Принтирай Поръчай

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в Барселона в хотел 3 или 4 звезди, централно разположен, екскурзоводска програма на български език, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х30х20 см и един багаж до 10 кг, предварително чекиране и запазени места), трансфери. Лети се с “Райънеър” или „Уиз Еър”.

 

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 18:25 ч. – 20:35 ч. полет София - Барселона. Пристигане. Трансфер. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Барселона с екскурзовод на български: Готическия квартал, Катедралата, „Ла Рамбла”, пл. „Каталуния”, Пасейдж де Грасия с Ябълката на раздора и къщите на Гауди, Саграда фамилия, пл. „Испания”. Свободен следобед. По желание – факултативна програма посещение на парка Гюел и Саграда Фамилия – едни от най-впечатляващите творения на Гауди (с доплащане 139 лв. за възрастни и 79 лв. за деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и входните такси за парка Гюел и за Саграда Фамилия, слушалки по време на обиколката. Посещението се организира при минимум 10 участника. За това посещение се налага използване на метро. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за екскурзия до манастира Монсерат, живописно разположен в едноименната планина – най-големият и най-известен манастир в Каталуния, център на поклонничество, известен с чудотворната статуя на Богородица – Черната Мадона, която, според легендата, била намерена от овчарчета в процепа на една скала (с доплащане 159 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български и транспорт с автобус/минибус по програмата, входна такса за манастира, слушалки. Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Следобед - възможност за посещение с екскурзовод на български на стадиона "Ноу Камп" (с доплащане 96 лв. възрастни и 78 лв. за деца до 10 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва посещение с екскурзовод на български на стадиона и на музея на легендарния футболен клуб „Барселона“, билет за вход и се организира при минимум 10 участника. Ползва се метро, като билетът не е включен в цената на услугата. Вечерта – по желание – вечеря с фламенко спектакъл (с доплащане 188 лв) или фламенко спектакъл с една чаша напитка (с доплащане 108 лв). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Възможност за факултативна полудневна програма „Традиции и модернизъм в Барселона” (с доплащане 79 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва обиколка с екскурзовод на български и се организира при минимум 6 участника. Обиколката е по маршрут Двореца на Каталунската музика, квартала Ел Борн с църквата „Санта Мария дел Мар”, парка Цитаделата, Триумфалната арка и завършва с Олимпийското пристанище, където можете да останете, за да се насладите на традиционна морска кухня. 18:00 ч. - трансфер до летището. 21:15 ч. – 01:10 ч. (+1) полет София - Барселона.

Забележка: Стаите в хотела се освобождават до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела.

 
14.04.2023 - 17.04.2023

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория

A

B

C

D

E

F

G

цена на възрастен в двойна стая

1199 лв.

1279 лв.

1211 лв.

1228 лв.

1299 лв.

1298 лв.

1455 лв.

цена на човек в индивидуална стая

1535 лв.

1620 лв.

1490 лв.

1495 лв.

1675 лв.

1680 лв.

1939 лв.

 

28.04.2023 - 01.05.2023

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория

I

цена на възрастен в двойна стая

1286 лв.

цена на човек в индивидуална стая

1701 лв.

 

 

05.05.2023 - 08.05.2023

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория

C

D

E

F

G

H

цена на възрастен в двойна стая

1325 лв.

1286 лв.

1383 лв.

1396 лв.

1542 лв.

1552 лв.

цена на човек в индивидуална стая

1604 лв.

1553 лв.

1758 лв.

1778 лв.

2026 лв.

1967 лв.

 

 

21.05.2023 - 24.05.2023

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория

A

C

D

E

G

H

цена на възрастен в двойна стая

1250 лв.

1348 лв.

1383 лв.

1416 лв.

1616 лв.

1616 лв.

цена на човек в индивидуална стая

1585 лв.

1627 лв.

1650 лв.

1791 лв.

2100 лв.

2031 лв.

 

хотели

 • Категория A: Хотел Barcelona House*** - намира се на „Ла Рамбла”, на 10 мин. пеша от Катедралата; 
 • Категория B: Хотел Ronda*** - близо до „Ла Рамбла”, на 15 мин. пеша от пл. „Каталуня”;  
 • Категория C: Хотел Ramblas*** намира се на „Ла Рамбла”, на 10 мин. пеша от Катедралата;
 • Категория D: Хотел Auto Hogar*** - на 10 мин. пеша от „Ла Рамбла”;
 • Категория E: Хотел Rialto*** - намира се в Готическия квартал, съвсем близо до Катедралата и Ла Рамбла;
 • Категория F: Хотел Suizo*** - намира се в Готическия квартал, съвсем близо до Катедралата и Ла Рамбла;
 • Категория G: Хотел Medinaceli**** намира се в южната част на Готическия квартал, близо до морето и на около 5 мин. пеша от „Ла Рамбла”;
 • Категория H: Хотел Gotico**** е в Готическия квартал, близо до Катедралата и „Ла Рамбла”;
 • Категория I: Хотел Eurohotel Gran Via Fira**** - намира се на около 3 км южно от пл. „Испания“ и на 10 мин. пеша от спирка на метро Europa Fira.

 

Допълнителни услуги

Традиции и модернизъм в Барселона 79 лв.

Цената включва обиколка с екскурзовод на български. Обиколката включва Двореца на Каталунската музика, квартала Ел Борн с църквата „Санта Мария дел Мар”, парка Цитаделата, Триумфалната арка и завършва с Олимпийското пристанище, където можете да останете, за да се насладите на традиционна морска кухня.

Екскурзия до Монсерат 159 лв.

Най-големият и най-известен манастир в Каталуния, център на поклонничество, известен с чудотворната статуя на Богородица – Черната Мадона, която, според легендата, била намерена от овчарчета в процепа на една скала. Манастирът е живописно разположен в едноименната планина Цената включва екскурзовод на български език и транспортни разходи. Цената не включва входна такса за манастира - около 12 евро, която се заплаща на място. 

Парка Гюел и Саграда Фамилия 139 лв. (Цена за възрастен) / 79 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и входните такси за парка Гюел и за Саграда Фамилия. За това посещение се налага използване на метро. 

Блог "Антонио Гауди - светецът на Барселона"

Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки, вместо включения в цената 10 кг багаж : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА 55 лв.
Вечеря с фламенко шоу в Барселона 188 лв.

Фламенко ресторантът се намира в сърцето на Барселона, на самата „Рамбла”. Вечерята е на блок маса с типични ястия от цяла Испания.

След вечерята гостите се настаняват в специална, акустично пригодена зала, за да се насладят на фламенко спектакъла.

Блог "Фламенко - огън и грация от Андалусия"

Фламенко шоу в Барселона с 1 напитка 108 лв.

Фламенко ресторантът се намира в сърцето на Барселона, на самата „Рамбла”. 

Гостите се настаняват в специална, акустично пригодена зала, за да се насладят на фламенко спектакъла.

Блог "Фламенко - огън и грация от Андалусия"

Стадиона Ноу Камп 96 лв. (Цена за възрастен) / 78 лв. (Цена за дете до 10 г.)

Цената включва посещение с екскурзовод на български на стадиона и на музея на легендарния футболен клуб „Барселона“. Ползва се метро, като билетът не е включен в цената на услугата. 

Цената включва

 • Самолетен билет;
 • Летищни такси;
 • 1 чанта с размери до 40х30х20 см;
 • 1 бр. чекиран багаж до 10 кг;
 • Предварително чекиране и запазени места;
 • Трансфери;
 • Съответния брой нощувки + закуски в избрания хотел;
 • Панорамна биколка на Барселона с екскурзовод на български. 

Цената не включва

 • Чекиран багаж до 20 кг;
 • Посещение на парка Гюел и Саграда Фамилия;
 • Екскурзия до манастира Монсерат;
 • Посещение на стадиона "Ноу Камп";
 • Посещение на фламенко спектакъл;
 • Програма "Традиции и модернизъм в Барселона";
 • Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
 • PCR или антигенен тест, ако такива са нужни;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване";
 • Градска такса (city tax);
 • Разходи от личен характер.

Допълнителна информация

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през януари 2023. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.  

ВАЖНО: При нощувки в Барселона туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 0.75 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 1.25 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Условия по договора

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 50 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 49 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 20 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.

 


Поръчай
 • София – Лисабон – СОфия
 • 8 дни / 7 нощувки
 • 30.04до1.10.2023
 • от 1699 лв.
ПОРТУГАЛИЯ обиколна програма
от 1699 лв.
 • Барселона - Монсерат - Валенсия - Толедо - Мадрид - Сарагоса - Лерида
 • 8 дни / 7 нощувки
 • 13.05.2023
 • 1789 лв.
КЛАСИЧЕСКИ ОБИКОЛЕН ТУР НА ИСПАНИЯ
1789 лв.
 • София-Франкфурт/Рейкявик-София
 • 6дни/5 нощувки
 • 1.05 и 21.05.22
 • от 4045 лева
Екскурзия в Исландия
от 4045 лева