Принтирай Поръчай

ЗАГРЕБ – ГРАЦ – ЛЮБЛЯНА – ПОСТОЙНА

НЕЗАБРАВИМО КОЛЕДНО ШОКОЛАДОВО ПРИКЛЮЧЕНИЕ

Дата: 19.12.2019г.                              Цена: 289 лв.

Ден 1: Варна – Пловдив – София – Белград – Загреб

Отпътуване от Варна в 17:30ч. – ул. Антим I, от Бургас в 20:00ч. – бензиностанция ОМВ до Метро, от Стара Загора в 22:00ч.– бензиностанция Лукойл /до бившия Птицекомбинат/, от Пловдив в 23:00ч. – бензиностанция „Шел“ до „Хепи“ или бензиностанция ОМВ на бул. Дунав, при мин.5 човека, от София в 01:30ч.– бензиностанция ОМВ до Западен парк. Преминаване на ГКПП Калотина. Транзитно пътуване през територията на Р Сърбия.

Ден 2: Загреб

Пристигане в Загреб. Програма в столицата на Хърватия – сърцето на политическия, икономическия и културния живот на държавата, разположен по склоновете на планина Медведница и покрай бреговете на река Сава, разделен на две части: Старият град /Gornji Grad/, който включва районите на Градец и Каптол, и модерната зона /Долен град или Donji Grad/. Горният град на Загреб е дом на основните центрове на административната, политическата и църковна власт. Долният град се развива около поредица от паркове, градини и открити пространства известни като „зелена подкова“. Пешеходна разходка – стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол, площад Бан Йосип Йелачич, където Горният и Долният град на Загреб се срещат и има огромно изобилие от оживени заведения с летни тераси, както и множество магазини. Свободно време за разходка и покупки из Коледния базар с аромат на мед, канела и греяно вино. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 3:Загреб – Грац – Шоколадова фабрика “ZOTTER”

Закуска. По желание екскурзия  до съседна Австрия - посещение на Грац и неустоимо шоколадово преживяване в шоколадова фабрика „ZOTTER”. Грац е старо селище с уникален културен, исторически, индустриален и социален облик.Свързан е и с българската история, тук е живял в последните  години от живота си първият коронован глава на младото княжество България, след освобождаването й от турско иго - княз Александър Батенберг.Величествени дворци, широки площади, тесни, криволичещи улички и романтични дворове, готически, ренесансови, барокови и модерни сгради, изправени една до друга – богато и разнообразно архитектурно наследство, превръща вторият по големина град в Австрия в притегателна туристическа дестинация. А в дните преди Коледа, Грац се превръща в цветна завладяваща приказка! Историческият център на града е един от най-добре запазените в цяла Европа и е включен в списъка на обектите на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка и разглеждане на забележителностите с екскурзовод - Кметството, стария дворец Шлосберг с часовниковата кула – символ на града, Кметството, Ландхаус, Катедралата в готически стил, дворцовия комплекс Бург с атрактивните стълбища. Свободно време за покупки на пищните Коледни базари. Посещение на шоколадова фабрика „ZOTTER“ с хиляди шоколадови изкушения – разглеждането на шоколадовият свят, не е само скучна обиколка, а предвижда да се запознаете отблизо с всеки един етап от производтсвото на шоколад – от избора и доставка на какаови зърна и обработката им до финалния продукт, който тук се предлага в безброй разновидности и вкусове. Започва с филмова презентация, която представя накратко историята на създаването на фабрикта и пътят на какаото, следва преминаване през залите за производство /работниците и машините са отделени със стъклена преграда/ и най –сладката част – дегустация /за чиято цел предварително е предоставена лъжица на всеки посетител/ Дегустацията започва с опитване на различните суровини за направата на шоколад - различни видове какао, кафе, шоколадов фонтан от 100 % какао; различни видове течна нуга, които се стичаха в интересно подредени лъжици, вани с течен шоколад с увеличаващ се процент на какао, шоколади с различни вкусове, шоколадова напитка и още изненади. Връщане вечерта в Загреб. Нощувка.

Ден 4: Загреб – Любляна – пещерата „Постойна“

Закуска. По желание целодневна екскурзия до пещерата „Постойна“ и столицата на Словения –гр. Любляна. Пещерата „Постойна“ представлява карстова пещерна система с дължина 27 км и предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света и включва придвижване с влакче и пешеходен маршрут. В Постойна живее ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света. Разходка в столицата на Словения – гр. Любляна – впечатляващ град, съчетал най-хубавото от балканското и венецианското влияние. Мястото, на което може да срещнем най-много дракони, защото тези митични същества са символ на столицата и техните статуи, графики и изображенията са навсякъде. Пешеходна разходка – Централният площад, Тримостието – ансамбъл от три моста над река Любляница, Катедралата „Св. Николай“ и др. Свободно време за разходка и разглеждане  Коледния базар. Връщане в Загреб. Нощувка.

Ден 5: Загреб – София – Пловдив – Варна

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта в София, късно през нощта в Бургас, Варна.

Цената е на човек и включва:

ü Транспорт с комфортен туристически автобус;

ü 3 нощувки и 3 закуски в хотел 2/3* в Загреб или район, при настаняване в двойни и тройни стаи;

ü Пътни и туристически такси

ü Водач представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

Цената не включва:

ü Входни такси и билети за туристически обекти, посочени в програмата;

ü Панорамна обиколка на Загреб с местен екскурзовод – 10 евро;

ü Целодневна екскурзия до пещерата „Постойна“ и гр. Любляна–15 евро /входните такси се заплащат отделно/;

ü Екскурзия до Грац с лицензиран екскурзовод и посещение на шоколадовия свят на “ZOTTER”/заявява се и се заплаща при записване/ - 25 евро /не включва входни такаси, заплащат се отделно/

ü Mедицинска застраховка – 5лв. за лица до 69 год. за целия период; за лица над 69 год. – 8 лв.;

ü Настаняване в единична стая – 75 лв.;

ü Доплащане за отпътуване: Варна – 40 лв.; Бургас – 35 лв.; Стара Загора – 25 лв.; Пловдив – 20 лв.

Допълнителна информация:

- Условия за записване: депозит – 30%, доплащане до 10 дни преди пътуването.

- Минимален брой участници за осъществяване на пътуването – 40 туристи.

- Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

-Всички изброени обекти по време на туристическите обиколки в градовете се разглеждат панорамно.

- Допълнителни екскурзии и мероприятия по програмата се осъществяват при минимум 20 туриста.

- Възможни са промени в последователността на изпълнение на допълнителните екскурзии и за посещение на посочените обекти.

- Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

- Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек.

-Туроператорът не носи отговорност за изгубен, забравен или повреден багаж.

 

Ориентировъчни валутни курсове: 1 евро – 7,50 хърватски куни;

Ориентировъчни входни такси на обектите: Пещера Постойна – възрастни 28 евро; студенти от 16 год. до 25 год. 23,30 евро; деца от 6 год. до 15 год. – 17 евро; Шоколадова фабрика – 17 евро възрастни, 15 евро за лица от 11 до 17 год; 12 евро за деца от 6 до 11 год;

   

 Необходими документи:

- Валидна лична карта или валиден международен паспорт; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

- Европейска здравно-осигурителна карта /не е задължителна/.

- Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

 

Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при по-малък брой участници, при промяна в цените на горивата и валутните курсове и при възникнали и независещи от него обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

ТО притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност

№ РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

 


Поръчай
 • Панагюрище
 • 3/4/5 нощувки
 • 22-27.12.2019
 • от 385 лв.
ВЪЛШЕБНА КОЛЕДА В Каменград ХОТЕЛ & СПА, Панагюрище!
от 385 лв.
 • Дубровник
 • 8 дни/ 7 нощувки
 • 06.06.2020
 • 2518 лв.
ВЕЛИКОЛЕПНА ХЪРВАТСКА - Круиз с яхта! РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 21.12!
2518 лв.
 • с тръгване от Бургас, Варна, Пловдив и София
 • 4 дни/ 3 нощувки
 • 17.04.2020 г.
 • 370 лв.
ВЕЛИКДЕН на о.КОРФУ, ГЪРЦИЯ С ОТПЪТУВАНЕ ОТ БУРГАС!
370 лв.