Принтирай Поръчай

1 ДЕН:

Отпътуване в посока София - ГКПП Солун - Превеза - о-в Лефкада. Спирка в град Йоанина (Янина) - живописната столица на област Епир, романтично разположена на бреговете на езерото Памвотис. В езерото Памвотис се намира остров Ниси (островът, на който е избягал Али Паша, за да се спаси от византийците, там е заловен и обезглавен), където по алеята, обикаляща целия остров можете да посетите цитаделата, в която е обсаден Али Паша. До Ниси се стига с лодка, част от обществения транспорт. Специалитетите на острова са жабешките бутчета. По средата на града, в замъка на Али Паша, се намира и джамията на Али Паша - в момента там се помещава общинския исторически музей, в който се съхраняват много произведения на народното изкуство, оръжия и мечове от периода на Османската окупация на областта. Йоанина е известна и със сребърните си изделия. Пристигане вечерта на о-с Лефкада, един от седемте Йонийски острова, до който се стига чрез специално изграден тунел под морето (обща дължина 1570 м). Островът е известен с едни от най-красивите плажове и обагрени в синьо-зелено кристално чисти морски води.

Настаняване в хотел 3*.Нощувка                                                                                                       

2 ДЕН:                                                                                                                                                                             

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка - отпътуване на еднодневен круиз с кораб (с включен обед на кораба): посещава се най-красивият плаж на острова - Порто Кацики, с възможност за скачане и плуване в Йонийско море; о-в Кефалония - най-големият от групата на Йонийски острови - посещение на най-северното му пристанищно градче Фискардо и свободно време за почивка и обед в някоя от многобройните таверни; остров Итака, разходка в едноименния град на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси и по възможност навлизане в пещерата Папаниколи за снимки, където по време на Втората Световна война адмирал Латридис крие подводницата си; известните резервати трите острова на семейство Онасис - Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури - където е роден и творил големият гръцки автор Аристотелис Валаористис - известен със своята вечнозелена растителност.

По  желание - посещение на бузуки - таверна с жива музика и вечеря - срещу допълнително заплащане.

Нощувка.

3 ДЕН:                                                                                                                                                                                                                                                         

Закуска. Свободно време или по желание с предварителна заявка - панорамна обиколка на  остров Лефкада, който е заобиколен от морето и морско езеро и е един от известните резервати на Йонийско море; пешеходна разходка в столицата на Лефкада – Централният площад; църквата „Св.Спиридон“, построена през 1685 г. от венецианците; Кметството; църквата „Св.Мина“ и Катедралата. Подобно на Венеция, градът има свой дървен „Мост на въздишките” или „Мост на влюбените”. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на фолклора и Музея на грамофоните. Посещение на близкия манастир „Панагия Фанеромени“, където има музей на църковното изкуство и който е най-важния религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида. Отпътуване за крепостта „Св.Мавра“, построена по заповед на французите през 14 век. Свободно време за разглеждане на крепостния комплекс.

Нощувка.

4 ДЕН:

Закуска.08:00 ч. Отпътуване за България. По пътя спирка на античния град Никополис - най-важния град в областта до 18-19 век. Той е основан от Октавиан Август - първият римски император след победата му над Марк Антоний и Клеопатра. Превеза - прекрасен курорт на Йонийското крайбрежие, разположен на два изключително красиви залива и с много богата история.

Пристигане в Бургас късно вечерта

ОТ 427 лева на човек в двойна стая

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания-3*/4*
 • три нощувки със закуски в хотел 3* на о-в Лефкада;
 • Посещение на гр. Янина
 • Посещение на град Превеза и античен град Никополис
 • Екскурзоводско обслужване по пътя;
 • Медицинска застраховка“ Помощ в чужбина“ на стойност 10000 евро.
 • пътни и гранични такси.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Целодневен круиз 7 Йонийски острова с корабче до Кефалония, Меганиси, Скорпиос,   Скорпиди, Спарти и Мадури при минимум 20 туриста: - 35 евро
 • Автобусна обзорна екскурзия на Лефкада при минимум 20 туриста: - 15 евро
 • Доплащане за гръцка бузуки-таверна с жива музика:- 35 евро
 • Входни такси за други  музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.
 • Доплащане за единична стая – 50.00 лв. на вечер
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65г.по 6 лв. на ден

 

Хотел Lefkas - или подобен
 

ГЪРЦИЯ, Лефкада Хотел Lefkas се намира на входа на град Лефкада, само на 700 метра от най-големите плажове на острова. Той предлага денонощна рецепция и безплатен безжичен интернет във всички зони. Обновеният наскоро 3-звезден хотел предлага 100 просторни стаи и апартаменти. Всички помещения са климатизирани и разполагат с телевизор и хладилник. Някои от стаите разполагат с балкон с изглед към плажа

Условия


Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 10 дни преди Тръгване  70%

Неустойки
за Анулация до 10 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 19 дни преди Тръгване 50%
за Анулация до 29 дни преди Тръгване 30%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 10%
Условия за прекратяване

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплатят следните суми:

 

Други условия по програмата

Необходими документи:  При пътуване до държави от ЕС, Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. За всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и  копие/.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; 

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване; 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 40 пълноплащащи туриста; при по - малък брой събрани туриста, екскурзията се провежда при съгласие от страна на туристите за  доплащане.

Такса отказ от тур.пътуване:

 • ако потребителя се откаже до 30 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия при закупени самолетни билети)  в размер 10%;

 • ако потребителя се откаже от 29 до 20 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;

 • ако потребителя се откаже от 19 до 10 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;

 • ако отказът на потребителя е  под 10 дни преди датата на отпътуване, той дължи таксаа отказ от пътуване в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

Забележки:

 

*Допълнителните мероприятия се заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса на агенцията с цел.

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

*Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*В случай на медицинско заболяване или хоспитализиране на туриста, представителя на туроператора може да съдейства на пострадалия, доколкото му позволява програмата без да ощетява останалите туристи или да нарушава целостта на пътуването. 

*Туроператорът не е страна по застрахователното събитие и не носи отговорност, ако поради неспазване на общите условия на застрахователя, на туриста му бъде отказана помощ в чужбина или изплащане на направените разходи.

*Туроператорът не дължи обезщетение и не възстановява суми на турист прекратил пътуването си поради медицински проблем или по собствено желание. 

* Туроператорът не възстановява сумата от туристическото пътуване поради закъснение от страна на пътуващите.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните включени в програмата, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. 

*Настаняването в автобуса е по реда на записване!

Препоръка: Програмата не е препоръчителна за лица с ограничена подвижност!

 

Полезно

 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.
 • Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0,5 евро на турист на ден в хотел 1*/ 2*;1,5 евро на турист на ден в хотел 3*;  3 EUR на турист на ден в хотел 4*;  4 EUR на турист на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел или се събира предварително от екскурзовода в автобуса!)
 • входовете на музеите и манастирите: по 3 € за всеки обект

Поръчай
 • Програма за ценители с автобус от Варна и Бургас- Ескишехир – Коня – Кападокия – Анкара
 • 7 дни / 6 нощувки със закуски и вечери без нощни преходи
 • 20.10-26.10.23
 • от 740 лв.
КАПАДОКИЯ Земя на феномени ЕСКИШЕХИР – КОНЯ – КАПАДОКИЯ – АНКАРА
от 740 лв.
 • Атина, Вергина, Гърция, Едеса, Кавала, Каламбака, Катерини Паралия, Метеора, Патра, Пирея, Солун
 • 8 дни / 7 нощувки
 • 06.10.2023
 • от 850 лева
Екскурзия Континентална Гърция
от 850 лева
 • София – Ташкент - Самарканд – Бухара – Хива –Ургенч -София
 • 9дни/ 8нощувки
 • 15.10-23.10.2023
 • 3 300 лв
УЗБЕКИСТАН - ПЕРЛАТА НА ИЗТОКА
3 300 лв