко години от живота си, основавайки своя школа. Троя – вписана в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство и арена на легендарната Троянска война, описана в епическата поема „Илиада“ на Омир. На хълма Хисарлък са разположени руините на деветте троянски града – от развалините на първото селище, изниквали основите на следващото и така до седмото, открито през 1870г. от заможният германски бизнесмен Хайнрих Шлиман. Връщане в Чанаккале. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Закуска. Свободно време за разходка по крайбрежния булевард, където се намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и старият град, който ще Ви пренесе в едни различен свят с калдаръмени улички и запазени стари сгради, в които се помещават кафенета и ресторантчета. Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Нощувка.

Ден 4: Късна закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за България със спирка в Лозенград за последни покупки. Пристигане във Варна и Бургас вечерта.

 

 

Цената включва:

ü Транспорт от Варна и Бургас с комфортен туристически автобус;

ü 3  нощувки със закуски и 2 вечери в хотел „Акол”4* в Чанаккале, при настаняване в двойни и тройни стаи;

ü Празнична Новогодишна Вечеря по меню с местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, шоу програма и DJ от България; /напитките приключва в 01:00ч., а Празничната Новогодишна Вечеря в 03:00ч./

ü Туристическа обиколка на Чанаккале с лицензиран екскурзовод – 7 евро /възрастен; 4 евро/деца 7 до 12 год.;

ü Пътни, фериботни и туристически такси;

ü Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

ü Посещение на гр. Одрин и гр. Чанаккале.

 

Цената не включва:

ü Входни такси и билети за туристически обекти;

ü Екскурзия до Асос и Троя /включва входни такси, транспорт и екскурзоводско обслужване/– 40 евро/възрастен; дете 7 – 12 год. – 20 евро; дете до 7 год. – безплатно;

ü Медицинска застраховка за лица до 69 год. – 6 лв., над 69 год. – 10лв.;

ü Настаняване в единична стая – 135 лв.

 

Информация:

 • Обявената цена е на човек настанен в двойна стандартна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.
 • Трети възрастен в стая – 340 лв.; дете до 7 год. се настанява безплатно с двама възрастни в стандартна стая и се заплаща транспорт – 80 лв.; дете от 7 до 12 год., настанено с двама възрастни в стая – 260 лв.;
 • Консумация на напитки в Новогодишната нощ е до 01.00ч. /след този час се заплащат/; Празнична новогодишна вечер до 03:00ч.;
 • Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.
 • Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност, т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
 • Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: международен паспорт, валиден минимум 90 дни след датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

 

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.ТО притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.


Поръчай
 • Бургас - Чанаккале – Измир – Кушадасъ
 • 5 дни/ 4 нощувки
 • 28.12.2019г.
 • 399 лв.
НОВА ГОДИНА В ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ, КУШАДАСЪ С ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС!
399 лв.
 • Бодрум, Кушадасъ, Мармарис и Дидим
 • 8 дни/ 7 нощувки
 • 13.05-23.09.2020
 • 346 евро
ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ ЛЯТО 2020! РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!
346 евро
 • Бургас - Истанбул - Бургас
 • 4 дни/ 3 нощувки
 • 29.12.2019
 • 346 лв.
НОВА ГОДИНА НА КОРАБ ПО БОСФОРА! В ИСТАНБУЛ, ТУРЦИЯ С ОТПЪТУВАНЕ ОТ БУРГАС!
346 лв.