Принтирай Поръчай

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В МАРБЕЯ, 

КОСТА ДЕЛ СОЛ

 

21.05 – 26.05.2020

 

ПРОГРАМА:

 

 

1- ви ден/ 21.05.20 : София – Малага 

Излитане от летище София с директен полет на АК „България Ер”. Кацане на летище Малага. Посрещане от представителя в Малага. Трансфер и настаняване в хотел Pyr Marbella 3+* или подобен. Вечеря. Нощувка.

 

 

2- ри ден/ 22.05.20 : Гранада

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

 

По желание еднодневна екскурзия до Гранада (75 евро/ 147 лв. възрастен, 58 евро/ 113 лв. дете до 11,99 г).  Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Алхамбра.

Сутринта - отпътуване от хотела. Пристигане в Гранада. Свободно време за самостоятелна разходка. В определен от екскурзовода час се стига с автобус до внушителния дворец Алхамбра. Посещават се “залата на двете сестри” и знаменития “двор на лъвовете”, които ни пренасят в 14 – ти век, Двореца на Карл V и градините на Хенералифе  – лятната резиденция на древните назирски султани с много фонтани. От тук се открива прекрасна гледка към града и Сиера Невада. Свободно време в Гранада за самостоятелно посещение на Катдралата или Кралската гробница на Католическите крале. Възможност за обяд в район с множество ресторанти с типична кухня (по желание). Отпътуване от Гранада. Връщане в хотела.

 

 

3- ти ден/ 23.05.20 : Гибралтар с включено посещение и разходка в тунелите и Касарес 

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

 

По желание допълнителна екскурзия до Гибралтар и Касарес (65 евро/ 127 лв. възрастен, 53 евро/ 104 лв. дете до 11,99 г.). Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, вход за пещерата Сан Мигел, вход за тунелите.

Гибралтар е независима територия на Обединеното Кралство - мечтана земя от всички империи в историята, поради стратегическото си положение и възможността да контролира единствения вход за Средиземноморието.След пристигането в Гибралтар, среща с местен екскурзовод, след която ще можете да се възхитите на прекрасната гледка на Гибралтарския Проток, а при хубаво време и на Мароко. Посещение на Пещерата Сан Мигел (с включен входен билет, където могат да се видят известните маймуни берберски макак, произхождащи от Северна Африка.

РАЗХОДКА ИЗ ТУНЕЛИТЕ ЗА ОТБРАНА НА ГИБРАЛТАР 

След като Испания губи Гибралтар от англичаните през 1704 г., през този период в XVIII век, испанците се опитват три пъти да си върнат Гиралтар, но без успех. Веднъж през 1704 г. и втори път през 1727 г. Последният, трети опит, е през 1779 г., когато обсаждат Гибралтар за 4 години. Чак през 1783 г. се вдига обсадата. На 12.04.1779 г. Карлос III, крал на Испания, сключва договор с французите т. нар. „Договор при Аранхуес” (Аранхуес е град в Испания, който се намира близо до Мадрид), по силата на който силите на Испания и Франция се обединяват срещу Великобритания. С помощта на Франция, испанците се опитват да си върнат Гибралтар и Менорка. По този повод след като се обсажда Гибрлатар, се създават тези тунели, откъдето се е осъществявала защитата. Ще направим пешеходна разходка в част от тези тунели, които са общо дълги 54 км, а в днешно време е пресъздадена и самата защита на Гибралтар. Тук ще разберете по-подробно за този интересен и повратен момент в историята на отношенията между Испания и Великобритания. Свободно време за пазаруване и обяд.

ПОСЕЩЕНИЕ НА КАСАРЕС 

Отпътуване за един от най-красивите градове в Испания – Касарес. Град Касарес е типично андалуско селище със снежнобели къщи, разпръснати по хълмовете, тесни криволичещи улички и прекрасни саксии с цветя, украсяващи балконите. Разположен само на 14 км от морския бряг, Касарес изненадва своите посетители с автентичния си и красиво облик. Заради живописния си външен вид, напомнящ за красива пощенска картичка, историческата стойност и типичната андалуска атмосфера, Касарес получава статут на исторически и художествен комплекс през 1978 г. 

Връщане в хотела. 

 

 

4- ти ден/ 24.05.20 : Севиля 

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

 

По желание еднодневна екскурзия до Севиля (65 евро/ 127 лв. възрастен, 50 евро/ 98 лв. дете до 11,99 г.). Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Катедралата в Севиля.

Сутринта - отпътуване от хотела. Пристигане в четвъртия по големина град в Испания и столица на област Андалусия – Севиля, разположен край бреговете на река Гуадалкивир. Панорамна обиколка с автобус – постройките на Испано-Американската изложба от 1929 г., красивите мостове Аламио и Баркета, Булеварда на палмите, Испанския площад, паркът Мария Луиза. Следва пешеходна обиколка с посещение на известния квартал Санта Круз, забележителната Катедрала с прочутата камбанария Хиралда, свободно време при двореца Алказар на Испанския площад с красивия фонтан – сцена за много улични музиканти и актьори. Свободно време за обяд в типичен испански ресторант с традиционна кухня (по желание). Отпътуване от Севиля. Връщане в хотела. 

 

 

5- ти ден/ 25.05.20 : Кордоба 

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

 

По желание еднодневна екскурзия до Кордоба (67 евро/ 131 лв. възрастен, 53 евро/ 104 лв. дете до 11,99 г.). Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Катедралата в Кордоба.

Кордоба е място, където съжителстват мюсюлманската, еврейската и християнската култури. Градът е известен с архитектурата си от времето, когато е бил столица на Кордовския халифат и е заемал почти целия Иберийски полуостров. 

Сутринта - отпътуване от хотела. По време на пътуването, екскурзоводът ще Ви разкаже за селищата по маршрута и ще се насладите на забележителни андалусийски пейзажи. След пристигане в града – среща с местен екскурзовод, който Ви придружава по време на обиколката. Посещение на старата част на града, включена в световното наследство на ЮНЕСКО, известната джамия Мескита, превърната по-късно в катедрала - едно невероятно съчетание на стилове и религии. Разходката продължава с разглеждане на Зоко, еврейския квартал, римския мост над р. Гуадалкивир. Свободно време за обяд (по желание). Връщане в хотела. 

 

 

6- ти ден/ 26.05.20 : Малага – София 

Закуска. Свободно време. Обяд. Напускане на хотела. Трансфер до Малага. Панорамна обиколка на града, разглеждане отвън крепостта Гибралфаро, Катедралата и Къщата на Пикасо. Свободно време в Стария град. Трансфер до летище Малага. Обратен полет до София.

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПРОЛЕТ 2020

Настаняване / Дати

21.05 - 26.05.2020

На човек в двойна стая 520 евро/ 1017 лв.
Единична стая
650 евро/ 1272 лв.
Трети възрастен в двойна стая 490 евро/ 959 лв.
1-во и 2-ро дете (до 11,99г.) в стая с двамавъзрастни 475 евро/ 929 лв.

Хотелът дава възможност за настаняване на двама възрастни и две деца на нормални легла в една стая. Този тип настаняване се предоставя при запитване.

 

Цената включва:  

➢ Самолетен билет с редовен полет на България Ер София – Малага – София с включени летищни такси

➢ Трансфер летище – хотел - летище

➢ 5 нощувки на база FB+ пълен пансион /закуска, обяд и вечеря/ и ¼ л вода и ¼ л вино на човек по време на храненията в хотел Pyr Marbella 3+* или подобен 

➢ Полудневна обиколка на Малага с български екскурзовод

➢ Обслужване на български език по време на престоя в Коста дел Сол

➢ Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗД Евроинс 

 

Цената не включва: 

➢ Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат в България

➢ Лични разходи

➢ Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД Евроинс

➢ Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 г.– 12 лв.

➢ Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 г. - туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация

 

Забележки:  

➢ Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в България

➢ Разпределението на допълнителните екскурзии по дни в програмата е примерно

➢ Точните дни на провеждане на екскурзиите ще бъдат предоставени седмица преди отпътуване

➢ Заявяването и заплащането на допълнителните екскурзии се извършва в България до 30 дни преди отпътуване!

➢ При заявяване на допълнитерни екскурзии, обядът за съответния ден се предоставя като сух пакет

➢ Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията

➢ Минимален брой туристи за осъществяване на допълнителните екскурзии – 25 човека. При несъбран минимум брой, ТО предлага вариант за споделена екскурзия на различни езици и опция за български екскурзовод при мин. 15 човека. При провеждане на регулярна (споделена) екскурзия, Гибралтар се провежда без тунелите за отбрана и Касарес

➢  

Хотел Pyr Marbella 3+* / https://www.hotelpyr.com/ 

Местоположение: хотелът се намира на 5 минути пеша от плажа, в центъра на Пуерто Банус, Марбея, в непосредствена близост до световно известното пристанище Пуерто Банус.

Услуги в хотела: ресторант,бар, рецепция 24 часа, градина, тераса, стая за съхранение на багаж, външен басейн, детски басейн, тенис на маса, чадъри и шезлонзи на басейна,наем на автомобили, безжичен интернет – безплатен в целия хотел.

В стаите: климатик, кухненски бокс, хладилник, LCD телевизор, сейф, сешоар, ютия, кът за сядане. Трети турист се настанява на нормално легло.

 

Часове на полетите: 

София – Малага 18:05 – 21:00 ч.

Малага – София 21:30 – 02:00 ч.  +1

Часовете на полетите подлежат на препотвърждение до една седмица преди отпътуване.

 

Условие за записване: Без възрастови ограничения 

Минимален брой за осъществяване на програмата: 30 човека 

Срок за уведомление за несъбран минимум: 30 дни преди заминаване 

Начин на плащане: Депозит 250 евро или 500 лв. при записване, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители. Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.

Стандартни такси за прекратяване:

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:

1. от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист

2. от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит

3. под 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет

 

 

Вид използвани транспортни средства по програмата:

➢  Самолет

➢  Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)

 

 

Отмяна от пътуванеTO предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация може да получите в нашите офиси.

 

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805 на ЗД Евроинс АД


Поръчай
 • Варна-Букурещ-Алгеро-Букурещ-Варна
 • 5 дни/ 4 нощувки
 • 06 –10.05.2020
 • 1172 лв.
ПОЧИВКА НА ОСТРОВ САРДИНИЯ-САМОЛЕТНА ПРОГРАМА С ТРАНСФЕР ОТ ВАРНА И ПОЛЕТ ОТ БУКУРЕЩ!
1172 лв.
 • София - Палма де Майорка - София
 • 9 дни/ 7 нощувки
 • 07.05; 14.05; 21.05
 • от 939 лв.
ПОЧИВКА В ИСПАНИЯ - ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА - Специална ваканционна програма за всички възрасти!
от 939 лв.
 • София - Барселона - София
 • 4 дни/ 3 нощувки
 • 17.04.2020
 • 959 лв.
ВЕЛИКДЕН В БАРСЕЛОНА - КЛАСИЧЕСКА ПРОГРАМА!
959 лв.