Принтирай Поръчай

ТОСКАНА – тя ще Ви плени в своя здрач!

 

Болоня – Монтекатини Терме – Флоренция – Лука – Волтера – Сан Джиминяно – Сиена – Пиенца – Монтепулчино – Ферара – Загреб

 

18–24.05.2020; 31.08-06.09.2020; 05-11.10.2020

 

Неслучайно град Волтера пленява Майер и тя го описва в своята поредица Здрач! Магията сякаш витае във всяко едно селце и градче на тази природно –историческа красот,а наречена Тоскана! Медичите - кой ли не е въздишал по техните ренансансови шедьоври...! О, Флоренция!

 

7 дни / 6 нощувки

 

1 ден: Бургас – Загреб – 1100 км.

Отпътуване от Бургас по посока Сърбия, Хърватия, Словения. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.

 

2 ден: Загреб – Болоня – Монтекатини Терме – 700 км.

Закуска. Отпътуване към Италия. По пътя спирка в Болоня. Град разположен, между река По и Апенините, макар и не толкова бляскав като Флоренция, не толкова пълен с история, като Рим и романтичен, като Венеция, Болоня е успял да натрупа археологична и архитектурна съкровищница. Развиван от етруски, келти и римляни, преди да започне да се самоуправлява през Средновековието. Обиколката ни преминава през Via Indipendenza - главната търговска улица, с Порта Галиера – най старата градска порта в началото на улицата; базиликата Сан Доменико – съкровищница на изкуството с творби на младия Микеланджело, Никола Пизано, Филипино Липи и др.; прочутия фонтан на Нептун; площада “Маджоре” – главния площад на Болоня с базиликата “Сан Петронио”, строена няколко века в чест на покровителя на Болоня - св. Петроний - най-колосалната и импозантна църква в Болоня, останала недовършена и до днес; вътрешния двор на стария Архиджиназио или Университета - най-стария съществуващ в Европа, където са учили доста видни умове и знаменитости – Данте Алигиери и Николай Коперник, Бенито Мусолини, Умберто Еко; площад Свети Стефан. Обиколката продължава с разглеждане на двете средновековни кули Азинели и Гаризенда - заплашително наклонени, но оцелели повече от десет века. Зад построяването им от 1109 г. до 1119 г. не стои нищо повече от човешката гордост на две от местните заможни фамилии, решили да премерят богатство и величие. Преминаване през стария пазар „Куадрилатеро”, където могат да се опитат от всички традиционни кулинарни изкушения. Свободно време. Отпътуване  към Монтекатини Терме и настаняване в хотел. Нощувка.

 

3 ден: Монтекатини Терме – Флоренция – Монтекатини Терме – 160 км.

Закуска. По желание и срещу доп. заплащане Ренесансова Флоренция. Отпътуване за Флоренция – блясъка на Ренесанса, столицата на красивата Тоскана, мястото, където творят и работят Микеланджело, Леонардо, Джото, Галилей, Торичели, роден град на Америго Веспучи, Данте, Бокачо, Ботичели и др. Разглеждане с екскурзовод на български език забележителностите на Флоренция: катедралата „Санта Мария – дел - Фиоре” или Дуомо - истински шедьовър и един от символите на Флоренция. Комплексът на Дуомото включва още Камбанарията на Джото и Баптистерия Сан Джовани Батиста - и трите сгради са в списъка на ЮНЕСКО със световно наследство. Разходката ни продължава през квартала на Данте, в посока Понте Векио - каменния покрит мост над река Арно, като се преминава през площада на Синьорията, църквата – пантеон Санта Кроче - образцова смесица от италианска готика и Ренесанс, над която са се трудили имена като Филипо Брунелески и Джорджо Вазари, като Джото, чиито фрески украсяват 16 от църковните параклиси, Антонио Канова, Чимабуе, Лука дела Робия, Андреа Орканя и още много прочути флорентинци. Санта Кроче е последен дом на много прочути личности – в нея са погребани Микеланджело, Галилео Галилей, Николо Макиевели, Джоакино Росини, Лоренцо Гиберти и други. Свободно време в града.

Възможност за посещение на галерия Уфици с екскурзовод на български език.

/с предварително записване в офиса, необходим са минимум 3 ч/ - Галерията е дом на едни от най-великите произведения на изкуството на най-прочутите италиански майстори, като Леонардо да Винчи, Джото, Рафаело, Тициан, Микеланджело, Ботичели, Караваджо, Каналето, Джентиле да Фабриано, Перо дела Франческа и други. Свободно време. Връщане в хотела в Монтекатини Терме.Нощувка.

 

4 ден: Монтекатини Терме – Пиза – Ливорно – Лука – Монтекатини – 150 км.

Закуска. По желание и срещу доп. Заплащане екскурзия до Лука, Пиза, Ливорно. Отпътуване за Пиза, някогашната морска република, съперничила с Генуа и Венеция. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерията. Свободно време за изкачване на кулата или разходка в Стария град. Отпътуване за Ливорно, морски град в Западна Тоскана, на Тиренското крайбрежие, едно от най–големите италиански пристанища. Разглеждане на Ливорно: Стария град, Катедралата Сан Франческо ди Асизи, Terrazza Mascagni – морската тераса на крайбрежната улица Viale Italia, Символа на града - Паметника на четиримата маври, каменна статуя на Великия херцог на Тоскана Франческо Медичи и четири бронзови фигури, представляващи четирима пирати, оковани във вериги. След обяд продължаваме към Лука - един от най-добре съхранените средновековни градове в Италия, където според легендите се съхранява “Светия образ”, изработен от Никодим от Ариматрея, очевидец на Христовото разпятие. Връщане в Монтекатини Терме. Сред многобройните спа курорти в Тоскана, градчето Монтекатини Терме е интересно с многобройните си плувни и минерални басейни, красиво оформените градини и оригиналната архитектура на неговите бани. Нощувка.

 

5 ден: Монтекатини – Волтера – Сан Джиминяно – Сиена – Монтекатини – 300 км.

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия „По стъпките на „Здрач“. Отпътуване към Волтера. Тук се намира Етруският музей „Гуарначи“, Площад „Приори“, крепостта и археологическия парк са част от старинната атмосфера на града, който заема важно място в романите на Стефани Майер от поредицата „Здрач“. В нейните книги градчето е убежище на могъщия вампирски клан Волтури. Те живеят под земята и използват красивите сгради, за да примамват туристите, водейки ги към тяхната смърт. После потегляме към Сан Джиминяно - малък крепостен град, намиращ се на хълм. Сан Джиминяно, с множество стари каменни кули, заради които е наричан „средновековният Манхатън“ или градът с „белите кули“. Продължаване за Сиена. Наречен червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато. Най-съвършеният средновековен град в Италия. Ще се озовем в сърцето му, където е разположен „Кампо“ - най-страхотния площад в страната с формата на мида. На този площад се намира величествения градски дворец (Palazzo Pubblico) с неговите пълни с произведения на изкуството зали. До него е разположена Катедралата, един шедьовър на Джовани Пизано, която се явява една от най-красивите готически сгради в Италия, заедно с музея на съкровищата към нея. Връщане в Монтекатини Терми. Нощувка.

 

6 ден: Монтекатини – Ферара – Загреб – 650 км.

Закуска. Отпътуване към Загреб. По пътя посещение на Ферара – град, който е притегателна сила за най-великите умове на Италианския ренесанс. Това е един забележително планиран ренесансов град, запазил се непокътнат и до днес. Ферара е единственият град от италианските, който има оригинален план и който не е заимстван от Римската структура. Градът не се е развил от към централната си част, а по-скоро покрай бреговете на реката По. Ферара е единствения завършен  ренесансов град. По време на обиколката ще видим: Диамантения дворец на фамилия Есте, също така и Катедралата на Ферара.

 

7 ден: Загреб – Бургас

След закуска отпътуване за България. Пристигане в Бургас вечерта.

Редовна цена на турист без отстъпка

Тръгване от

 двойна или тройна стая

 единична стая

дете до 12г.с  2 родители

дете до 12г.  с 1 родител

 час на отпътуване

място на отпътуване

трансфер при мин. 4 човека

София

     520,00 лв.

     700,00 лв.

     468,00 лв.

     494,00 лв.

05:30 ч

бензин. "Марешки" на северна тангента      ж-к Люлин 4

 

Пазарджик и Пловдив

     530,00 лв.

     710,00 лв.

     477,00 лв.

     503,50 лв.

04:30 ч - Пазарджик      04:00ч -  Пловдив

Пазарджик - бенз. LUKOIL на АМ"Тракия Пловдив"HAPPY  на АМ"Тракия"

 

Стара Загора

     540,00 лв.

     720,00 лв.

     486,00 лв.

     513,00 лв.

03:00ч

LUKOIL на птицекомбината

 

Сливен и Ямбол

     550,00 лв.

     730,00 лв.

     495,00 лв.

     522,50 лв.

02:00ч

Сливен от бенз. OMV     АМ Тракия                   Ямбол от бенз.OMAX

 

Карнобат и Айтос

     555,00 лв.

     735,00 лв.

     499,50 лв.

     527,25 лв.

01:30ч Карнобат        01:00 - Айтос

Карнобат-бензин. LUKOIL         Айтос от кръговото

 

Бургас

     560,00 лв.

     740,00 лв.

     504,00 лв.

     532,00 лв.

00:30ч

Спирката на краставицата

 

Поморие и Несебър

     570,00 лв.

     750,00 лв.

     513,00 лв.

     541,50 лв.

00:00ч - Поморие        23:30ч - Несебър

Поморие от хотел "Феста Поморие" Несебър от OMV

включен в цената

Варна и Шумен

     595,00 лв.

     775,00 лв.

     535,50 лв.

     565,25 лв.

22:00ч предния ден

Варна - бенз. OMV на автогарата             Шумен -бенз. OMV

включен в цената

 

 

Цената включва:

 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Монтекатини.;
 • 2 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Загреб
 • Посещение на  Болоня
 • Посещение на Ферара
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут на български език;
 • Медицинска застраховка на стойност 10000 евро
 • Безжична аудио система по време на пешеходния тур

 

 

Цената не включва:

 • Общински такси: 2- 4 евро на ден за три звезди и 4- евро на ден за четири звезди /задължителни, заплащат се предварително от България, начисляват се към пак. цена/
 • -
 • Доплащане за медицинска застраховка по 2 лв. на ден за лица над 65 г.
 • Екскурзия до Флоренция –30 евро – двупосочен билет за влак до Флоренция и обратно, местен лицензиран екскурзовод, пешеходна обиколка на историческия център, слушалки, придружаващ водач от агенцията. Не включва входните такси на посещаваните обекти.
 • Посещение на галерия Уфици: 25 евро (входна такса, слушалки, екскурзовод на български език)
 • Екскурзия до Лука, Пиза, Ливорно - 20 евро /включва транспорт, паркинг, екскурзоводско обслужване/
 • Екскурзия до „По стъпките на „Здрач“ /Волтер, Сан Джиминяно, Сиена/ - 30 евро /включва транспорт, паркинг и екскурзоводско обслужване/

 

Входни такси:

Болоня: Кулата на Азинели – 3 €;

Флоренция: Куполът на Дуомо - 10 EUR /само след предварителна резервация/ *Баптистерий на Дуомо- 6 EUR

*Параклисът на Медичите „Сан Лоренцо” - 6,50 EUR

*Галерия Уфици - 12,50 EUR / само с предварителн азаявка/

*Дворецът Пити - Галерия Палатина и галерията за модерно изкуство - 8,50 евро (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава на 13 евро)

*Старият дворец  - 6.50 евро

*Къща-музей Данте - 4 евро

*Църква-пантеон Санта Кроче - 8 EUR

*Национален музей Барджело - 8 EUR

Лука: Катедралата – 3 €; Музей на Пучини – 7 €;

Пиза: наклонената кула 19 € с предварителна резервация, Баптистериума 6 €;

Сан Джиминяно: Катедралата „Санта Мария Асунта” – 4 €; Торе Гроса – 5 €; Палацо Комунале – 5 €; Археологически музей – 3,50 €;

 Волтера: Пинакотека – 8 €; Палацо Вити – 5 €; Музей на Етруските - Палацо Гуарначи - 14 €; Римския театър – 5 €;

Сиена: Катедралата – 7 €; Баптистерий “Сан Джовани” – 4 €; Палацо Публико – 9 €; Пинакотека Национале – 4 €;

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Необходими документи:  При пътуване до държави от ЕС, Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. За всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и  копие/.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Такса отказ от тур.пътуване:

 • ако потребителя се откаже до 30 дни преди датата на отпътуване, той не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия при закупени самолетни билети);
 • ако потребителя се откаже от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако потребителя се откаже от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако отказът на потребителя е  под 7 дни преди датата на отпътуване, той дължи таксаа отказ от пътуване в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия заявени  и заплатени в офиса на туроператора или негов представител се ползват с отстъпка 10%.

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

*Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*В случай на медицинско заболяване или хоспитализиране на туриста, представителя на туроператора може да съдейства на пострадалия, доколкото му позволява програмата без да ощетява останалите туристи или да нарушава целостта на пътуването.

*Туроператорът не е страна по застрахователното събите и не носи отговорност, ако поради неспазване на общите условия на застрахователя, на туриста му бъде отказана помощ в чужбина или изплащане на направените разходи.

*Туроператорът не дължи обезщетение и не възстановява суми на турист прекратил пътуването си поради медицински проблем или по собствено желание.

* Туроператорът не възстановява сумата от туристическото пътуване поради закъсненине от страна на пътуващите.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните включени в програмата, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.

Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

Препоръка: Програмата не е препоръчителна за лица с ограничена подвижност!

 

 


Поръчай
 • КОТОР – КОТОРСКИ ЗАЛИВ – БУДВА – ТИВАТ - ДУБРОВНИК
 • 5 дни/ 3 нощувки
 • 11.04; 15.05; 24.06
 • от 299 ЛВ.
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧЕРНА ГОРА И ХЪРВАТСКА! ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС! НОВИ ДАТИ ЗА 2020!
от 299 ЛВ.
 • София – Болоня – Флоренция – Сиена – Сан Джиминяно – Пиза – Болоня – София
 • 4 дни/ 3 нощувки
 • 22.05; 19.06; 24.07
 • от 879 лв.
ТОСКАНА - СЪРЦЕТО НА ИТАЛИЯ! САМОЛЕТНА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! НОВИ ДАТИ ЗА 2020 ГОДИНА! РАННИ
от 879 лв.
 • Варна, Бургас, Пловдив, София - Санторини
 • 7 дни / 5 нощувки
 • 01.05; 07.06; 06.09
 • 499 лв.
ЦВЕТОВЕТЕ НА САНТОРИНИ! АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ С ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС! НОВИ ДАТИ ЗА 2020!
499 лв.