Принтирай Поръчай

 

НОВА ГОДИНА 2020
ГРУЗИЯ – Кавказка красавица!

Тбилиси – Гостоприемство, вино и любов!

  

дни / 7 нощувки (28.12.2019 – 04.01.2020 г.)

Маршрут: София – Солун – Кутаиси – Боржоми – Гори – Тбилиси – Мцхета – Сигнахи – Велисцихе – Ахалцихе – Кутаиси – Солун – София

 

Акценти по програмата:

Грузия е много красива и същевременно много различна от всичко, което сте виждали в света до този момент. А през последните години тя става все по-привлекателна за туристите от целия свят. Гарантираме Ви една незабравима Нова 2020 година! Грузинците са известни със своето безкрайно гостоприемство, със своята невероятна и самобитна кухня, а прочутите грузински вина ще направят Новата година още по-весела! Освен гурме тур на Нова година,съчетали сме богата туристическа програма в Грузия и ще Ви запознаем със столицата на Грузия – Тбилиси, прочутите минералните извори на град Боржоми, небезизвестният град Кутаиси, откъдето идва легендата за Златното руно, и още много завладяващи гледки, исторически забележителности, най-старите църкви и манастири в света, включени в Световното наследство на ЮНЕСКО!

 

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: (28.12)

Отпътуване за град Солун в 00:30 ч. през нощта на 28.12.2019 г. от площад Ал. Невски (от страната на ул. Оборище). Отпътуване от Солун за Кутаиси с полет на Wizz Air в 07:40 ч. Пристигане в Кутаиси в 12:10 ч. Посрещане от фирмата-партньор и отпътуване за гр. Боржоми. Курортът е известен с лечебната си естествено газирана минерална вода, която извира там. През 1864 г. Боржоми става лятна резиденция на Михаил Николаевич, генерал-губернаторът на Кавказ. Курортът е бил предпочитано място от богати азербайджанци и руснаци, повечето от които са имали и вили на същото място. Тези вили изчезват след края на СССР. Сред известните посетители и почитатели на курорта са били Пьотр Илич Чайковски и Лев Толстой.

Свободно време в центъра на града.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 2: (29.12)

Закуска в хотела. Напускане на хотела. Пешеходна разходка в Боржоми, разходка в парка и посещение на неговите извори. Посещение на лятната резиденция на фамилията Романови, който в последствие е бил ползван за лятна почивка от Сталин, а в момента помпозната постройка е резиденция на грузинския президент.

Отпътуване за гр. Гори, известен като родното място на съветския лидер Сталин. Посещаване на музеят, създаден през 1937 г. в къщата, където е роден Сталин през 1878 г. През 1975 г. е построена голяма структура от гранит и мрамор за съхраняване на къщата и за експозиция. Разглеждане на експозицията. Свободно време в гр. Гори. Отпътуване за Тбилиси. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 
ДЕН 3: (30.12)

Закуска в хотела. Сити тур на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Ще бъде посетена и катедралата Самеба. Обиколката ще завърши с преминаване покрай Площада на свободата и по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Парламента. Следобед е предвидено и посещение на серните бани (по желание и срещу допълнително заплащане), където групата ще може да се отпусне след обиколката на града; или свободно време за самостоятелна разходка.
Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 4: (31.12)
Закуска. Нашето пътешествие ще започне по  Военно-грузинския път към крепостта и манастира Ананури, които красиво са усамотени  на брега на Жинвалското водохранилище.

Отпътуване за гр. Мцхета (Втория Иерусалим). Мцхета – живия летопис на  Грузия. Разкопките на нейна  територия са дали огромен археологически материал, обхващащ няколко хилядолетия.

Изкачване в манастира Джвари (V в), където, според сказанията се е молила  просветителката на  Грузия Святата Нино. От тук  се открива прекрасна панорама.

Следва посещение на храма  Катедрален  Събор „Светицховели“ - строителството на храма съвпада с  новия етап на разцвета на Грузия. Той е не само едно от главните архитектурни съоръжения на цяла Грузия, но и църковният център на Грузия. Покупка на сувенири и свободно време за обяд.

Завръщане в хотела и подготовка за Новогодишната Гала вечеря.
Честита Нова 2020 година!

 
ДЕН 5: (01.01)

Късна закуска в хотела. 
Днес ще се запознаем с грузинското винопроизводство и гостоприемство. Отпътуване за източната част на Грузия, където уютно е разположена -  Кахетия.

Ще спрем в Сигнахи – градът на  любовта. Това слънчево и уютно градче е съчетало в себе си елементи от южно-италианските и грузински архитектурни прелести. Ще видим също крепостта  Сигнахи, влязла в списъка с най-известни и мащабни по големината си крепости в Грузия.

Ще посетим манастирския и епископски комплекс Свети Георги - женски манастир „Бодбе“. Тук се намира женски манастир с базилика, посветени на Света Нино, свещено място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания.

Пристигане  в село Велисцихе.

Дегустация на четири сорта  вино и грузинска водка – чача в музея и във винарна Нумиси. Ще наблюдаваме и ще участваме в процеса на приготвяне и изпичане на ароматния грузински хляб – Шоти.

Традиционна грузинска вечеря с прочути вина от Кахетия. Завръщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 6: (02.01)

Закуска в хотела. Отпътуване от Тбилиси.

Посещаване на гр. Ахалцихе. През 1578 г. град Ацалцихе (създаден през IX в) е взет под турска власт и от 1628 г. е център на Ацалсихският пашалък. С внушителните си размери: дължина – около 380 м и дължина – около 150 м, отдалеч крепостта прилича на втори Йерусалим. Сред най-важните обекти са цитаделата, християнският храм, галериите в мавритански стил, джамията „Ахмедие“, музеят „Самцхе-Джавахети“. Посещение на крепостта Рабат - най-големият средновековен паметник в Грузия.

Отпътуване за Кутаиси - откъдето идва легендата за Златното руно.

Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 7: (03.01)

Закуска в хотела. Сити тур Кутаиси.Разходка из центъра на града - елегантни улички облицовани с дърво, къщи от 19-ти век, местен пазар, както и няколко атрактивни парка които правят Кутаиси изключително красиво място за разходка, и разглеждане на многобройните забележителности. Настаняване в хотела. Кратка почивка след което посещение на Манастира Гелати и Академичния архитектурен комплекс (12-ти век) основан от крал Дейвид Строителя считащ се за шедьовър на грузинската култура от тяхната Златна епоха. С уникалните си мозайки и забележителни стенописи, комплекса е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. След това възможност да се посети катедралата Баграт (11-ти век). Катедралата се отличава със своите елегантни пропорции, големи размери, фасадна композиция, орнаменти и релефни резби. Комплекса е включен в списъка на обектите на ЮНЕСКО за световно наследство. 

Свободно време в центъра на града.

Вечеря. Нощувка.

 
ДЕН 8: (04.01)

Закуска – сух пакет. Отпътуване за летището за полет 06:10 ч. Кутаиси – Солун. Пристигане в Солун в 07:05 ч. Отпътуване за София с няколко спирки по пътя.

Пристигане в София ктм обяд.

 

ЦЕНА СЛЕД 15.10.19  - 1999 лв. на човек в двойна стая;

Доплащане за единична стая – 399 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет на АК Wizz Air Солун – Кутаиси – Солун, с включен ръчен багаж с размери 40/30/20 см.
 • Wizz Priority – приоритетно качване на борда на самолета и с багаж с размери 55/40/23 см. до 10 кг
 • Трансфер София – летище Солун – София с комфортен автобус;
 • Транспорт по горепосочената програма и всички трансфери по програмата;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 4* по маршрута;
 • 6 вечери в  ресторанти със автентични грузински ястия ;
 • Туристически обиколки и всички трансфери според горепосочената програма;
 • Стойността на всички изброени в програмата екскурзии;
 • Лифт в Тбилиси;
 • Дегустация на вино в завода „Шухман Вайнс”;
 • Традиционна грузинска вечеря в завода „Шухман Вайнс”с прочути вина от Кахетия;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут от местен екскурзовод на руски или английски език с превод на български език.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 

Чекиран багаж до 23 кг – 21 евро в посока;

Чекиран багаж до 32 кг – 30 евро в посока;

Обяд в Мцхета с включена дегустация на вино и чача и кулинарен урок по грузинска кухня;

Бакшиши – 30 евро на човек за целия период – заплащат се в офиса на „Валенти7“;

Разходи от личен характер;

Гала вечеря с музика на живо и богата фолклорна програма, с традиционни грузински ястия и неограничено количество прочуто грузинско вино – бяло и червено; други алкохолни напитки – чача, водка, уиски се заплащат допълнително /заявява се и се заплаща предварително от България/


Ориентировъчни стойности на Новогодишната вечеря: /подлежат на крайно препотвърждение/:

Ресторанти

Цена за Гала вечеря

„Каланда” 4*

135 лв

„Сенките на Метехи” 5*

216 лв


Полезна информация:

 • Валута: 1 Евро = 2.56 грузински лари
 • 1 лв = 1.31 грузински лари
 • Часови пояс: два часа разлика. През периода на лятното часово време - 1 час, защото Грузия не спазва лятното часово време.
 • България 12:00 часа – Грузия 14:00 часа


Условия за резервации:

 • Депозит: 50% от пакетната цена при записване;
 • Доплащане: до 30 дни преди дата на заминаване;
 • Няма визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Необходими документи - международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на завършване на екскурзията.


Грузия:
 Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.


Поръчай
 • Виена – Мелк – Дюрнщайн – Будапеща – Естергом – Братислава
 • 8 дни/ 7 нощувки
 • 27.12-03.01.2020
 • 1765 лв.
НОВОГОДИШЕН РЕЧЕН КРУИЗ: ВИЕНА, БУДАПЕЩА, БРАТИСЛАВА! ПРОМО ЦЕНА ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА!
1765 лв.
 • Киев-Бургас-Киев
 • очаквайте нови дати
 • от 155 евро за двупосочен билет
ЧАРТЪРНА ПРОГРАМА БУРГАС-КИЕВ-БУРГАС
от 155 евро за двупосочен билет
 • София- ГРАН КАНАРИЯ- София
 • 9 дни/ 8 нощувки
 • 24.03.2020г.
 • 1958 лв.
ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ГРАН КАНАРИЯ 2020! РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 10.12 /9 дни – 8 нощувки „Аll inclusive”/
1958 лв.