Принтирай Поръчай

Първи ден
Около обяд пристигаме в гр. Кавала. Разхождайки се по тесните калдъръмени улички на един от най-старите градове в Европа ще се полюбуваме на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Именно Кавала е родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мохамед Али. Ще чуем историята за неговата любов към земята на която е роден и израснал. Отправяме се към прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. и е една от архитектурните забележителности на Кавала днес. Следва посещение на Крепостната стена на града, наричана още „венецианската крепост“ – построена от император Юстиниан І в опитите си да опази града от варварски набези. В средата на ХVІ-ти век етническият грък Ибрахим паша – велик везир на турския султан Сюлейман Великолепни, допринася за просперитета и разцвета на Кавала, като реставрира импозантния Аквеадукт. Ще се любуваме на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град – едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника построен от жителите на гр. Кавала от благодарност за делата му.  Отпътуваме към Катерини Паралия.

Нощувка.

Втори ден
Закуска. Отправяме се към долината на Темпи, в подножието на митичния Олимп и чудотворните „извори на Афродита” с лековита и светена вода. Ще посетим и параклиса „Св. Параскева”. След кратка фото пауза отпътуваме за Метеора – уникалното място, наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Изключителна възможност за разглеждане на два от прочутите скални манастири. Кратка спирка в работилницата за изписване на Византийски икони и сувенири. Спираме в градчето Каламбака, в подножието на природния феномен. Свободно време за обяд и разходка. Връщаме се в хотела късно след обяд.

Трети ден
Закуска. Свободно време. По желание / минимум 25 човека /: целодневна екскурзия до Едеса, един от най-красивите градове в северна Гърция (Егейска Македония), разположен на около 90 километра западно от Солун. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина, като най-голяма слава на града са донесли знаменитите водопади. Неповторими по красотата си сталактитови и сталагмитови пещери се крият зад 70 метровите бушуващи потоци пенлива вода. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден. Отпътуваме към Вергина за посещение на гробницата на един от най-великите представители на македонската династия - Филип Македонски, където разглеждаме руините на древния македонски дворец. Връщаме се в Катерини Паралия след обяд. Посещаваме таверна, където под звуците на сиртаки и с аромата на узо ще се насладим на гръцката музика, ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби / по желание /. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Освобождаваме хотела и се отправяме към Солун – гръцката перла на Егейско море. Панорамна обиколка на крайбрежния булевард „Нике”с Бялата Кула, паметника на Александър Македонски, ще посетим църквата „Св. Димитър” – Солунския Чудотворец, където се намира гроба на светеца, Ротондата и арката на Галерий. Свободно време за разходка по площад „Аристотелис”, крайбрежната улица с кафенета, магазини и колоритният Солунски пазар. Отпътуваме за България. Пристигане във Варна рано сутрин на следващия ден.

Пакетна цена: 395 лв при резервация преди 29 февруари 2024

Редовна цена: 415 лв.

Пакетната цена включва:

• Транспорт с лицензиран туристически автобус;

• 3 нощувки със закуски в х-л 2/3*

• Панорамна обиколка на Солун

• Еднодневна екскурзия до Метеора, Каламбака и долината на Темпи

• Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

• Медицинска застраховка

• Всички пътни и административни разходи.

 

Пакетната цена не включва:

Целодневна екскурзия до Едеса и Вергина – 25 евро

Посещение на таверна с музика на живо и включена вечеря – 35 евро

Доплащане за медицинска застраховка за хора над 70г. – 10 лева

Входни такси за посещаваните обекти (ПО ЖЕЛАНИЕ):

– входна такса Метеора – 3 евро

– гробницата на Филип Македонски – 16 евро възрастни, студенти и ученици – безплатно срещу представяне на студентска и ученическа карта / бележник

От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела.

• за 5* хотели – 4 евро /стая/ нощувка

• за 4* хотели – 3 евро /стая/ нощувка

• за 3* хотели – 1.50 евро /стая/ нощувка

• за 2*, 1* хотели – 0.50 евро /стая/ нощувка

 

Отстъпка за деца до 12 ненавършени години, настанени с двама възрастни – 30 лева

Забележки:

Пътува се с лична карта или задграничен паспорт.

Няма визов режим.

За деца под 18 години, пътуващи с единия родител или без родители, задължително се изисква нотариално заверено пълномощно от другия родител / родители (оригинал и фотокопие), както и копие от акта за раждане.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 35 човека. Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Туроператора си запазва правото за промяна на реда на провеждане на мероприятията спрямо възможността за осъществяването им.

 


Поръчай
 • София – ЛЮБЛЯНА – пещерата ПОСТОЙНА – замъка ПРЕДЯМА – Верона – ГАРДАЛЕНД – Сирмионе – София
 • 5 дни / 4 нощувки
 • 04.07-08.07.24
 • ПРОМО ЦЕНА: от 585 лева
ВЕРОНА – увеселителен парк ГАРДАЛЕНД – езерото ГАРДА
ПРОМО ЦЕНА: от 585 лева
 • от Бургас- остров Тасос
 • 7 дни / 6 нощувки
 • 23.09.2024г.
 • от 290 лева
ОСТРОВ ТАСОС в най-новия хотел
от 290 лева
 • Кавала – Метеора – Солун - Дневен преход от Бургас
 • 5 дни / 4 нощувки
 • 2.05.,4.09,19.09.24
 • 430 лв при резервация преди 29 февруари 24г.
Екскурзия Кавала – Метеора – Солун /Дневен преход/
430 лв при резервация преди 29 февруари 24г.