Принтирай Поръчай

УНГАРИЯ – В РИТЪМА НА ЧАРДАШ

 

    Бургас -  Будапеща – Бургас

4 дни / 3 нощувки

13-16.05.2020; 09-12.09.2020;  

Красотата и непреходността на унгарската столица я нареждат сред архитектурните шедьоври на Европа. Впечаатляващо величествени сгради разположени на дват абряга на река Дунав пленяват сърцето на туриста завинаги така както принцеса Сиси е била омагьосана от красотите на Унгарската държава.

 

1 ден: Бургас - Будапеща 1100 км

Отпътуване от Бургас за Унгария. Пристигане вечерта в Будапеща, настаняване в хотел.  По желание срещу допълнително заплащане нощна разходка с корабче по р. Дунав. Нощувка .

 

2 ден: Будапеща - по желание полудневен тур до град Гьодьольо

Закуска. По желание: Панорамна обиколка с автобус на Будапеща с местен екскурзовод: мостовете на р. Дунав, Парламента, Площада на героите, Музеят на изящните изкуства, Рибарските кули, Кралският дворец, паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Църквата Св.Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт, Остров на Маргарита. Пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща - Ваци.

След обяд по желание полудневен тур до град Гьодьольо, чиято местност е притежавана през Средновековието от крупния унгарски земевладелец Антал Грасалкович, който построява през 1741г. за себе си и своето семейство най-големия в Унгария бароков дворец. След изчезване на фамилията Грасалкович унгарската държава завладява тези места, но скоро след това ги подарява с принадлежащия към тях дворец на австрийския кайзер и унгарски крал Франц Йозеф. Дворецът става любим на неговата съпруга Елизабет – Сиси, и през втората половина на 19 в. става нейна предпочитана резиденция. Посещение на двореца Гьодольо. Връщане в хотела. По желание вечеря в типичен ресторант – чарда. Нощувка

 

3 ден: Будапеща - по желание Вишеград, Естергом и Сентендре - Будапеща 140 км

Закуска. Свободно време в Будапеща за посещение на музеи и шопинг или По желание срещу допълнително заплащане-еднодневна екскурзия до най-емблематичните градове в Унгария и за унгарската история: Вишеград - Крепостта от римско време Понте Навата, Двореца на Матияш Корвин в стил ренесанс; Естергом - или още наречен унгарския Рим, Цитаделата на унгарския католицизъм, Резиденция на естергомските архиепископи, родното място на първия унгарски крал Св.Ищван; Сентендре - изключително живописен град, кръстен на Св.Андрей, с барокови къщи, сръбски православни църкви, средиземноморска атмосфера, известен още като Града на марципана. Връщане в Будапеща. Нощувка /3/.

 

4 ден: Будапеща – Бургас 1100 км

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в Бургас вечерта.

 

 

ПАКEТНИ ЦЕНИ, МЯСТО И ЧАС НА ОТПЪТУВАНЕ

Тръгване от

Цена на възрастен в двойна или тройна стая

Цена за единична стая

Цена на дете до 12г. настанено с двамата родители

Цена на дете до 12г. настанено с един родител

ориентировъчен час на отпътуване

място на отпътуване

трансфер при мин. 4 човека

София

330

480

297

313,5

06:00ч

бензин. "Марешки" на северна тангента

 

Пазарджик и Пловдив

340

490

306

323

4:30ч - Пазарджик      4:00ч -  Пловдив

Пазарджик - бенз. LUKOIL на АМ"Тракия Пловдив"HAPPY bar&grill  на АМ"Тракия"

 

Стара Загора

350

500

315

332,5

3:00ч

LUKOIL на птицекомбината

 

Сливен и Ямбол

360

510

324

342

2:30ч

Сливен от бенз. OMV     АМ Тракия                   Ямбол от бенз.OMAX

 

Карнобат и Айтос

365

515

328,5

346,75

2:00ч Карнобат        1:30 - Айтос

Карнобат-бензин. LUKOIL         Айтос от кръговото

 

Бургас

370

520

333

351,5

1:00ч

Спирката на краставицата

 

Поморие и Несебър

380

530

342

361

00:30ч - Поморие        5:00ч - Несебър

Поморие от хотел "Феста Поморие" Несебър от OMV

включен в цената

Варна и Шумен

405

555

364,5

384,75

22:30ч

Варна - бенз. OMV на автогарата             Шумен -бенз. OMV

включен в цената

ЦЕНИТЕ СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА

 

 

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ОТСТЪПКИ!!!

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА НОВАТА БОНУС ПРОГРАМА!!!

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 3 нощувки в Будапеща в хотел 3 * със закуски;
 • Водач по време на пътуването
 • Пътни такси, паркинг
 • медицинска застраховка на стойност 10 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

 • Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
 • Разходи от личен характер.
 • Автобусно - пешеходна обиколка на Будапеща местен екскурзовод на български език – 10 евро на човек
 • Екскурзия с екскурзовод на български език до Гьодьольо и двореца на принцеса Сиси - 15 евро на човек
 • Екскурзия с екскурзовод на български език до Вишеград, Естергом и Сентендре и града на марципана– 20 евро на човек
 • Доплащане за единична стая - 30 лв. на вечер
 • Разходка с корабче по река Дунав – 15 евро на човек

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Необходими документи:  При пътуване до държави от ЕС, Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. За всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и  копие/.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

 

Такса отказ от тур.пътуване:

 • ако потребителя се откаже до 30 дни преди датата на отпътуване, той не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия при закупени самолетни билети);
 • ако потребителя се откаже от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако потребителя се откаже от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако отказът на потребителя е  под 7 дни преди датата на отпътуване, той дължи таксаа отказ от пътуване в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия заявени  и заплатени в офиса на туроператора или негов представител се ползват с отстъпка 10%.

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

*Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*В случай на медицинско заболяване или хоспитализиране на туриста, представителя на туроператора може да съдейства на пострадалия, доколкото му позволява програмата без да ощетява останалите туристи или да нарушава целостта на пътуването.

*Туроператорът не е страна по застрахователното събите и не носи отговорност, ако поради неспазване на общите условия на застрахователя, на туриста му бъде отказана помощ в чужбина или изплащане на направените разходи.

*Туроператорът не дължи обезщетение и не възстановява суми на турист прекратил пътуването си поради медицински проблем или по собствено желание.

* Туроператорът не възстановява сумата от туристическото пътуване поради закъсненине от страна на пътуващите.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните включени в програмата, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.

Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

Препоръка: Програмата не е препоръчителна за лица с ограничена подвижност!

 


Поръчай
 • Бургас – Истанбул – Бургас
 • 3 дни/ 2 нощувки
 • 10.04-12.04.2020;
 • 149 лв.
ИСТАНБУЛ – ПЕРЛАТА НА ЗЛАТНИЯ РОГ И ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА! ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС!
149 лв.
 • Варна – Будапеща - Виена - Варна
 • 7 дни / 6 нощувки
 • 02 -08 август 2020
 • 1 172 лева
АВСТРО-УНГАРСКА КЛАСИКА! НОВА ПРОГРАМА С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА!
1 172 лева
 • Бургас - Одрин - Лозенград
 • 1 ден
 • 27.06; 11.07; 25.07
 • от 22 лв.
ДО ОДРИН И ЛОЗЕНГРАД НА ПАЗАР! ОТПЪТУВАНЕ ОТ БУРГАС!
от 22 лв.