Принтирай Поръчай

СЛЪНЧЕВИЯТ КИПЪР

 един остров, две държави

Дата: 31.03. – 04.04.2020г                         Цена: 455 лв

Ден 1: Среща на групата на летище Варна с представител на туроператора. В 06:30ч полет Варна –Ларнака /продължителност – около 2 часа/.Трансфер до хотела. Пешеходна разходка в стариннта част на Ларнака, разположен на югозиточния браг на острова, третият по големина град след Никозия и Лимасол град в Кипър, с население от около 60 хиляди жители. Това е един от най - древните градове на острова със запазени уникални архитектурни и исторически паметници на историята - Стария флот, джамия Ал Кебир, църква Св. Лазар, където се съхраняват част от мощите на Св. Лазаррайона около Замъка и старинните традиционни улици с безброй уютни и приканващи кафенета, барове и ресторантчета, предлагащиизкушаващиястияотместанатакухня,Средновековното пристанище и красивата крайбрежната палмова алея.Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 2: Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до столицата Никозия и Лефкара с екскурзовод на български език.Никозия, известна като последната разделена столица в света: "Зелената линия", която разделя града на гръцка и турска част; посещение на катедралата Св. Йоан Кръстител; квартал Лиаки Гитония - старинната пешеходна част на града, изпъстрена с много сувенирни магазини, заведения и кафенета. Свободно време за разходка  по известната улица "Ледра" и по желание преминаване в турската част на Никозия /необходим е задграничен транспорт/ – пазара, църква Св. Никола, Хамама. Отпътуване за Лефкара - живописно селище, превърнало се в емблема на острова, известно с изработка на сребърна бижутерия и фина дантела. Търговските улици на селото очароват с красота на магически рисунки и предмети ръчна изработка. Връщане в хотела следобед. Нощувка.

Ден 3 : Закуска. Свободно време или по желание екскурзия с лицензиран екскурзовод на български език до Лимасол, Куриони родното място на Афродита, Богинята на любовта -Petra Tou Romiou. Лимасол – Лимасол е интересна комбинация от крайбрежен летен курорт и икономическа сила. Вторият по големина град в Кипър има уютен стар град и интересни магазинчета, приятни заведения и околности, които си заслужават да бъдат обиколени – Замък, датиращ  от 12-и век, в който Ричард Лъвското сърце се жени за принцеса Беренгария. Днес в залите на двореца се помещава голям средновековен музей с експозиции от 4-и до 19-и век. Замъкът се намира близо до старото пристанище и Крайбрежният парк – един истински рай край морето. Палми, интересно оформени храсти, маслинови дръвчета и много уханни цветя в различни цветове, потрепващи от морския бриз. Курион - древния град-държава от 2 в. пр.н.е. и археологически комплекс с руините на древния град, запазени красиви мозайки от различни периоди, християнска базилика от 5-и век и храм на Аполон. От римско време са съхранени римски бани, както и изцяло запазен амфитеатър със специално помещение, в което някога са се обучавали гладиаторите. А днес тук се изнасят театрални представления и концертикойто днес се използува за музикални и театрални представления.

Ден 4: Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до северната турска част на острова /необходим е задграничен паспорт/ с лицензиран екскурзовод на български език и посещение на Кирения и Фамагуста. Кирения е бижуто на северен Кипър с красиво малко пристанище и замък притиснат от планината - замъка Св. Иларион, който в миналото е бил манастир, наречен така на името на монах, за който  се предполага, че е живял в собствена отшелническа килия на това място. По-късно манастирът бил ограден с крепостни стени от византийците. Свободно време за разходка или посещение на замъка. Разглеждане на абатството Белапаис с останките от средновековен манастир, разположен в планинските склонове над Кирения и със спиращи дъха гледки на острова.Фамагуста – красив, прекрасно устроен и уреден град, културно средище с впечатляваща архитектура. Разглеждане на останките на античния Саламис - градът, който е бил основан от ахейците, чиито племена са дошли от Анадола и Гърция и са се интегрирали със сицилианците по време на емиграцията от края на Бронзовата епоха. Посещение на катедралата Св. Никола, която е била построена в периода 1298 - 1312 г. и е една от най-красивите готически сгради в цялото Средиземноморие. Връщане в Ларнака. Нощувка.

Ден 5: Ранна закуска. Трансфер до летището в Ларнака. В 09:00чполет до Варна.

Цена: 455 лв

Цената e на човек и включва:

ü  Самолетен билет на АК „Уизеър“ Варна – Ларнака – Варна

ü  4 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Ларнака при настаняване в двойна /тройна стая

ü  Малък салонен багаж с размери 40х30х20см

ü  Трансфер летище – хотел – летище

ü  Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица до 69 год

ü  Туристически такси

ü  Представител на туроператора по време на престоя

Цената не включва:

ü  Приоритетно качване на борда, избор на място, 1 бр куфар с колелца на борда с размери /55 x 40 x 23 cm/ и 1 бр чекиран багаж – 75 лв в посока /цената подлежи на потвърждение при резервация/

ü  Чекиран багаж до 10 кг – 32 лв в посока

ü  Допълнителни екскурзии и турове, входни такси

ü  Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ лица над 69 г. – 15 лв.;

ü  Настаняване в единична стая – 190 лв.;

Допълнителни екскурзии:

ü  Целодневна екскурзия до столицата Никозия и романтична Лефкара -  35 евро /включва транспорт и екскурзоводско обслужване, входни такси се заплащат отделно/

ü  Екскурзия до Лимасол, Курион и родното място на Афродита – 35 евро /включва транспорт и екскурзоводско обслужване, входни такси се заплащат отделно

ü  Целодневна екскурзия до северната турска част на остров Кипър с посещение на Кериния и Фамагуста – 45 евро /включва транспорт и екскурзоводско обслужване, входни такси се заплащат отделно/

Входни такси: Св. Йоан - 10€; Курион - 4,5€; репоста в Кериния и абатството Белапайс - 6€;

Информация:

ü  Обявената цена за транспорт е на човек и е валидна при група от минимум 20 човека.

ü  Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

ü  След закупуване на ваучер е необходимо в рамките на 24 часа да се свържете с туроператора и да предоставите чрез имейл необходимата информация за сключване на договор за организирано пътуване;

ü  Програмата, като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

ü  Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 50% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

ü  Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване.

ü  Посочените цени на допълнителни екскурзии и турове са актуални към декември 2019г и е възможно да бъдат променени при увеличение на входни такси и други обстоятелства, които не зависят от туроператора

ü  Туроператора не носи отговорност при забравен, изгубен или повреден багаж по време на пътуването или престоя в хотела.

Необходими документи: валидна лична карта или международен  валиден  паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

ТО притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност

№ РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.


Поръчай
 • София – Атина – остров Родос – Атина – София
 • 6 дни/5 нощувки
 • 22.09; 29.09; 06.10
 • от 1095 лв.
ПОЧИВКА НА ОСТРОВ РОДОС - СПЕЦИАЛНА ВАКАНЦИОННА ПРОГРАМА ЗА ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ!
от 1095 лв.
 • Варна – Бургас – Пловдив – о-в Лефкада – Парга – о-в Лефкада – Пловдив – Бургас – Варна
 • 5 дни/ 4 нощувки
 • 29.04; 02.05; 30.09
 • 389 ЛВ. до 31.05
ВЪЛШЕБСТВОТО НА ЙОНИЙСКИТЕ ОСТРОВИ ПРЕЗ МАЙ! ЛЕФКАДА! ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА И БУРГАС!
389 ЛВ. до 31.05
 • ВАРНА – ЛАРНАКА – ВАРНА
 • 3 дни/ 3 нощувки
 • всяка неделя
 • 429 лв.
ОСТРОВЪТ НА АФРОДИТА – КИПЪР С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ ВАРНА!
429 лв.