Принтирай Поръчай
Вид транспорт:
Самолет, круизен кораб
Маршрут:
ОАЕ – Катар – Саудитска Арабия
Продължителност:
10 дни
Изхранване:
Закуска, Пълен пансион

 

 

ПРОГРАМА:

ДЕН 1

София-Дубай
Излитане от летище София, Терминал 2, с директен полет на Fly Dubai в 14.25 часа. Кацане на летище Дубай в 21.20 часа и трансфер до хотел Novotel WTC (или подобен). Настаняване.
Нощувка.

ДЕН 2

Дубай
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпочинали и свежи след първата нощ в Дубай ви каним на включената в цената Панорамна обиколка на емирството с екскурзовод на български език. Екскурзията ще ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. Започваме тура със старата част на града наречена Дейра, преминавайки покрай колоритните пазари за подправки и злато. Ще пресечем Дубайския канал с традиционно водно такси — абра. Местният канал е историческият център на търговията в Дубай, по който и до днешен ден гъмжат кораби превозващи хора и товари. Следващата ни дестинация е модерното сити на емирството. Пътувайки по булеварда с небостъргачите Шейх Заид Роуд ще минем покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта, Dubai Media City и Dubai Internet City с офисите на водещи световни медийни и софтуерни компании. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Ще спрем за снимки на “The Pointe” от където панорамата към хотела е зашеметяваща. Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще продължим с посещение на Дубай Марина — квартал на бъдещето и дом на зашеметяващи и спиращи дъха небостъргачи, яхтено пристанище и арена на местните шейхове, перчещи се с луксозните си автомобили. Следващата ни спирка е Дубай Мол. Освен магазините, Дубай Мол притежава и аквариум, който използва 10 млн. литра вода. Скромната "стъклена кутийка" пък разполага с най-големия акрилен панел за наблюдение в света. През него посетителите могат да се насладят на цели 33 хил. различни морски животински вида.

Опция: Бурж Халифа — наблюдателна площадка “At the Top” (127 лв)
Къде, ако не в Дубай можете да се изкачите на най-високата сграда в света? Безспорно най-внушителната забележителност в емирството е Бурж Халифа. Със своите 828 метра тя е най-високата сграда в света, която се вижда с невъоръжено око от 95-километрово разстояние. Наблюдателната площадка “At The Top” се намира на 124-ти етаж на кулата Бурж Халифа и предлага невероятна, почти 360-градусова панорама към града. При ясно време се виждат дори небостъргачите на съседното емирство Шаржа. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой.

Трансфер до кораба и настаняване. Отплаване в 23.00 часа за Абу Даби.
Нощувка на кораба.

ДЕН 3   

Абу Даби
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Абу Даби в 07.00 ч.
Опция: Екскурзия до Абу Даби (156 лв)
Продължителност: 6 часа
Абу Даби е ултрамодерен град, наричан още Манхатън на Близкия изток, а също и “най-зеленият град” в региона с обилната си зеленина и красиви паркове и градини. Навлизайки в града, ще бъдете очаровани от великолепието на Бялата джамия „Шейх Зайед” — най-известната забележителност на Абу Даби и една от сградите с най-голяма архитектурна стойност в ОАЕ, а също и една от най-красивите джамии в целия свят. Строена в продължение на 11 години от над 3000 работници, джамията ще спре дъха ви с най-голямата в света мраморна мозайка, най-големият килим в света, покриващ площ от 5600 кв. м и тежащ 47 тона, както и един от най-големите полилеи с диаметър от 10 м и височина 15 м, украсен с безбройни кристали Сваровски. Екскурзията продължава с фотостоп пред изумителния и изискан хотел с формата на замък — Emirates Palace. В хотела са инвестирани приблизително 3 милиарда долара и труда на 20 000 работника в продължение на 3 години. В него работят около 1800 служителя от 49 държави, а в украсата на десертите годишно се използват над 5 кг чисто злато за ядене. Ще продължим с посещение на Heritage village — автентичен музей на открито с приказна гледка към крайбрежния булевард Corniche и зашеметяващия силует на Абу Даби — тук ще се запознаем с живота на местните жители преди откриването на петрола в средата на миналия век. По обяд ще отдъхнем в Marina Mall, след което  ще продължим с посещение на Qasr Al Watan — действащият дворец на шейха, дом на Върховния съвет на ОАЕ и Федералния кабинет. Ще бъдете впечатлени от бялата фасада на двореца, с повече от 5000 геометрични и флорални мотиви, вдъхновени от традиционната арабска иконография. Всяка от вратите на двореца е изработена от солиден клен с твърдо изваяни детайли от 23 карата злато. Дълга 100 метра, широка 100 метра и покрита с купол с диаметър 37 метра, Голямата зала е архитектурното сърце на Каср Ал Ватан.
Отплаване за Сир Бани Яс в 21.00 ч.
Нощувка на кораба.

ДЕН 4   

Сир Бани Яс
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Сир Бани Яс в 07.00 ч.
Опция: Мини тур на острова (50.00 евро)
Продължителност: 4 часа
Едно от визионерските постижения на Шейх Зайед е да превърне остров Сир Бани Яс в резерват за диви животни, които се отглеждат в естествената им среда — газели, щрауси, гепарди, жирафи и много други. Кратка обиколка на острова, без да доближаваме животните от съображения за сигурност. Тура не е подходящ за слабо подвижни хора.
Отплаване от Сир Бани Яс в 17.00 ч.
Нощувка на кораба.

ДЕН 5   

В открито море
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба.
Нощувка на кораба.

ДЕН 6   

Дамам, Саудитска Арабия
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Дамам в 07.00 ч.
Опция: Сити тур на Дамам (139.00 евро)
Отплаване от Дамам в 18.00 ч.
Нощувка на кораба.

ДЕН 7   

Доха, Катар
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Доха в 07.00 ч.
Опция: Сити тур на Доха (110.00 евро)
Турът ни ще започне преминавайки през красивите небостъргачи в района Уест Бей и пешеходната крайморска алея „Корниш“. Ще посетим Културното селище Катара, където местните са се постарали да създадат място за култура, красота, зелени градини, прекрасни ресторанти и кафенета. След това ще се отправим към Перлата или The Pearl, изкуствен остров във формата на наниз от перли, който всъщност е един от най-лускозните райони на Доха, а е създаден в този си вид, за да напомня за миналото на катарския народ. Следва Национален музей на Катар — културни и исторически артефакти от земите на Катар, от традициите и историята, флора и фауна, съчетан с модерните интерактивни зали и иновативно презентиране на националните богатства. Ще завършим с Souq Waqif — пазара за подправки и аромати, пазара за ръчно изработени сувенири, пазара за ловни соколи и фурми, където ще имаме свободно време.
Отплаване от Доха в 17.00 ч.
Нощувка на кораба.

ДЕН 8   

Дубай
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Дубай в 09.00 ч.
Опция: Цветните градини — “Miracle Gardens” и Мадинат Джумейра (108 лв)
Продължителност: 5 часа
Цветни килими и многобройни арки насред пустинята! Няма да може да отделите сетива от феерията и аромата на милионите цъфтящи цветя, аранжирани в разнообразни спиращи дъха форми, простиращи се на длъж и на шир около вас. При всяко следващо връщане тук подредбата и нюансите са различни. Тези вълшебни градини са създадени от човешка ръка на площ от 72 000 кв.м. и са дом на 120 милиона растения. Екскурзията продължава с комплекса Madinat Jumeirah, намиращ се недалеч от Бурж Ал Араб и описван като най-зеленото и екзотично място в Дубай. Покритата част на пазара е истински лабиринт от малки улички, където попадаш все едно във вълшебна приказка. Пищна зелена растителност и вода, която те обгръща от всякъде, и която плавно и лениво се носи покрай десетките ресторантчета, площадки, летни театри и се отправя навътре далеко, далеко в комплекса, където се намират няколко супер скъпи и луксозни хотела, най-помпозният от които е самия Бурж Ал Араб.

Опция: Модерен круиз с вечеря по Дубай Марина (137 лв)
Продължителност: 4 часа
Двучасов круиз на традиционно арабско корабче. Насладете се на една съвсем различна и невероятно красива панорама на Дубай! Ще останете впечатлени от пищно осветените небостъргачи на Дубай Марина, яхтеното пристанище, Dubai Marina Mall, множеството 5-звездни хотели с интересна архитектура и Палмата Джумейра. Цената включва трансфер до корабчето, вечеря и безалкохолни напитки.
Нощувка на кораба.

ДЕН 9   

Дубай
Закуска. Освобождаване на каютите. Трансфер до хотел Novotel WTC (или подобен) и настаняване.
Опция: Сафари с джипове в пустинята с включена вечеря (127 лв)
Продължителност: 6 часа
Уникално, романтично и приключенско! Позволете на прекрасната мека бяла светлина на лунните лъчи да падне върху лицето ви по време на вълшебните моменти в пустинята след залез слънце с настъпването на нощта… Ще спрете за фото-пауза, за да си направите снимки сред неподправената красота на арабската пустиня, да запечатате камилите в тяхната естествена среда и да съхраните гледката на великолепния залез. Спускайки се и изкачвайки се по стръмните пясъчни дюни ще се отправите към бедуински лагер, където ще имате възможност да яздите камила, да си направите временна татуировка с къна, да се премените в арабски дрехи или да пушите наргиле. Вечерята ще бъде барбекю. Безалкохолните напитки, кафето, чаят и минералната вода са без лимит, а за десерт ще опитате арабски сладкиши, приготвени на място, докато чакате. Кръшна танцьорка ще завърши това необикновено пътешествие с истински арабски танц.
Нощувка.

ДЕН 10

Дубай-София
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище. Полет за България в 09.40 часа. Кацане на летище София в 13.25 часа с незабравими спомени от Дубай и Обединените Арабски Емирства.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Можете да закупите предварително пакет напитки и интернет, които да ползвате по време на престоя на круизния кораб:

· Пакет напитки EASY PACKAGE (471NW22) - 224 евро на възрастен за периода на круиза. Включва: неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки в това число - наливни вина, бира, селекция от класически коктейли, микс-напитки (като джин с тоник, но не и поотделно сервирани), безалкохолни напитки, плодови сокове, бутилирана вода, топли напитки (еспресо, капучино, кафе-лате, чай). Напитките са включени за консумация в барове, бюфет и основен ресторант, не се включват в

възрастен в двойна каюта 3ти/4ти възрастен в каюта 3то/4то дете настанено с 2ма възрастни в каюта

Вътрешна каюта

Bella € 1 295 2 533 ЛВ. € 1 165 2 279 лв. € 935 1 829 лв.

Каюта с балкон

Bella € 1 565 3 061 лв. € 1 295 2 533 лв. € 935 1 829 лв.

специализирани ресторанти и заведения. Детският пакет е 105 евро за периода на круиза и включва безалкохолни напитки, газирани напитки, енергийни напитки, минерална вода, вода с допълнителни вкусове, плодови сокове, топъл шоколад, чай, сладолед от машина.

· Пакет напитки EASY PLUS PACKAGE (446FW22) - 308 евро на възрастен за периода на круиза, който включва следните напитки - всички напитки с цена до 8 евро, твърд алкохол и ликьори, наливни вина и бира (сервират се в чаша, не бутилирани), класически коктейли, микс-напитки и безалкохолни напитки, плодови сокове, бутилирана минерална вода, топли напитки (кафе еспресо, капучино, кафе-лате, чай). Пакетът с напитки може да се ползва в барове, бюфет ресторант и основен ресторант, както и в специализ ирани ресторанти. **Пакетът с напитки трябва да се закупи за всички гости от каютата, не може само за 1 човек примерно. Ако има дете - съответно трябва да се добави и детски пакет.

· Интернет пакет: Browse - 1 device - достъп до интернет за 1 устройство, със следните функции: Сърфиране в уеб; изпращане и получаване на мейли с изображения; чат в приложения за съобщения (например: WHATSAPP). без видео. Няма ограничение на данните. Цена - 62 евро

· Интернет пакет: Browse - 2 device - достъп за 2 устройства със следните функции: Сърфиране в уеб; изпращане и получаване на мейли с изображения; чат в приложения за съобщения (например: WHATSAPP). без видео. Няма ограничение на данните. Цена - 101 евро

· Интернет пакет: Browse & Stream - 1 device (BS10213E) - достъп до интернет за 1 устройство, със следните функции: Сърфиране в уеб; изпращане и получаване на мейли с изображения; чат в приложения за съобщения (НАПР. WHATSAPP); видеочат. Няма ограничение на данните. Цена - 90 евро

· Интернет пакет: Browse & Stream - 2 deviceс -достъп до интернет за 2 устройства, със следните функции: Сърфиране в уеб; изпращане и получаване на мейли с изображения; чат в приложения за съобщения (например: WHATSAPP); видеочат. Няма ограничение на данните. Цена - 157 евро.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 •  Двупосочен самолетен билет София-Дубай–София
 •  Летищни такси
 •  Чекиран багаж до 20 кг
 •  Един брой ръчен багаж до 7 кг с размер 55/38/20 см
 •  Трансфер летище−хотел – пристанище – хотел −летище
 •  7 нощувки на пълен пансион на борда на MSC Virtuosa
 •  2 нощувки със закуска в хотел 4* в Дубай
 •  Панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език
 •  Представител на туроператора по време на цялото пътуване
 •  Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро (включва Covid-19)
 •  Пристанищни такси

 

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 •  Екскурзиите (опциите) срещу допълнително заплащане. Цените на екскурзиите, предлагани от MSC eвъзможно да претърпят промяна
 •  Разходи от личен характер
 •  Кетъринг по време на полета – 20 евро на пътник в посока
 •  Такса „Туристически Дирхам” в Дубай - заплаща се задължително и лично от туриста при напускане на хотела и се таксува на стая на вечер както следва:- 5.50 USD за хотели 5*, 4.50 USD за хотели 4*, 3.00 USD за хотели 3*
 •  Таксата обслужване (бакшиши, HSC - Hotel Service Charge) е със задължително доплащане - 10 евро на ден за всички гости над 12 години; 5 евро на ден за всички гости между 2 и 11.99 и не се заплаща за всички гости до 1.99 години.
 •  Виза за Саудитска Арабия – 40 долара
 •  Застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

- Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

- Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.

- Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

- Защита в случай на неочаквано възпрепятстване на пътуването от служебен или семеен характер, в това число внезапно съкращаване от работа.

 

Важно уточнение:

- Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.

- Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

 

Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

- Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),

- Страх от предприемане на пътуване,

- Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация

 

 

В цените на MSC са включени:

🛏 Настаняване в избрания вид каюта с ежедневно почистване

🍽 Прясно приготвена храна 20 часа в денонощието за закуска, обяд и вечеря - на бюфет или в основен ресторант

Пица, бургери и други вкусотии между основните хранения

Специализирано детско меню, разработено заедно с Chicco

Наливни вода, кафе, чай и мляко в зоната на бюфета

⛱ Ползването на открит и закрит плувен басейн с плажни кърпи, шезлонги и джакузита (не на всеки кораб е наличен закрит плувен басейн)

Театрални постановки - циркови и акробатични представления, оперети и др.

Музика на живо в различните барове, нощен клуб с DJ

14-часа на ден детски клубове: 5 различни възрастови групи (продукти на Chicco, LEGO и др.)

Фитнес център с оборудване Technogym

 

Доплащат се:

Брегови екскурзии

Такса обслужване към персонала (бакшиши)

Напитки, освен упоменатите като включени

Специализирани ресторанти

Ползване на телефон, интернет

СПА център, фризьор и маникюр/педикюр, фитнес инструктор

Допълнителни атракции като 3D кино, симулатор на F1, боулинг и др. (налични на някои от корабите)

Казино, безмитни магазини

Медицински и фотографски услуги, пране и гладене

Медицинска застраховка с покритие за Ковид (задължителна) и застраховка отмяна на пътуване (препоръчителна)

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 

§ Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.

§ Депозит при записване в размер на 500 лева

§ Втори депозит в размер на 500 лева до 45 дни преди заминаване

§ Доплащане до 30 дни преди заминаване

§ Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

 

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ:

 

§ До 90 дни преди заминаване – без неустойка

§ От 90 ден до 45 ден от датата на заминаване в размер депозита

§ От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването

§ Смяна на име до 20 дни преди пътуването - без неустойка

 

 

АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКА И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:

 

§ При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;

§ При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на Застрахователната компания

§ При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

 

 

 

 

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 

§ Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20

§ Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване

§ Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

§ Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.85 BGN.

§ Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583

§ Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.

§ Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

§ Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна

§ Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Обединените Арабски Емирства, Катар и Саудитска Арабия.


Поръчай
 • Доха, Абу Даби, Дубай, Оман
 • 10 дни / 9 нощувки
 • 25.01.2024 г.
 • от 2630 лева
Круиз из Персийския залив на Costa Toscana 25.01.2024
от 2630 лева
Европейски проект
 • Варна-Бургас - Истанбул - Бургас-Варна
 • 3 дни / 2 нощувки
 • 16.11/30.11/14.12
 • от 210 лева
ТРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ!
от 210 лева