Принтирай Поръчай

КРАЛ ЗА ЕДИН ДЕН В ЗАМЪЦИТЕ НА ПОЛША

НОВА ПРОГРАМА

7 дни/6 нощувки

 12.09-18.09.2020

Маршрут: Краков- Торун- Гднск – Малборк –Лодж  – Кшонж- Мозна – Закопане – Сегед

 

Един от най-мистериозните дворци на Силезия, обвит във тайнственост и криещ в себе си множество загадки е Кшонж - грандиозен еклектичен замък, заобиколен от гъстите гори на планината Валашске. Нека се почувсваме за една вечер крале, а може и да решим някоя загадка на Кшонж!

ПРОГРАМА

1 ден: Бургас – Полет от Бургас с Ryanair до Краков. Трансфер до хотела. Пешеходна обиколка на Краков, един от най-старите и големи градове в Полша, с местен екскурзовод, която включва: хълма Вавел, Катедралата Св.Станислава и Вацлав (където са били коронясвани полските крале), Кралския дворец от 14 век; след това ще извървим т.нар. „Кралски път” (Trakt Krolewski), който ще ни изведе на Главния площад (Rynek Głowny), най-големият средновековен пазарен площад в Европа, на който се намират паметника на Адам Мицкевич, ренесансовия базар Сукиенице, на чиито горен етаж се е помещавал Националния музей на Краков, базиликата Св.Мария от 14 век. След това продължаваме по улица Флорианска, която завършва с Флорианската порта и Барбакана (добре запазена част на отбранителната система на града от 14 и 15 век). Свободно време за самостоятелна разходка и вечеря. Нощувка.

2 ден: Краков - Торун

Закуска. Отпътуване за Торун. ЮНЕСКО определено знае кои градове и обекти заслужават поклон и съхранение за идните поколения. Един такъв град е Торун. За разлика от много полски градове Торун достига до нас непокътнат и съхранене в средновековния си разкош. Центърът на града е малък, а историческите забележителности достатъчно концентрирани, за да успеем за кратко време да се полюбуваме на красотата му. Настаняване в хотел 3* в Торун. Туристическа обиколка на града, по време на която ще видим: къщата в която се е родил и израснал великият астроном Коперник, ще посетим магазин за джинджифилови бисквитки , където по ваше желание ще направят украсата. Нека се изкачим на наблюдателната площадка на кметството, за да погледнем градът от високо, а после и да разгледаме част от университетът Коперник, да минем покрай красивата сграда на Централния площад Ринек и да кривнем по алеята на джинджифиловите звездни бисквитки! Но една от най – впечатлявашите забележителносит на тази обиколка ще е готическата катедрала на Св. Богородица. Величествена, хармонична обвита в тишина! Свободно време. Нощувка. 

3 ден: Торун – Малброк -Гданск - Торун

Закуска. По желание екскурзия до Гданск и един от 10 –те най – красиви замъци Отпътуване за Малборк– средновековен замък построен на бреговете на река Ногат от тевтонските рицари-кръстоносци в  края на 13. Век. Той е най-голямата тухлена сграда в света. По време на Втората световна война, замъкът е разрушен и възстановен отново. Днес е един от най – посещаваните туристически обекти в Полша. Посещение на историческата част на замъка, включително покоите на Великия магистър и трапезарията на монасите. Отпътуване за Гданск – четвъртия по големина град в Полша и най-голямото пристанище в страната, родно място на физикът Фаренхайт. Град където в центъра му се срещат реките Висла и Мотлава и заедно се вливат в необятното Балтийско море. Панорамна пешеходна обиколка  на Стария град където се намират едни от най-хубавите къщи в града. Посещение на Кметството, Златната къща, старите крепостни порти и Базиликата „Св. Богородица“–най-голямата тухлена църква в Европа. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка. 

4 ден: Торун –Лодз –замък Кшонж 

Закуска. Отпътуване за замъка Кшонж и по пътя спирка за разглеждане на еклектичния град Лодз. Историята на града е дълга и тежка, както  пише и на гeрба на града „от лодка –кораб“, но той привлича днес потоците от туристис красивите си улици и сгради в основата на които е класицизма с елементи от сецесион и ампир. До 1948г Лодз е и фактическа столица на Полша. Свободно време за разходка по Пьотрковска една от най – големите търговски улици в света, пешеходна зона чиито постройки в стил ар нуво ще впечатлят всеки цнител на красивото, сградата на кметството, музикалната академия, къщите на Херман Конщад и Теодор Щайгер. Отпътуване към замък Кшонж. Един приказен замък в област Силезия - третия по големина замък в Полша след Малборк и Вавел. На полски името му означава Княз. Днес замъкът Кшонж е един от шедьоврите на бароковата архитектура в Полша. Дворецът разполага с бални зали, просторни тераси, тунели, арки, красив парк. В него се помещават няколко арт галерии, три хотела и два ресторанта. Разглеждане на замъка, вечеря и нощувка в замъка.

5 ден: замък Мошна– Закопане

Закуска. Отпътуване за замък Мошна. Има много легенди и във всяка от тях има зрънце истина. Замъкът е известен със своите 99 кули и 365 стаи, той очарова своите посетители с невероятния си чар и приказна архитектура, а също и обширен парк с вековни дъбове и липи. Замъкът Мошна е резиденция на силезийското семейство Тиле-Уинклер, които са били индустриални магнати. Те са обитавали замъка от 1866 г. до пролетта на 1945 г., когато са били принудени да се преместят в Германия. След тях в Мошна се настанява Червената армия. И до днес той крие много тайни, които чакат да бъдат разгадани. Отпътуване за Закопане- град разположен в най-южната част на Полша, в близост до границата със Словакия. Градът се намира в подножието на планинската верига на Татрите и е един от най-известните полски зимни курорти. Най-популярната забележителност е главната улица Круповки. Както през зимата, така и през лятото тя е изпълнена с множество туристи. Тук ще открите множество ресторанти и кафенета, магазини и сергии с домашно произведени продукти от местни търговци. В края на улицата посетете църквата от средата на XIX в. в чест на Дева Мария. Нощувка

6 ден: Закопане-Сегед

Закуска. Отпътуване в посока Сегед -  третият по големина унгарски град, намиращ се съвсем близо до границата със сръбската автономна област Войводина. Разположен е на брега на голямата река Тиса. Обикновено табелите към града просто се подминават от туристи на път към Будапеща, Виена и други по-популярни европейски дестинации. Но ние ще пренущуваме в този град на спокойствие, красота и чистота. Сегед със сигурност се нарежда сред най – красивите европейски градове, така както му обещава императорът Франц Йосиф. След разрушението на града по време на наводнението през 19в посещаавайки града императорът казав“ Сегед ще бъде по красив отколкото преди“ Спазвайки обещанието на императора градът е проектиран и построен с широки кръгови булеварди, които облекчават и днес трафика. На градскя площад се издига основната забележителност – катедралата Сегеди дом. Построена в началото на 20 век със своите 100 м кули и внушителни размери католическият храм сякаш бди за спокойствието на Сегед. Нощувка.

7 ден: Сегед-Бургас

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

 

Входни такси:

 • Замък Мошна – 32 PLN
 • Замък Кшонж – 52 PLN
 • Дворецът „Вавел” – 25 PLN
 • Базилика „Дева Мария” в Краков – 10 PLN
 • Криптата, камбанарията и музеят на Вавелската катедрала – 25 PLN

 

Отстъпки по самолетни програми:

 • Нова програма – 50 лв до 20.02.2020г
 • Ранно записване до 90 дни преди отпътуване – 40 лв от пакетната цена
 • Ранно записване до 60 дни преди отпътуване – 30 лв от пакетната цена
 • Ранно записване до 30 дни преди отпътуване – 15 лв от пакетната цена
 • Група над 6 човека -  10 лв от пакетената цена
 • Група над 10 човека -  15 лв от пакетената цена
 • Група над 15 човека -  20 лв от пакетената цена
 • Група над 20 човека -  30 лв от пакетената цена

Отстъпките не се комбинират! Използва се най – високата отстъпка!

 

Редовни цени без отстъпка на турист

Отпътуване от

 възрастен в двойна или тройна стая

 единична стая

 с двамата родители

 дете до 12г.  с един родител

час на отпътуване

място на отпътуване

трансфер при мин. 4 човека

Бургас

  1 078,00 лв.

     1 378,00 лв.

     970,20 лв.

  1 024,10 лв.

13:30 ч

Летище Сарафово

 

Стара Загора

  1 128,00 лв.

     1 428,00 лв.

  1 015,20 лв.

  1 071,60 лв.

11:30 ч

LUKOIL на птицекомбината

включен в цената

Сливен и Ямбол

  1 108,00 лв.

     1 408,00 лв.

     997,20 лв.

  1 052,60 лв.

12:000 ч

Сливен от  OMV АМ "Тракия"  Ямбол от бенз.OMAX

включен в цената

Карнобат и Айтос

  1 093,00 лв.

     1 393,00 лв.

     983,70 лв.

  1 038,35 лв.

12:30- Карнобат        13:00 - Айтос

Карнобат-. LUKOIL        Айтос от кръговото

включен в цената

Поморие и Несебър

  1 093,00 лв.

     1 393,00 лв.

     983,70 лв.

  1 038,35 лв.

13:00ч - Поморие        12:30ч - Несебър

Поморие от "Феста Поморие" Несебър от OMV

включен в цената

Варна и Шумен

  1 123,00 лв.

     1 423,00 лв.

  1 010,70 лв.

  1 066,85 лв.

11:00ч

Варна -  OMV на автогарата      Шумен -OMV

включен в цената

Пловдив и София

  1 148,00 лв.

     1 448,00 лв.

  1 033,20 лв.

  1 090,60 лв.

София - 08:00ч  Пловдив - 10:00 ч

София -  бенз. Марешки     Пловдив -Хепи на АМ Тракия

включен в цената

 

 

Цената включва:

 • самолетене билет на компанията Rayanair от Бургас
 • включен ръчен (40х 20х25 см)
 • трансфер - летище – хотел
 • транспорт с лицензиран автобус  4*- минибар, еспресо, WC
 • една нощувка със закуска в х-л 3* в Краков;
 • две нощувки със закуска в х-л 3* в Торун;
 • една нощувки със закуска в х-л 3* дворец Мошна;
 • една нощувка със закуска в х-л 3* в Закопане;
 •  една нощувка със закуска в х-л 3* в Сегед;
 • Пешеходен тур по Краков, Торун
 • Пешеходна разходка в Сегед и Закопане
 • Посещение на замъците Мошна и Кшонж
 • екскурзоводско обслужване по пътя; 
 • пътни и летищни такси
 • медицинска застраховка „Помощ в чужбина“ на стойност 10000 евро за лица до 65 г.
 • безжична аудио система за пешеходните и музейни обиколки

Цената НЕ включва:

 • доплащане за втори багаж  до 10 кг – 50 лв. 
 • доплащане за втори багаж  до 20 кг – 80 лв. 
 • Екскурзя до замъка Малборк и град Гданск – 30 евро/ 60 лв /вкл. транспорт, екскурзоводско обслужване, вход за замъка/
 • Мед. застраховка „Помощ в чужбина“ на стойност 10 000 евро за лица над 65 г.- 2 лв на ден
 • входни такси
 • разходи от личен характер

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Необходими документи:  При пътуване до държави от ЕС, Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. За всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и  копие/.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Такса отказ от тур.пътуване:

 • ако потребителя се откаже до 30 дни преди датата на отпътуване, той не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия при закупени самолетни билети);
 • ако потребителя се откаже от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако потребителя се откаже от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако отказът на потребителя е  под 7 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия заявени  и заплатени в офиса на туроператора или негов представител се ползват с отстъпка 10%.

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

*Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*В случай на медицинско заболяване или хоспитализиране на туриста, представителя на туроператора може да съдейства на пострадалия, доколкото му позволява програмата без да ощетява останалите туристи или да нарушава целостта на пътуването.

*Туроператорът не е страна по застрахователното събите и не носи отговорност, ако поради неспазване на общите условия на застрахователя, на туриста му бъде отказана помощ в чужбина или изплащане на направените разходи.

*Туроператорът не дължи обезщетение и не възстановява суми на турист прекратил пътуването си поради медицински проблем или по собствено желание.

* Туроператорът не възстановява сумата от туристическото пътуване поради закъсненине от страна на пътуващите.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните включени в програмата, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.

Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

Препоръка: Програмата не е препоръчителна за лица с ограничена подвижност!


Поръчай
 • АВСТРО-УНГАРИЯ: БУДАПЕЩА – ВИЕНА – НОВИ САД
 • 6 дни/5 нощувки
 • 07.07; 11.08; 23.09
 • 490 ЛВ.
ЕКСКУРЗИЯ ДО БУДАПЕЩА - ВИЕНА - НОВИ САД С ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС
490 ЛВ.
 • София-Доха-Килиманджаро
 • 13 дни/10 нощувки
 • 01.11 - 13.11.2020
 • 5599 лв.
КИЛИМАНДЖАРО - ПОКРИВЪТ НА АФРИКА!
5599 лв.
 • КОТОР – КОТОРСКИ ЗАЛИВ – БУДВА – ТИВАТ - ДУБРОВНИК
 • 5 дни/ 3 нощувки
 • 03.09; 07.10; 04.11
 • от 299 ЛВ.
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧЕРНА ГОРА И ХЪРВАТСКА! ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС!
от 299 ЛВ.