Принтирай Поръчай

7 нощувки в хотел SANTANA 4*, залив "св. Павел" или подобен.

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 | Полет до Малта

Ще кацнете на международно летище Малта. Вашият екскурзовод ще Ви съпроводи до хотела, в който ще останете по време на цялата екскурзия. Нощувка в района на залив "св. Павел".

 

ДЕН 2 | Валета 

Закуска. По време на разходката из столицата на Малта ще се насладите на красотата и очарованието на укрепения град, построен през 1566 г. Рицарите от Ордена на св. Йоан са упрaвлявали Малтийските острови 268 години и са оставили след себе си уникално културно наследство. Ще видите парка "Горна Барака“, катедралата "св. Йоан Кръстител“, където ще разгледате Ораторията с шедьоврите на Микеланджело, фламандските гоблени, а след това и църковния музей. Ще се разходите по улицата на Републиката, ще видите и двореца на Великия магистър, след което ще разполагате с време за пазаруване. Следобед ще посетите крепостните укрепления на Валета, както и крайбрежните алеи на градчетата Ташбиш и Слима на връщане към хотела.

 

ДЕН 3 | Мдина – Рабат – Моста 

Закуска. Ще обиколите централната част на Малта, тук се намира старата ú столица – укрепеният средновековен гр. Мдина (Тихият град). Тесните и криви улички ще Ви отведат до внушителните бастиони, които придават характерния и добре познат облик на острова. По пътя ще срещнете разнообразни архитектурни стилове (итало-нормански и барокови сгради). Ще излезете от Мдина през Гръцката порта, за да посетите раннохристиянските катакомби в Рабат и ще продължите към стръмните скали на Дингли. Следобед ще посетите ботаническата градина "Сант Антон“, разположена близо до президентския дворец, на който ще можете да се възхитите отвън. Ще посетите и занаятчийския център в Таали. Към края на обиколката ще разгледате величествената ротонда в гр. Моста – една от най-големите в Европа.

 

ДЕН 4 | Свободно време или "другата Малта" (пакет "Допълнителни екскурзии") 

Закуска. На тази специална обиколка ще посетите Палацо Парисио, който с право е наричан "миниатюрния Версай”. В екстравагантният дворец ще видите красиви стенописи, великолепни предмети от мрамор, оптични илюзии и редки картини. Панорамните градини са едни от най-изисканите в Европа и допринасят за блясъка на двореца. След това ще имате възможността да разгледате най-аристократичното място в Малта с винарски изби на 400 години, в които отлежава най-хубавото малтийско вино. Ще посетите една от водещите винарни, където ще Ви обяснят повече за малтийското

винопроизводство и ще Ви поканят да дегустирате селекция от вина и местни специалитети.

 

ДЕН 5 |  Свободно време или Мегалитният храм Хаджар Ким (пакет "Допълнителни екскурзии") 

Закуска. Обиколката започва с посещение на една от най-старите каменни кариери в Малта, която е превърната в атракция за туристите. Предстои Ви среща с една от най-древните постройки на земята, храма Хаджар Ким, включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. От Хаджар Ким ще стигнете до крайбрежието, където можете да се разходите с лодка през Синята пещера, известна с кристалночистите си води (заплащане на място).

 

ДЕН 6 | Трите града (Виториоса – Коспикуа – Сенглеа) 

Закуска. Ще отпътувате към Голямото пристанище срещу Валета, районът е известен още като Трите града, където през далечната 1530 г. се заселват първите рицари на св. Йоан. Ще минете през Коспикуа, за да стигнете Виториоса и да се разходите из тесните улички и първите странноприемници на рицарите хоспиталиери. От парка "Сенглеа“ ще се насладите на панорамната гледка към Голямото пристанище, включително впечатляващия форт "Сант Анджело", откъдето великият магистър ла Валет е ръководел защитата на острова по време на голямата обсада през 1565 г.

 

ДЕН 7 | Свободно време или о. Гозо (пакет "Допълнителни екскурзии")

Закуска. С ферибот ще стигнете до о. Гозо. Там ще посетите уникалния мегалитен храм – Джигантия. След това ще разгледате средновековната крепост във Викто-рия, както и заливите в Ксленди и Двейра, наподобяващи фиорди. Гозо е известен със своите занаяти и ръчно изработените дантели и плетива. Ще се впечатлите от тучната зеленина и спокойна атмосфера и разликата между големия о. Малта и Гозо.

 

ДЕН 8 | Полет до България

Закуска. Трансфер към летището. Полет към София.

 

Дати и цени – Пролет - Есен 2022:

 

Date

BB

HB

EXC

MEGA PACK

SGL

09.02.2022

999

179

299

399

249

03.03.2022

1099

179

299

399

249

08.04.2022

1199

179

299

399

249

05.10.2022

1199

179

299

399

249

Цената за избраната дата включва:

 

- ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ

- ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ

- БАГАЖ: 23 кг регистриран и 8 кг салонен багаж.

- TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).

- НАСТАНЯВАНЕ в отличен 4* хотел, според местната категоризация.

- ХРАНА: 7 закуски на блок маса.

- ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

 

Цената не включва:

 

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до        65 г.: 13,60 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.

- Застраховка "Отмяна на пътуването";
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 249,00 лв.

- Доплащане за еко такса-хотел: 1,00 евро на ден (заплаща се на място).  

В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор. Препоръчителен минимален бакшиш – 1 евро на ден за екскурзоводско обслужване и шофьор.

 

 Ние Ви препоръчваме:


Пакет „Допълнителни екскурзии" – 299,00 лв., който осигурява:

 • Посещение на Палацо Парисио и на една от водещите малтийски винарни;
 • Посещение на храмовият мегалитен комплекс Хаджар Ким;
 • Посещение на о. Гозо с ферибот.

- Пакет "Вечери" 179,00 лв. на човек.

- Или обединени двата пакета в "МЕГА Пакет" 399,00 лв. на човек.


Поръчай
 • София-Дубай-София
 • 6 дни / 5 нощувки
 • 04.09-09.09.22
 • от 1281 лева
ДУБАЙ
от 1281 лева
 • София - Малта - София
 • 4 дни / 3 нощувки
 • 22.04 - 21.10.22
 • от 720 лв.
МАЛТА – СТРАНА НА РИЦАРИ!
от 720 лв.
 • България– Шарм ел Шейх – България
 • 8 дни/7 нощувки
 • 28.08.22-12.11.22
 • от 1462 лева
ALL INCLUSIVE ПОЧИВКА В ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ Jaz Belvedere Resort 5*
от 1462 лева